Treceți la conținutul principal

Librăria online ideală - între vis și realitate

Citesc, deci exist. Cam așa m-aș descrie în multe cazuri. Și citesc mult și despre aproape orice (încă nu am ajuns la fizica nucleară sau chimia moleculară, dar nu se știe niciodată, nu?).

Îmi plac librăriile. La nebunie. Înainte intram într-o librarie doar pentru a mirosi cărțile, pentru acea stare de bine pe care mi-o dă sentimentul că sunt înconjurată de cărți. Desigur, spre sfârșit eram și puțin frustrată, deoarece ieșeam doar cu o carte sau 2 sau 3, și nu cu toate cele pe care mi le doream. Prețurile erau destul de ridicate la acele cărți dorite.

De câțiva ani, mai mult mă interesează librăriile online. Nu mă înțelegeți greșit: încă ador să intru într-o librărie fizică (bricks & stones), dar ador și confortul și eficacitatea cumpărăturilor online, în ceea ce privește cărțile.

Libris.ro ne provoacă, chiar de ziua lor (sunt mari acuma, numai buni de mers la grădiniță și recitat poezii – împlinesc 5 anișori - La mulți ani!!!!!), să răspundem într-un articol la întrebarea: ”Cum arată librăria online ideală?” Nu e greu de răspuns, dar nici așa ușor cum s-ar crede. Având ceva experiență în a comanda diferite din mediul online (cred că de vreo 3 ani, cam așa ceva), acum știu ce îmi doresc.O librărie online ar trebui să fie accesibilă cât mai multor persoane, de pe cât mai multe dispozitive (calculator personal, telefon, tabletă). Transparența este încă un criteriu important în alegerea unei librării online: toate prețurile și taxele să fie cele afișate inițial, să ai acces imediat la comanda ta și să existe un sistem de a confirma (prin telefon, fax sau email) tot ceea ce ai comandat – tocmai pentru a nu apărea complicații pe parcurs.

O librărie online care se respecta se și ține de cuvânt: când promite că o anumită comandă va fi la expeditor acasă în maxim 48 de ore, atunci așa să fie! Să nu trecă 3-4 zile până să ajungă comanda pentru că se vor pierde clienți. O librărie online de renume știe să-și aleagă bine partenerii, pentru a concorda cu principiile respectate și de ei.

O librărie online, față de una fizică, ar putea și ar trebui să-și fidelizeze clienții, aceștia devenind, într-un final, parte din marea familie a celor care au găsit exact ce și-au dorit pe site-ul lor. Această fidelizare nu se face ușor: trebuie să faci dovada că într-adevăr apreciezi munca celor care îți îndeplinesc visul prin noi și noi comenzi, o recenzie favorabilă nu ar strica (a nu se înțelege publicitate doar de dragul de a scrie ceva acolo, ci, mai bine zis, un gând bun transmis celor din spatele site-ului, o urare sau un ”mulțumesc” – cât de mult contează!).Ce nu îmi place mie la multe astfel de librării este faptul că te condiționează. ”Cumpară de această sumă (x lei) și transportul va fi gratuit.” Înțeleg că aveți un contract cu Poșta Română sau cu vreo firmă de curierat și vă costă bani, dar încercați și metoda Libris.ro – ei au transportul gratuit la orice comandă și chiar ajunge in 24 până la 48 de ore. O fidelizare mai mare ca aceasta nu aveți cum să găsiți!

Promoții apar oriunde: 2 cărți cumpărate și a 3-a este gratis, cumperi de o anumită sumă și primești o reducere, autorii lunii sunt la reduceri, pachete promoționale la jumătate de preț etc. Peste tot vezi astfel de oferte, dar tot condiționat rămâi. Numai la Libris pot să-mi comand cartea pe care o doresc (deocamdată doar volumele I  și II Fluturi de Irina Binder) și să o primesc rapid și fără alte bătăi de cap.

Dar cel mai important, este că poți răsfoi pagini din cărțile online pentru a fi sigur/ă că sunt exact cum te așteptai. Este ca în imaginația mea:

Librăria online ideală ar arăta ca un palat virtual, pe care pot să-l colind în tihnă, fără grabă, fără întreruperi de genul ”Vă pot ajuta cu ceva?”, căutând cărți, răsfoindu-le paginile pentru o avanpremieră, citind descrierea cărții și poate chiar câte o recenzie, părerile altora care au citit cartea, adăugând-o la Lista cu cărțile online dorite –Wishlist-ul sau chiar în coșul de cumpărături. Palatul acesta virtual ar fi ticsit cu cărți în toate limbile lumii, de toate genurile și la prețuri accesibile oricărui buzunar. Aici aș face cunoștiință cu marii clasici, cu contemporanii, cu românii de azi și de altădată, cu străini frumoși în felul lor, mi-aș pune la încercare cunoștințele despre diferite subiecte, aș găsi un echilibru între lumea exterioară și cea din interiorul meu, m-aș pregăti mai bine pentru diferitele etape ale vieții ... totul citind din cărțile adăpostite în acest măreț palat virtual.


Eu am găsit acest palat! Sunt fericită! Voi l-ați găsit? Dacă nu, încercați Libris.ro – o librărie online pentru toate gusturile ... și toate buzunarele!


Comentarii

  1. mai sambure de energie! pe toate le faci!!! :) va pupacim!!!!!!!!!!!! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…