miercuri, 11 iulie 2018

Pizza: aluat moale, bun si la tarte

Pizza. Cui nu-i place pizza? Eu știu că îmi place, alor mei le place și cam trebuie să mănânc de vreo 2 ori pe lună. Asta dacă nu comandăm :) Culmea e că alor mei le place mai mult cea pregătită de mine. Așadar am tot experimentat de-a lungul timpului cu diverse blaturi de pizza, de la cumpărate de-a gata, până la cele făcute de mine din te miri ce.


Aluat de pizza: Pixabay


Important e să ai 2 ingrediente importante, restul se mai pot schimba. Adică ouăle și făina. Apoi restul ingredientelor din aluat și din ceea ce vrei să pui în pizza depinde de ceea ce mai ai prin casă, prin frigider. Eu numesc pizza aceasta ”Pizza schimbătoare”. Pentru că se cam schimbă ceva de fiecare dată când o pregătesc 😁


Pizza: Pixabay


Ingrediente pentru aluat:


-10 ouă (14 ouă dacă fac în ambele tăvi, care sunt mari, așadar trebuie cantitate, nu vă speriați de numărul ouălor)
- 300-400 grame de făină. Poate merge și mai mult, depinde de consistența pe care o urmăriți la aluatul vostru. La mine? Puțin mai gros decât la aluatul de clătite.
- sare
- praf de copt, dacă vrei, dar parcă iese ceva mai bună, mai afânată.
- un lichid (mai subțirel sau mai gros, depinde de ce anume alegi): aici ai să alegi dintre câteva variante. Lapte, smântână, iaurt, borș, bere (da, credeți-mă, borșul și berea chiar merg bine cu acest aluat)

Amestecați toate ingredientele astfel încât consistența să fie cea a unui aluat care curge, dar care nu e subțire, ci destul de gros încât la coacere să se poată mânca ușor.


Pizza mea 💝

Topping:


- ceva cărniță (ai mei iubesc carnea, le-am făcut și pizza vegetariană, le-a plăcut, dar apoi au mai cerut ceva de mâncare). Carne de pui, șuncă presată, cârnăciori, mușchiuleț. Ce vreți și ce aveți la îndemână
- porumb, neapărat porumb. Nu e pizza dacă nu are porumb.
- ciuperci. Numai pe vreo 70% din pizza, restul trebuie să fie fără, Emi nu le suportă, noi, restul, le iubim. Ne conformăm.
- măsline.
- mozzarella sau cașcaval.

Extra topping:


- ardei roșu
- feliuțe de praz sau de zucchini, orice să îi fac pe ai mei să mănânce și legume în alt mod.

Apoi tava, sau tăvile, merge la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de vreo 30 de minute.

Când ai invitați neașteptați, când ai oameni la treabă și vrei să le servești ceva rapid, dar să le umple și burta, să fie și ceva bun, atunci pizza este răspunsul. Sau atunci când ai Șatra lui Papuc la tine acasă și nu știi cum să îi mulțumești pe toți, tot pizza este răspunsul. Mai ales, Pizza schimbătoare, care poate fi făcută după gustul fiecărui membru al familiei dacă ai o tavă mare. 😊

Voi cu ce tipuri de pizza vă mândriți? Sau ce ați vrea să conțină pizza voastră ideală? 


Pizza mea


      *****

O glumiță despre oameni și despre pizza, dar adevărată, pentru că mie mi s-a întâmplat:

Eram la serviciu, într-una dintre pauze, așteptam afară cu niște colegi să ne vină comenzile cu mâncarea mult așteptată. Și întreabă unul dintre ei:
- Care e mâncarea voastră preferată?
Răspunde fiecare cu ceea ce preferă. Apoi vine a doua întrebare:
- Ați putea să mâncați numai acel fel de mâncare toată viața?
Majoritatea au spus că nu, eu da, pentru că e vorba de pizza, și nu un anumit fel de pizza, așadar am mai multe variante.
Apoi vine și concluzia colegului:
-Ia uite cine va fi fidelă toată viața! Și consecventă! 😂 Ne-a pufnit râsul, pentru că nu poți aprecia fidelitatea și consecvența unei persoane după felul de mâncare preferat, de unde și hilaritatea situației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular