miercuri, 1 octombrie 2014

Ajutaţi o inimă să fie sănătoasă!

Nu voi scrie mult. Pregătisem un alt fel de articol, dar mi-am dat seama că nu va merge. Prea plin de informaţii (dintre care unele chiar tehnice), prea lung şi cred că prea plictisitor.

Astăzi e ziua de naştere a unei bune prietene. Îi doresc sănătate. Atât! Pentru că ştiu cât a luptat şi cât luptă încă pentru ea: pentru sănătatea fiicei sale care nu a împlinit încă un an. Oana şi Ionuţ au o fiică minunată, Amalia, care suferă de o malformaţie congenitală a inimii. (Una descoperită în timpul operaţiei pentru corectarea primei malformaţii a inimii ... Mind-blowing, nu?)



Amalia e o fetiţă scumpică, cu o claie de păr negru pe care chiar ai vrea să îl împleteşti, aşa de lung este. Este veselă, mereu cu un zâmbet pe buze, chiar şi în momentele cele mai grele. Este o luptătoare şi a dovedit-o. Problema este că trebui să mai treacă încă o dată prin operaţie la inimă, şi asta pe 13 octombrie. 

Are abia 11 luni, este un boţ de fată şi deja a trecut prin mai multe decât alţii într-o viaţă. Pentru prima operaţie, părinţii ei s-au pregătit cum au putut, ajutaţi fiind de familie şi prieteni. Au fost cam la limită cu banii, dar s-au descurcart, pentru că aşa sunt ei: descurcăreţi. În plus, la Institutul Inimii Nicolae Stăncioiu, Cluj, au dat mai întâi peste oameni, şi apoi peste profesionişti adevăraţi.

Acum, cu operaţia care le bate din nou la uşă, părinţii Amaliei fac eforturi să strângă suma de bani de care au nevoie. Nu e foarte mare, dar când nu ai, de unde să mai iei? Pentru operaţie le trebuie 1500 de euro. Cât despre spitalizarea mamei împreună cu fetita, a tatălui într-o pensiune cât mai aproape de spital şi restul chestiilor trebuincioase, nici nu mai vorbesc.

Aşadar, fac apel la toţi cei care pot şi doresc să ajute o fetiţă, Amalia, să se facă bine, să împlinească anul cu o inimă sănătoasă: donaţi o mică sumă de bani, oricât puteţi voi, la urma urmei şi 5 lei sau 10 lei, de la mai multe persoane, se adună şi rezultă o sumă mare.

În continuare, vă dau datele contului bancar in care puteţi face donaţia:

RO 16 BRDE 240 SV 5387 4412 400

Iacob Ionuţ, titular de cont, tatăl Amaliei, Iaşi

Un comentariu:

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular