joi, 12 decembrie 2013

In asteptarea Craciunului

Nu stiu ce se intampla cu mine in ultima vreme. Nu mai am chef de nimica. Sau, mai bine zis, nu mai am chef pentru ca mi-e lehamite de multe. Nu de toate. Nu! Doar ca, in ultima vreme, s-a strecurat pe langa mine un mic spiridus numit "Lenea" (cred ca el e, nu-mi prea pot da seama) si un altu numit "Aglomeratie" si am lasat blogul cam in urma .... rau de tot.

Facebook-ul e la putere acuma. Plus cartile, ideile de cadouri, mancaruri pentru noi si bebe, pentru Craciun si Revelion. Vreau sa fac asta ....si cealalta. Nu prea se stie cate din aceste idei se vor concretiza, sper ca macar unele sa fie puse in aplicare.

Cu 2 masele "pe duca" - dintre care una e cea de minte (adevarat, mi se scurge si cea din urma minte :P ), cu nasul numai prin batiste si servetele, tot ce imi doresc cel mai mult e sanatate. Pentru toti! Si apoi, mi-as mai dori sa pot petrece Craciunul anul acesta impreuna cu cei dragi mie: familia si prietenii. Nu va fi posibil 100% deoarece fratele meu e in Franta, parintii nostri locuiesc in judete diferite, prietenii in regiuni diferite ale tarii, dar, pe bucatele, voi putea sa spun ca suntem impreuna.

Dar uite ca se apropie Craciunul, chiar cu pasi repezi. Ca sa nu ma mai simt atat de "lenesa", mi-am zis sa fac ceva si pentru altii. Mi-au placut multe din activitatile si campaniile de Craciun ce se deruleaza on si off Facebook. Unele sunt nationale, altele sunt locale (din si pentru Iasi).

Din cele nationale mi-au placut ShoeBox si vom participa si noi cu ce putem: 3 cutii-cadou din partea noastra. Ma bucur ca mai am pana pe 15 decembrie pentru a putea "plasa" cutiutele spiridusilor Mosului.

Tot pe 15 decembrie, de data aceasta numai local, in Palas Mall Iasi - Atrium se va desfasura evenimentul caritabil Speranta pentru Ingerasi. Se face pe baza unei invitatii de 20 de lei si poti sa mai aduci ceva pentru copiii institutionalizati: jucarii, dulciuri, felicitari. Evenimentul este unul ceva mai complex: muzica, balet, un mini targ handmade cu creatii ce pot fi cumparate iar banii donati aceleeasi cauze. Sper sa mai gasesc inca o invitatie si pentru mine, pentru ca vreau sa particip.


Fulgi de speranță...

Milioane de fulgi de speranță adunate-n sufletele copilașilor instituționalizați, pentru care, sărbătorile de iarnă sunt doar în basme! Anul acesta, împreună, am decis ca basmele să le transformăm în realitate. Vă invităm să vă alăturați misiunii "Fulgi de speranță", duminica 15 decembrie 2013, ora 17:00, în Palas Mall Iași (Zona Atrium), la spectacolul caritabil ce are ca scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unui centru de activități multifuncțional la Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență Iași, precum și colectarea de jucării și dulciuri ce vor fi oferite de Moș Crăciun copiilor din Centrele de Plasament.
Invitații noștri vor fi răsplătiți cu cea mai dulce colindă cântată de voluntarii Speranță pentru Îngerași împreună cu 30 de copii talentați din centre, cu obiecte handmade realizate de îngerașii noștri, de voluntari și de artiști ce ni le-au donat spre a sprijini copiii instituționalizați! Acestea vor putea fi achiziționate la târgul special amenajat.
Participarea la spectacol se face pe baza unei invitații. Poți primi și tu o invitație în schimbul unei donații de minim 20 de lei.

Uităm multe în viață, dar nu uităm poveștile copilăriei.... Misiunea noastră este ca, împreună, să le oferim acestor micuți, cât mai mult din magia Crăciunului, așa cum ne-o amintim fiecare dintre noi... Haideți să le creăm împreună amintiri de neuitat!

Si apoi, mai este si Licitatia Caritabila "MOS CRACIUN VINE PE NET!", organizata de Asociatia Adsis Tineri pana pe 20 decembrie. Toti banii stransi vor fi donati unei familii nevoiase din Nicolina! (cartier al Iasului, pentru necunoscatori).


Asociatia Adsis Tineri te invita sa intri in atmosfera sarbatorilor de Craciun printr-un eveniment inedit!
Fii Mos Craciunul unei familii fara posibilitati din Iasi! Fiecare ocean este format din miliarde de picaturi! Nu te gandi, cand vrei sa oferi ceva, ca e prea putin sau ca nu o sa aiba nimeni ce face cu acel "ceva"! Ofera din ceea ce ai, ca sa obtii ceea ce n-ai!
Avem nevoie de fiecare! 

Sper ca si voi sa fiti Mos Craciun pentru cineva, oricine intalnit in calea voastra. Fiecare are un suflet, dorinte si, mai ales, nevoi; dar nu toti pot sa asculte de acel suflet, sa-si indeplineasca dorintele si sa asigure acele nevoi fara un mic ajutor din partea noastra. Daca am tine minte asta, lumea ar fi mult mai buna. Si nu numai de Craciun!

Va pup pe toti!

PS: Ce planuri de Craciun aveti voi? La mine, dupa cum urmeaza:
-colindat cu Emilia - strangem bani de scutece ca am ajuns la marimea 4 (deja) :))
-la socrii de ajun si prima zi de Craciun;
-a doua zi, prin Iasi, cu nasii Emiliei, nasii nostri de cununie si alti prieteni
-a treia zi de Craciun, ziua de nastere a mamei si a fratelui meu, asadar vizita la Botosani si in Franta via Skype .... poate ajungem si pe la bunicii mei, ce bucurie ar fi pentru toti!

Asadar Craciun pe drumuri, dar in familie. In asteptarea Craciunului, va doresc liniste, pace si calm. Tineti minte ca nu totul e despre cat de luna e casa ta, cate mancaruri ai pe masa, cati invitati iti vor trece pragul. Mai important e sa te bucuri de marea minune de a fi in viata, de a avea familia si prietenii alaturi (cand altii nu au nici macar atata) si de a face un bine celui de langa tine.


6 comentarii:

  1. esti un om tare, tare, tare bun si frumos! m-a fost dor de voi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mona, sa stii ca si mie mi-a fost dor de voi, dar nu sunt asa, doar ca ma impinge constiinta de la spate. Bun, rau, anul acesta a fost minunat pentru mine datorita Emiliei si, cu siguranta, am mai mult decat au multi altii. As vrea doar sa pot face mai mult. Si ca sa ma torturez mai mult, am mai urmarit (printre picaturi, in timp ce o hraneam si o adormeam pe gaza mica) si emisiunea Sinteza Zilei ....Cum e sa plangi si puiul tau sa te mangaie?! Altii nici asta nu o au. Offf

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa initiativa, mai ales ca participa si Canaf. Sa va gaseasca Craciunul sanatosi si voiosi,curaj asa e cand ai un copil mic! E greu, dar capul sus, va fi bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fairytale, multumesc de urari. As vrea sa aflu ca si mai multi oameni participa la campanii de genul acesta sau ca fac si ei ceva pentru aproapele lor care se gaseste in nevoie.

      Sa dea Domnul sa fim toti sanatosi (si noi si voi)! Pupici si tie cu Bubu al tau!

      Ștergere
  3. Sărbători Fericite! Să vă bucuraţi de Magia Crăciunului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Adrian! Va doresc si voua Sarbatori fericite! Multa sanatate, bucurie si iubire.

      Ștergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular