vineri, 10 ianuarie 2014

Campania "Semn SPRE carte"

Anul de gratie 2014.

Stau si ma gandesc: cum sa fac ca acest an sa fie mai bun, mai plin de ganduri si fapte pozitive, de daruire si prietenie? Este deja 10 ianuarie (bine, bine, doar ora 01.12, in timp ce scriu acest articol) si ideea mi-a fost "impartasita" de Sonia si de al ei Semn SPRE carte.




Aici am gasit oamenii care imi plac, din cate am vazut, majoritatea bloggeri, care au format un grup in jurul acestei idei: de a darui altcuiva, unui suflet tanar, unui creier dornic, ceva vise, idei, cunoastere, lumi necunoscute, putere, informatie. La urma urmei, toate acestea se gasesc in carti. Si asta dorim noi sa facem: sa daruim carti. Unul din cele mai frumoase daruri posibile.

Beneficiarii acestor daruri vor fi copiii si adolescentii, cei cuprinsi cu varste intre 6 si 18 ani, care doresc sa citeasca, sa invete, sa descopere, dar a caror situatie materiala nu le permite asa ceva. Putem, prin contributia noastra, fauri un destin, pava drumul catre succes al acestor copii. Viitorul e al lor, dar se pare ca e in mana noastra sa il facem sa fie al lor. Astfel ca va invit sa intindem mainile cu totii si sa daruim!

***


Tot ce pot sa va spun este ca aveti aici un document in care puteti contribui cu titluri edificatoare, atat timp cat nu se repeta si va puteti anunta "participarea".

ATENTIE!!! Acest grup nu este deschis numai bloggerilor, ci tuturor celor care doresc sa faca parte din ceva frumos.

Cat despre mine, voi face tot ce pot pentru a o ajuta pe Sonia si a ei "ceata de visatori frumosi" in a aduce zambete si sclipiri in ochi copiiilor care doresc o carte, dar nu au.

7 comentarii:

  1. Bravo lor ca iata vin cu o idee foarte buna si educativa! Pupici Emiliei!

    RăspundețiȘtergere
  2. E frumos si important sa poti face ceva concret, sa-i poti ajuta intr-un fel sau altul pe ceilalti, nu doar sa vorbesti. Salut initiativa voastra! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. super idee! am facut curat in biblioteca si am dus cam 150 de carti la biblioteca centrala...nu stiam ce sa fac cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  4. in toamna am facut ceva modificari in casa si toate cartile "de scoala" le-am pus in cutii si s-au adumat vreo 3 cutii mari si le-am dus la biblioteca unei scoli dintr-un sat de langa Brasov. Au fost uimiti de numarul cartilor si de calitatea lor, si a fost un sentiment frumos :)
    na, ca nici nu sunt in stare sa scriu cum trebuie! m-am emotionat! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc mult. Sunt sigură că ajutorul tău ne va ajura să ducem un vis frumos mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincera sa fiu, cand am aflat de la Sonia despre proiectul acesta, mi-am spus in gand ca oamenii s-au plictisit de campanii si ca vom fi un pumn de bloggeri care sa se implice. Stii cat de incantata sunt, vazand ca m-am inselat, ca aceasta campanie chiar are sanse sa schimbe ceva?

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular