joi, 30 ianuarie 2014

Biblioteca bloggerului roman

Citesc, deci exist.

Cam asa s-ar descrie existenta mea. Nu mai are rost sa zic ca, in cazul meu, lectura s-a dovedit a fi ceva miraculos: m-a vindecat de depresie, mi-a adus prieteni noi, imaginari si reali, am cunoscut si calatorit in lumi si universuri diferite. Mi-a deschis o cale catre cunoastere asa cum nu exista alta.

Si in 2013 am citit. Poate ceva mai putin decat in alti ani, dar numai pentru ca din luna mai incoace am avut grija de o gaza mica (fiica mea, Emilia) si ajungeam sa citesc pe unde apucam: in pat langa ea, in cada in timp ce ma relaxam 30 de minute pentru ca apoi sa o iau de la capat, in parc pe o banca in timp ce ea dormea in carucior. Si totusi am ajuns sa citesc.

Numai o singura data m-a intrecut sotul meu in citirea unei carti, doar pentru ca Emiliei ii iesea cel de-al doilea dinte si trebuia sa o "distrez" cu ceva nou la fiecare 10-15 minute. :)) In rest, devorez cartile mai repede decat el. Facem intrecere si mai dam si batalii pentru ca avem cate un singur exemplar. Viata in familia noastra!

Si acuma o lista cu aceste carti citite in 2013, la initiativa lui chinezu.eu:

1. Inferno - Dan Brown. Este si ultima carte citita in 2013, cadou de Mos Nicolae, singura carte terminata de sotul meu inainte de a o termina eu. Mi-a placut, ca toate cartile lui, dintre care, in 2013, am mai citit si Fortareata Digitala.

2. Katia Fox - Semnul de arama. Foarte interesanta cartea. Dar si foarte stufoasa. Pe alocuri foarte multe informatii despre meseria personajului principal, dar mi-a placut. Ellenweore este o fata care stie ce vrea si chiar face si imposibilul pentru a-si atinge scopul. Asta nu inseamna ca nu va suferi, doar ca telul ei ramane acelasi pe timpul adolescentei si a vietii de adult. Lectie de perseverenta ... chiar de incapatanare.

3. A. E. Van Vogt - Sclipirea viitorului. Un SF, de data aceasta, care pe mine m-a lasat cu intrebari despre viitorul nostru. Imi plac cartile de genul acesta.

4. Rodica Ojog-Brasoveanu - Barbatii sunt niste porci. Mini-povestioare despre personaje feminine si masculine in cautarea iubirii. Mi-a placut umorul cu care este scrisa cartea. Desi titlul pare ca denigreaza barbatii, nu este asa.

5. Scott McBain - Jocul Stapanirii. Puterea nu sta in numarul celor stapaniti, ci in cunoasterea adevarului, in informatiile pe care le detii si in modul de a le folosi. Ce a-i fi in stare sa faci pentru a fi stapanul absolut?

6. Titania Harie - Labirintul rozelor. Comunicarea cu ingerii, implicit cu Dumnezeu, in afara bisericii? Blasfemie! Dar se pare ca, de-a lungul secolelor, o familie a stiut sa pastreze un secret care ar incita la racoala.

7. Danielle Trussoni -Angelologia. O carte cu adevarat interesanta. Poate si pentru viziunea unica asupra anumitor evenimente istorice - de la potop pana la avansul tehnologiei. Un razboi intre oameni si nephilimi - descendentii rezultati din impreunarea ingerilor cu oamenii.

8. Julio Murillo - Pamant si apa. Memoriile lui Eschil, scrise sub forma unei epopee, descoperita de catre prietenul sau Pindar, dezvaluie lupta cu armata lui Xerxes, oracolul din Delfi si misterul crimelor savarsite acolo. Istoria grecilor - o mare pasiune a mea.

9. Laurell K. Hamilton - Placeri interzise, Cadavrul care rade si Circul Damnatilor (primele 3 volume din seria Anita Blake). Anita este o necromanta care vaneaza vampirii, lucreaza cu politia dar are setul ei de reguli interne dupa care se ghideaza. Nu prea e genul siropos de roman cu vampiri, din contra. 

(Fac eu ce fac si tot pun mana pe toata seria: pana in prezent nu sunt decat 22 de volume, din care numai primele 3 sunt traduse. Off!)

10. Steve Berry - Mostenirea Templierilor. Un alt roman care se bazeaza pe istorie. Daca acestea imi plac, nu am ce face. Dar are actiune, nu gluma: omoruri, urmariri, conspiratii, istorie, putin misticism ...De toate pentru toti.

Desigur ca au fost mai multe carti citite in 2013. As mai putea aminti: Javier Sierra cu Cina Secreta si Doamna in Albastru, o alta serie de 2 volume cu fiinta supranaturale - Kelley Armstrong cu Luna Plina si A Doua Luna Plina; Anna Carey - Eve;  A.J. Hartley - De Profundis;  Clive Cussler si Grant Blackwood - Imperiul pierdut; Eric Frattini - A cincea porunca; Juan Gomez-Jurado - Spionul lui Dumnezeu; Greg Iles- Esenta Raului si Christine Grafin von Bruhl - Noblesse oblige. Arta de a duce o viata nobila.

Au mai fost si altele, dar ar fi fost o lista prea lunga de acuma. Plus ca pe unele doar le-am recitit. Anul acesta vreau sa citesc mai multe. Si cum am si ce (din 8836 de carti in format electronic -  apropo, cine le doreste, am nevoie numai de adresa de email si le trimit) poate reusesc sa ajung la vreo 50 de carti citite pe 2014.

21 de comentarii:

  1. Bravo tie ca iti faci timp pentru lucrurile care iti fac placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fairy, e cam singurul lucru care mi-a mai ramas acuma. Poate in afara de blog, pe care intru din cand in cand, in ultima vreme. Cum am mai spus, am eu o obsesie cu cartile :)

      Ștergere
  2. Eu nu zic nu la carti, de fapt am primit un mesaj de la Vienela care imi spunea cat de darnica esti, asa ca imi trimiti si mie te rog? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Pot trimite zipul cu cele 8836 de carti oricui imi trimite o adresa de email.

      Ștergere
  3. WOW!:) Eu nu știu exact ce am citit... Dacă m-aș uita în jurnalul de lectură, aș știi să-ți zic!:) Voi fi mai atentă în 2014!:)
    Pup!
    P.S.: Lasă, un copil face mult mai mult ca o carte! Te mai întreci de plăcere și te enervezi un picuț, dar mai târziu vei vedea că este o greșeală...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, multumesc! Emilia e cea mai mare bucurie a vietii mele, dar uneori e prea mult sa fii singura, toata ziua, cu un bebe. Mai am nevoie si de timp pentru mine insami, iar cand Emilia doarme (se intampla rar si durea za putin :P ) sau se joaca cu jucariile ei, mai citesc putin. Asa sunt si alaturi de ea cand are nevoie de mine, dar fac si ceva pentru mine.

      Apropo: ce fel de jurnal de lectura ai tu? Scrii de toate sau numai titlul si autorul cartii? Pupici multi si cred ca se apropie o vacanta, nu?

      Ștergere
  4. M-ai luat! :) la mine au fost sub 10 anul trecut! :) dar e drept ca la noi gazu' mic a venit in ianuarie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mona, tu ai fost mai harnica ca mine si gugustiucul tau e deja mare, are un an implinit. Plus ca tu chiar ai fost activa pe blogul tau, pe cand eu, in ultima vreme, scriu cam 4-5 articole pe luna :))

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Coco, poate imi recomanzi si tu ceva. Chiar nu ma sfiesc sa cer parerea altora. Umbland din blog in blog, am vazut cat de diferite sunt genurile cartilor citite si m-a ambitionat si pe mine sa caut, pentru anul acesta, si alte genuri. :)

      Ștergere
  6. Te invidiez pentru cartile pe care le-ai citit. Si mie imi plac mult istoria si religia, cu atat mai mult secretele pe care le detin. Desi cu multi ani in urma am fost si eu atras de romanele istorice si mistice, acum insa m-am "specializat" numai pe non-fictiune. Prin 2004 citeam Anne Rice cu seria ei de romane cu vampiri, aduse din Franta si editate in limba engleza, si dupa doi ani deja incepeam sa devorez romanele mistico-detectiviste in genul celor scrise de Dan Brown. Insa fictiunea m-a facut totusi curios sa aflu mai degraba adevarul istoric. Fantezia este sanatoasa, dar am avut impresia ca sunt tras pe sfoara si am preferat mai apoi non-fictunea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vlad, am vazut cum e cu cartile de non-fictiune. Culmea este ca, prin analiza unui roman spaniol, la master, mi-am dat seama ca si istoria poate fi considerata, intr-un grad mai mic adevarat, o fictiune. Pentru ca e vorba de relatarea cuiva, unei persoane sau a mai multora, si oricat am incerca sa fim obiectivi, nu reusim pe deplin. Poate daca ar exista o masinarie care sa consemeneze toate momentele istorice ....dar, stai, deja dau in SF-iala :).

      Apropo, in acea lista cu carti, am vazut si destul de multe titluri istorice. Daca te intereseaza as putea sa iti trimit sa vezi si tu. Poate te ajuta. Un sfarsit de saptamana cat mai placut!

      Ștergere
    2. Iti multumesc pentru mail. Colectia de carti e grozava!

      Ștergere
  7. Nu inteleg unde a disparut comentariul meu! Tot primeam mesaje pe mail si asteptam sa vad ce imi raspunzi... Sa te uiti pe la spam, poate am aterizat acolo din greseala. :)
    Spuneam ca mi-au sclipit ochii afland despre SF-ul Sclipirea viitorului... Am mai spus si altele in acel comentaiu, insa nu imi amintesc acum. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vienela, abia astazi mi-a aparut comentariul tau pe blog. Ce ciudat! ... Si suparator! Nu am mai avut problema pana acuma. Uite asa, dintr-un foc, azi au aparut 3 comentarii si nu stiam de ele.

      :)) Sclipirea viitorului a fost prima carte citita de Van Vogt. Are un stil al lui, dar imi plac temele alese, iar aceasta nu e chiar asa SF-ista precum credeam. Chiar se poate intampla, daca nu chiar se intampla in unele parti ale lumii, poate fara asa mari avansuri tehnologice.

      Imi cer scuze de intarzierea raspunsului meu, dar nu stiu ce s-a intamplat.

      Ștergere
  8. Au am ramas surprinsa si oarecum ingrijorata ca nu cunosc nici macar un titlu din cele mentionate de tine. Desigur, nici macar din auzite. Asta e, am ramas rau in urma, la modul ca sunt o demodata. Nici nu am timp. Nici de citit, nici de altele. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elly, sa stii ca si eu am ramas surprinsa de ceea ce am citit pe la altii. Chiar nu ma "pup" cu nimeni la cartile citite pana acuma .... Ciudat sau nu, dar imi plac si cartile citite de mine si as vrea sa le citesc si pe cele enumerate de ei.

      Dar cand viata ta e prea plina de alte lucruri, intamplari si sarcini, te cred ca nu mai ai timp si de citit. Eu incerc sa imi fac cat de putin, macar cand doarme Emilia, doar pentru a ma relaxa si eu. :)

      Ștergere
  9. Buna ziua!
    As ramane indatorata daca puteti sa-mi trimiteti si mie zipul cu cartile.
    Am 2 copilasi si stiu cum e sa citesti "pe furis".
    Din experienta mea, probabil in curand o sa va specializati pe carti pt copii.
    Numai bine va urez si lecturi cat mai placute!
    Adresa de e-mail pe cara va rog sa trimiteti cartile oanaradu_maria@yahoo.com.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!

      Desigur ca ti le trimit. Stiu cum este sa vrei sa citesti si sa nu ai cartea pe care o doresti. Ti le trimit acuma. Sigur vei gasi si ceva pentru tine. O zi buna si o primvara frumoasa!

      Ștergere
  10. M-am bucurat sa aflu ca vrei sa trimiti doritorilor colectia de 8836 carti in format electronic. Sint si eu printre acestia :) ... carmenaprodu@yahoo.com. Am incercat sa descarc colectia de pe bibliocarti.com dar nu mai este activa din pacate. Daca oferta ta mai este valabila :), astept cartile cu interes. Multumesc, succes si spor in tot ce faci! carmena, sibiu

    RăspundețiȘtergere
  11. imi poti trimite si mie, te rog, zipul cu cartile? dstefanag@gmail.com
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular