vineri, 27 iunie 2014

Lenjeria mea de pat - Un câmp cu flori sau o vizită la Paris?

Patul meu, castelul meu. Cam așa mă simt când, în sfârșit, ajung în pat după o zi încărcată, după o zi cu de toate, bune și rele: mă simt de parcă am ajuns la castelul meu, lumea mea, că aparțin lumii de vis, de joacă, de râs, plâns, fantezii și, uneori, nesomn. Patul meu este un castel - o lume aparte în casă.

Și tot stând și gândindu-mă la ”castelul” meu, hop că ne-am și făcut cu unul - un pat mare, destul de mare cât să ne desfășurăm toți trei - eu, soțul meu și Emilia. Da, dormim toți trei în același pat. La început ni s-a părut gigantic, cu mult mai mare decât orice am avut până în acel moment.


Aici e Emilia, cutezând să vadă dacă patul chiar era așa de confortabil 
precum i-am zis noi

Acum, după ce ne-am lămurit cine e șeful în casă, inclusiv și în pat, putem trage doar o singură concluzie: ne trebuie un pat și mai mare. Și de aici, deja am început să fantazez (a se citi și delira): îmi imaginam deja un pat cât un castel, mare, foarte confortabil și îmbietor. (Adevărat! În acest moment, cam orice pat mi se pare îmbietor, cu dinții și măselele Emiliei care nu ne lasă să dormim. Pe niciunul dintre noi.)

Așadar, visez cu ochii deschiși că ..... dorm. Și ce vis frumos este! Dorm într-un pat mare, moale, pe o saltea ca de puf, pe cearceafuri fine la atingere, care miros ca un câmp de flori. Hmmm, câmp de flori?! Chiar așa! Cred că dacă e bun pentru Emilia să alerge pe el, măcar să și arate corespunzător. Prin urmare, câmpul de flori se regăsea pe lenjeria mea de pat. Ce minunăție! Pleopele mi se închid ușor, urechile nu-mi mai țiuie, Emilia pare că a adormit în brațele mele și coborâm (sau urcăm?) amândouă spre lumea viselor. Măcar pentru jumătate de oră, până la următoarea criză.

Dimineață, după vreo 2 reprize de plânsete și doar vreo două ore de somn, deschid calculatorul pentru a pune ceva muzică. Din obișnuință, deschid și Facebook-ul, intru pe câteva bloguri și dau de concursul acesta, cu și despre lenjerii de pat. Frunzăresc puțin site-ul (producător român), deschid mai multe imagini ale lenjeriilor din categoria 3D și chiar 5D, absolut incredibile (urși, lupi, lebede și trandafiri, fluturi și delfini?! - nebunie, vreau și eu!), ca să aflu că fac parte din ”Promoția 1+1 GRATIS”. La prețul expus, oferta este mai mult decât atractivă.

Mi-am găsit și câmpul meu cu flori. În vreo 3 variante, pentru că nu prea mă pot decide. Și pentru că sunt 3, dar promoția este 1+1, mă gândeam să fac și o călătorie, imaginară măcar, până la Paris. Așadar, acestea sunt finalistele: un câmp cu floricele delicate, pastelate; un altul cu flori supradimensionate, în culorii vii și chiar cu câțiva fluturi; un câmp de trifoi cu patru foi (poate așa voi avea noroc și voi dormi și eu vreo 5 ore pe noapte) și o vedere nocturnă asupra Parisului și a Turnului Eiffel. O nimica toată! Acuma, noroc s-ar numi dacă le-as primi pe toate patru, nu?


15 comentarii:

  1. Lenjeriile albe din hoteluri, lenjeriile inflorate ale soacra-mii, lenjeria de acasa cat mai simpla cu toate ca admir si parisul, animalele, campurile de maci, dar daca ar fi sa aleg tot spre cele simple ma indrept sau cu model geometric. Mie mi s-a parut imens cand am trecut de la canapea extensibila la pat de 140, apoi la 160, ultimul. Tot nu ma rasfir pe intreg patul, imi place sa ma cuibaresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Mihaela, pentru vizită și comentariu. Am avut parte de multe feluri de lenjerii: de la cele mai proaste până la cele mai bune, de la cele albe (chiar și acuma avem una, mai de bună cum s-ar zice), până la cele cu pisici (mi-a plăcut mult, chiar daca avea fundalul roz, nu-mi prea place rozul). Și mie îmi plac cele simple, dar când am văzut ce este pe site, îmi fugeau ochii la multe altele..... Cât despre răsfirat, numai Emilia doarme în fel și fel de poziții. Știu că de la noi a luat asta, dar noi nu mai avem loc de desfășurat acuma :)

      Ștergere
  2. ...da, şi eu la fel ca Mihaela zic. Imi plac lenjeriile usor retro, desi am din ce in ce mai putine şi datorită cateilor tot la astfel de minuni ajungem ca în cele prezentate de tine. Campul tău cu flori? Da, dar aveţi cea mai faină floare acasă. Succes, Ale..pentru că meriţi să castigi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, mulțumesc că ai trecut pe aici. De obicei, și mie îmi plac cele simple, model geometric, ușor retro cum ai spus și tu. Și chiar avem o floare ”cea mai cea din tot Universul”, dar vroiam să-i găsim câmpul cu flori special pentru ea. Parisul era pentru noi doi ;)

      Ștergere
  3. Lenjeriile albe sunt cele clasice. Acum apar o multime de lenjerii decorate cu peisaje, animale, flori de camp cate iti atrag atentia, si te fac sa iti doresti si tu una la fel. Eu una imi plac mult lenjeriile cu animale, am avut una cu porumbei albi. Pot sa spun ce era preferata mea. Succes Alexandra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, am mai văzut câteva feluri de lenjerii pe site. Cred că la cele cu animale și păsări Emilia ar sta și le-ar mângâia :)))

      Ștergere
  4. Off, Emilia nu vrea sa doarma in patut? Poate asa ati rezolva problema cu nesomnul. Eu cu Bubu dorm si acum si are 4 ani, si cred ca o sa mai dorm vreo 3 ani poate si mai mult. :) Intotdeauna am admirat in filmele americane, ca ei isi culca copiii singuri de mici, ba mai mult la alt etaj sau la o distanta considerabila de camera parintilor, hmmm eu cred ca as fi facut jogging din minut in minut in camera copilului pana intr-a mea. Eu nu am avut probleme cu dintisorii si somnul, cred ca am fost o norocoasa, insa pot spune din experienta ca va trece si perioada aceasta, si o sa te intrebi cand a crescut fata ta mare. Multa sanatate va doresc! Lenjeriile le-am vazut si eu de mult, si imi plac tare mult, nu stiu daca sunt de calitate cum spun ei pe site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fairytale, de la o lună doarme cu noi. Era mult prea greu la început cu mâncarea, pentru că se trezea așa de des, dar așa de des, încât ziceai că nici nu prea doarme. Eu oricum nu prea dormeam. Acu măcar mai doarme la amiază, iar noapte se mai trezește din când în când. Doar că în perioada aceasta îî cresc dinții, măselele (are deja 2, deși are numai 6 dinți) și se trezește uneori direct în plâns.

      Aș fi vrut să o învăt în pătuț, dar pentru ea e un fel de loc de joacă, cu multe multe jucării, dintre care două sunt enorme (Tomiță - ursul și Ginuța - hipopotămița roz :P ). Să treacă și perioada aceasta mai solicitantă și o vom învăța și cu patul ei.

      Deja mă întreb când a crescut așa. Lumea mă întrebă dacă are 2 ani :)) Se cațără peste tot, turuie în legea ei și e foarte expresivă, chiar dacă nu înțelegi ce spune ea, înțelegi din gesturi, mimică și ton.

      Cât despre lenjerii, mie mi se par faine. Mai ales cele din bumbac satinat. Am eu o problemă, trebuie să fie ceva mai fine la atingere și să nu se încălzească repede. Pupici ție și lui Bubu!

      Ștergere
  5. Mie tot imi plac lenjeriile de pat inflorate, cat mai vii. Cand ma bag sub cersaf e ca si cum m-as cuibari la pieptul mamei, cald, moale, placut mirositor, in liniste si siguranta. Dintre cele 4, as alege-o pe cea cu flori supradimensionate. Verdele imi da o stare de liniste totala.
    Voi mai incapeti in pat ca bad ca buburuza si-a adjudecat tot patul:)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tina, în curând vei avea și tu un bebe.Verdele și albastrul sunt culorile mele preferate. Mă liniștesc și-mi dau o stare de bine. Gâzulița asta mică doarme uneori pe vreo 50-60% din pat. Și noi pe lângă ea :)) Știi că sunt acele imagini comice pe internet. Eh, uneori este așa și la noi.

      Lenjeriile îmi plac să fie ori foarte simple, ori cu un imprimeu fantezist, cum sunt cele din imagine. Mai ales, cea cu Parisul. Mai că simți mirosul croissantului și al cafelei. Sănătate, Tina, mulțumesc de vizită, comentariu și naștere ușoară! :*

      Ștergere
  6. Sa incep cu un ''sa aveti somn dulce si pufos'' in oricare din lenjerile pe care le alegi! si sa fie si patul mare cat un castel!
    mie imi plac lenjeriile vesele, dar nu stridente, cele cu un echilibru in compozitie si culori, cele care au u ''ceva''iesit din comun :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze de intarziere, nici cu diacritice nu mai scriu, chiar nu stiu cat timp imi mai ramane, din cel oferit de Emilia :)

      Mona, multumesc draga mea, pentru comentariu. Pentru urarile tale, asa sa fie .... sa avem toti un pat mare cat un castel, si sa ne fie somnul dulce si pufos ... il el (hai ca fac si versuri, fara a vrea).

      Ștergere
  7. Lenjeria cu Turnul Effel m-a tentat si pe mine, promotia a tinut numai pana inainte de elafa mea. Poza cu Emilie e geniala, nici ca iti trebuia alta reclama decat un bebe dulce dormind linistit. Sa iti traiasca puiul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Dana, pentru prezenta. Lenjeria asta cu Turnul Eiffel am mai vazut-o si la alti concurenti, dar fiecare o percepe diferit, zic eu. Oricum articolul tau este super, astfel ca nu cred sa fie probleme in a primi unul dintre premii, daca nu chiar cel mare.

      Multumesc de urare! :* O zi faina!

      Ștergere
  8. Poposesc și eu o clipă în castelul tau.Doar un minut, cât să o pup pe Emilia pe năsuc, hai încă unul pentru că de pe așa lenjerii descrise de tine, nu-ți vine să pleci prea repede. Vă îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular