Treceți la conținutul principal

Soţul ideal

Terapeutul american Dr. Kelly Fanigan i-a scris o scrisoare fiicei sale, o scrisoare despre cel care va deveni, la un moment dat,soț. Iată mesajul pe care i l-a transmis fiicei sale, menit să o ajute să își găsească soțul ideal peste ani buni, în viitor:“Draga mea,


De curând, mama ta și cu mine căutam un răspuns pe Google. Nu am apucat bine să introducem termenii căutării că Google ne-a prezentat o listă cu cele mai populare căutări din lume. Cocoțată în vârful listei era căutarea “cum să-l faci să rămână interesat de tine”.Am fost uimit. Am căutat zeci de alte articole despre cum să fii sexy, când să-i aduci o bere sau un sandwich, cum să-l faci să se simtă inteligent și superior, și m-am enervat la culme.Micuța mea, nu este, n-a fost și nu va fi niciodată treaba ta să-l faci să rămână interesat de tine.Singura responsabilitate a ta este să realizezi, adânc în sufletul tău, în acel loc de neclintit care nu poate fi zdruncinat de respingeri, pierderi sau ego, că ești o persoană interesantă (dacă vei reuși să-ți amintești că toți ceilalți oameni sunt de asemenea interesanți, marea bătălie a vieții tale va fi aproape câștigată. Îți voi vorbi totuși despre asta într-o altă scrisoare).Dacă vei reține asta, vei fi atrăgătoare în cel mai important mod: vei atrage un băiat care își va investi tot interesul în tine.Micuța mea, vreau să-ți vorbesc despre băiatul pe care nu trebuie să-l păstrezi interesat de tine, pentru că știe că ești o persoană interesantă:Nu-mi pasă că își așează coatele pe masă atâta timp cât își ațintește privirea pe felul în care nasul tău se încrețește atunci când zâmbești și apoi nu se mai poate opri din uitat.Nu-mi pasă dacă nu știe să joace golf cu mine, atâta timp cât se poate juca cu copiii voștri și se va minuna de cât de mult îți seamănă.Nu-mi pasă dacă nu este interesat de bani, atâta timp cât te iubește.Nu-mi pasă dacă este puternic, atâta timp cât îți oferă spațiul necesar pentru a-ți afirma forța care se găsește în inima ta.Nu-mi pasă cum votează, atâta timp cât se trezește în fiecare dimineață și te alege pe tine pentru a te onora și prețui în inima sa.Nu-mi pasă care este culoarea pielii lui, atâta timp cât pictează pânza vieții voastre cu răbdare, sacrificiu și tandrețe.Nu-mi pasă dacă are o religie sau alta sau dacă este ateu, atâta timp cât realizează că fiecare moment al vieții petrecut cu tine este sacru.Dacă vei întâlni un astfel de bărbat și nu veți avea nimic altceva în comun, vă va uni un singur lucru: persoana ta. Pentru că, la urma urmelor, singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a-l face să rămână interesat de tine este să fii tu însăți.Bărbatul care nu-și va pierde niciodată interesul pentru tine,Tata”

sursa: viralnova.com

Eu zic că toate ne dorim aşa ceva, pentru noi şi pentru fiicele noastre .....şi o variantă feminină pentru băieţii noştri.

Comentarii

 1. Frumos, frumos.... E atât de adevărat... Mai ales că și mami zice la fel!;)
  Pup, Alexandra!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Fiecare parinte doreste tot ce-i mai bun pentru copilul sau, exceptiile nu se pun la socoteala. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Pare omul ideal, ce-i al nostru e pus deoparte, dar pana sa il gasim pe cel predestinat noua uneori mai intalnim si oameni nepotriviti. Scrisoarea este foarte frumoasa, idealul in ceea ce priveste relatiile socru/ginere, etc.Seara buna!

  RăspundețiȘtergere
 4. Merge si mai putin ideal:), sa nu fie monotonie :)))

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte frumoase şi adevărate gânduri! Sfaturi adevărate şi pline de înţelepciune vieţii.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…