Treceți la conținutul principal

100 de lucruri pe care trebuie să le faci de-a lungul vieţii

Vara aceata am văzut la câţiva bloggeri pe care îi vizitez un fel de leapşă, dar nu chiar. Este vorba de cele 100 de lucruri pe care trebuie să le faci de-a lungul vieţii. Să vedem câte am bifat în cei 27 de ani ai mei.

1. Să adormi sub stele (Asta s-a întâmplat la bunici, pe prispa casei, într-o vară foarte fierbinte, împreună cu fratele meu - o experienţă de neuitat)
2. Să-ţi închizi telefonul mobil pentru o săptămână (Greu, dar am rezistat şi m-am simţit bine. Trebuie repetată experienţa.)
3. Să înoţi cu delfinii

4. Să te scufunzi intr-un costum de scafandru
5. Să bei tequila în Mexic

6. Să înveţi engleză (Slavă Cartoon Network - ului şi filmelor subtitrate, abia apoi şcolii. Am învăţat engleza mai mult din desene şi filme)
7. Să te caţeri în copaci (era ceva mai uşor în copilărie, când eram mai flexibilă ....câte căzături nu am luat, Doamne!)

8. Să faci dragoste pe plajă
9. Să faci balonaşe de săpun (bucuria copilăriei mele, dar şi a vârstei de acuma ....şi bucuria Emiliei ....aşadar se anunţă vremuri cu multe balonaşe)

10. Să scrii povestea vieţii tale (într-un fel, am scris-o ...dar pe bucăţi)
11. Să redactezi o scrisoare şi să o arunci în mare, într-o sticlă (asta pe când eram în Grecia, în vara de student work .... am scris o scrisoare tatălui meu şi am aruncat-o în Marea Meditarană, într-o sticlă de vin grecesc Biblia Cora - aşa se numea)

12. Să plantezi un copac (numai unul?! păi eu am plantat vreo câţiva: meri şi cireşi, vişini, un brăduţ ... şi vor mai urma)
13. Să vezi pinguinii

14. Să înveţi să dansezi Salsa
15. Să pornesti propria ta afacere (propria afacere .... se pune şi cea a soţului, deşi sunt şi eu puţin implicată?!)

16. Să te îndrăgosteşti până peste urechi (Ei bine, s-a întâmplat deja de 2 ori: de soţul meu şi apoi de fiica mea ..... nici nu aveam cum, tot de la el am primit-o şi pe ea)
17. Să fii membru al unui juriu  (Am fost într-un juriu, la un concurs pentru copii, într-o tabără ... A fost interesant, plin de amintiri minunate ....pentru că, în acelaşi timp, am ajutat şi o echipă de copii să caştige la Vânătoarea de comori - toţi cei din juriu au avut şi o echipă pe care să o îndrume)

18. Să dansezi toată noaptea (asta chiar nu e greu. ultima noapte a fost pe 30 august, la o nunta, la care chiar am dansat toată noaptea şi m-am distrat cum nu m-am mai distrat de mult. Dar nu e singura noapte în care am dansat de mi-am rupt pantofii)
19. Să stai sub o cascadă

20. Să faci Halloween-ul în America
21. Să stai pe malul oceanului şi să asculţi zgomotul valurilor

22. Să înveţi să te dai cu patinele (Am învăţat, nu pot spune că nu, dar am învătat doar să mă ţin pe picioare, sprijinită de altcineva. Aş vrea să patinez cu adevărat .... poate anul acesta.)
23. Să participi la carnavalul de la Veneţia

24. Să-ţi scrii planul pe un an şi să-l urmezi
25. Să urmăreşti o eclipsă de lună (nici nu e greu de când parcă s-au înmulţit, numai că la mine s-a întâmplat într-o lună friguroasă rău de tot. Oricum mi-a plăcut, a fost interesant. Mai interesant ar fi fost să am şi un aparat foto foarte bun sau)

26. Să întâlneşti Anul Nou într-un loc exotic
27. Să sari cu paraşuta

28. Să te iubeşti
29. Să inviţi un necunoscut la întâlnire (wow, chiar am făcut-o şi pe asta .... dar a fost o întâlnire mai mult ca între amici şi o surpriză să descoperi o fire ca a mea sub un alt înveliş)

30. Să faci dragoste în baia unui restaurant
31. Să-ţi cumperi haine foarte scumpe (s-a întâmplat o singură data, dar nu am regretat)

32. Să înveţi să conduci o maşină
33. Să mergi în Paris

34. Să petreci o zi întreagă cu o carte (după mine, mi-aş petrece toată ziua/zilele cu vreo carte ... sau două sau trei ... într+o zi, am terminat trei cărţi, dar nu am dormit deloc)
35. Să întâlneşti prieteni adevăraţi  (deja îi am şi îi păstrez; mă minunez că încă mai descopăr, alţii şi alţii - dar e o surpriză minunată)

36. Să vezi apusul la Bali
37. Să vezi cele 7 minuni ale lumii

38. Să sari în mare de pe o stâncă
39. Să învingi frică de nereuşită (mă înfrunt de fiecare dată cu această frică ...şi, de cele mai multe ori, îmi înving teama care parcă mă paralizează)

40. Să te joci cu ursuleţii Koala
41. Să te aventurezi într-o călătorie pe mare

42. Să faci farse prietenilor (chiar e fain uneori să faci farse prietenilor ....atît timp cât sunt inofensive)
43. Să te urci in turnul Eiffel

44. Să faci o donaţie în anonimat
45. Să faci o surpriză neaşteptată persoanei iubite (acestea se fac ....şi totuşi "surpriză neaşteptată" nu e pleonasm?! surpiză în sine este ceva neaşteptat)

46. Să fumezi narghilea
47. Să-ţi faci un site propriu sau blog (mai trebuie site, nu-i aşa?)

48. Să te distrezi în Ibiza
49. Să-ţi faci arborele genealogic (din partea mea, Emilia are străbunici în viaţă; eu mi-am cunoscut toţi cei 4 stră bunici din partea mamei .... cu arborele meu genealogic am ajuns în urmă cu vreo 5 generaţii, dar asta mai mult din istoria familiei transmisă prin viu grai)

50. Să-ţi petreci un sfârşit de săptămână într-un centru spa
51. Să alergi la maraton

52. Să te dai cu placa de snowboard
53. Să meditezi timp de 3 ore

54. Să ţii în palme un fluture viu (mai ales că era şi albastru .... o amintire frumoasă dintr-o excursie)
55. Să mergi în şaua calului pe malul mării (am călărit, dar nu pe malul mării, ci la o pensiune super, în Bucovina .... înainte de asta, doar o singura dată, în copilărie. Nu ştiu de ce, mi-e cam frică de cai - sunt atît de mari, se pot  întâmpla multe şi tot îi consider  extrem de frumoşi)

56. Să faci cunoştinţă cu cineva pe stradă
57. Să-ţi dai micul dejun unui om al străzii

58. Să participi la un flashmob
59. Să înveţi să foloseşti bine calculatorul (să zicem că fac cam 60 %, nu chiar tot ce se poate cu un calculator)

60. Să mănânci cartofi făcuţi la rug (asta e uşor ..... dar cartofi făcuţi în mai puţin de un minut, în smoală fierbinte? ciudat, nu aş fi zis asta, dar chiar erau copţi şi buni)
61. Să petreci o zi întreagă în pat cu persoana iubită (dacă ar fi fost după mine, cred că aş fi petrecut şi vreo 2-3 zile, nu numai una, dar intervine realitatea)

62. Să mergi într-un oraş necunoscut o zi întreagă şi să hoinăreşti în singurătate (şi încă în două oraşe, culmea, ambele începând cu Târgu - Jiu, Mureş ... interesantă experientă ... pe vremea studenţiei)
63. Să-ti filmezi propriul film

64. Să construieşti o casă
65. Să iei un autograf de la o vedetă

66. Să mergi la un meci pe un stadion gigantic
67. Să mergi la vânătoare

68. Să mergi cu bicicleta mai mult de 100 de km
69. Să faci ceva cu mâinile proprii şi să vinzi acel obiect (am făcut: felicitări, o carte de oaspeţi pentru o nuntă şi câteva păpuşele din fetru - păcat că nu le-am făcut poze, dar vreau să mă reapuc de această îndeletnicire)

70. Să zbori cu balonul cu aer cald
71. Să faci o plimbare pe spatele cămilei sau a elefantului

72. Să mergi pe toate continentele
73. Să mergi la carnavalul din Brazilia

74. Să te urci pe panta unui munte înalt (cam cît de înalt? merge şi vreo 1000 de metri?)
75. Să îţi petreci o zi în pădure alimentându-te cu găseşti acolo

76. Să faci surfing
77. Să asculti opera din Viena (chiar dacă la televizor sau pe Youtube .... hahaha)

78. Să mergi în toate capitalele Europei
79. Să înveţi să faci fotografii frumoase

80. Să înveţi limba italiană
81. Să înveţi Tango în Argentina

82. Să te scalzi imbracat  (am reuşit şi performaţa aceasta, împinsă de la spate - literalment; am făcut o baie, îmbrăcată, fără să vreau)
83. Să dormi noaptea gol (atunci când eram singură acasă, vara, la temperaturi imsuportabile pentru mine de 30 de grade în casă ... da, am dormit goală :P)

84. Să participi la o degustare într-un beci cu vinuri
85. Să îţi schimbi radical înfăţişarea

86. Să te urci pe un Vulcan
87. Să mergi la o plajă de nudişti

88. Să încerci o mâncare care îţi provoacă frică (nu ştiu de ce îmi era frică de mâncărurile din fructe de mare, dar, cel puţin, scoicile şi calamarii îmi plac la nebunie)
89. Să nimereşti pe coperta unei reviste

90. Să câştigi la un concurs (şi chiar am câştigat: de la produse cosmetice pe bază de ingrediente naturale, la cărţi, la produse de îngrijirea corpului, o sticlă de şampanie .... apoi vin concursurile la care participi cu ceva, nu pentru ceva .... am câştigat şi din acestea, nu extrem de multe, câteva acolo)
91. Să te plimbi pe spatele unei broaşte ţestoase

92. Să alergi prin bălti pe timp de furtună (am reuşit să fac asta când eram mică, dar ce-mi place să o fac şi acuma, atât timp cât nu sunt cu Emilia)
93. Să mergi cu un Cabriolet

94. Să faci cunoştinţă cu o vedetă de la Hollywood
95. Să te saturi de căpşuni

96. Să faci schimb de suveniruri cu conducătorul unui trib de aborigeni
97. Să-ţi faci un tatuaj

98. Să scrii o carte
99. Să scrii lista ta cu 100 de reuşite
100. Să mori


Un 43% zic eu că este destul de bine.

Comentarii

 1. 46 poate fi bifata si de catre tine (decembrie 2012 la Domnu' Profesor in bucatarie :)) )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se poate spune şi aşa ceva, deşi eu am fost doar spectatoare. Oricum, la Domn Profesor în bucătărie a fost o veselie mare atunci :)))) Aşadar, cred ca 44 din 100, nu? Vezi când memoria îţi joacă feste? Noroc de prieteni că îţi mai aduc aminte ce s-a întâmplat. Merci, Romina. Pupici

   Ștergere
 2. Am facut mai bine de 30, unele sunt discutabile, m-am urcat pe cal, dar niciodata pe sea, ori eu nu imi aduc aminte.
  pup

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce frumos, cat de curand il preiau si eu.Sunt multe de facut in viata, sper sa fac si eu mult mai multe chiar decat sunt pe lista aceasta!!!Pupici draga mea!

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesant chestionarul tău!
  Un weekend excelent să ai draga mea!
  Te pupic cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 5. 36, 37, 78 si 79 sunt cele pe care mi-ar placea cel mai mult sa le indeplinesc. Poate, cine stie, daca ma trezesc maine dimineata putred de bogata. :))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…