Treceți la conținutul principal

Ajutaţi o inimă să fie sănătoasă!

Nu voi scrie mult. Pregătisem un alt fel de articol, dar mi-am dat seama că nu va merge. Prea plin de informaţii (dintre care unele chiar tehnice), prea lung şi cred că prea plictisitor.

Astăzi e ziua de naştere a unei bune prietene. Îi doresc sănătate. Atât! Pentru că ştiu cât a luptat şi cât luptă încă pentru ea: pentru sănătatea fiicei sale care nu a împlinit încă un an. Oana şi Ionuţ au o fiică minunată, Amalia, care suferă de o malformaţie congenitală a inimii. (Una descoperită în timpul operaţiei pentru corectarea primei malformaţii a inimii ... Mind-blowing, nu?)Amalia e o fetiţă scumpică, cu o claie de păr negru pe care chiar ai vrea să îl împleteşti, aşa de lung este. Este veselă, mereu cu un zâmbet pe buze, chiar şi în momentele cele mai grele. Este o luptătoare şi a dovedit-o. Problema este că trebui să mai treacă încă o dată prin operaţie la inimă, şi asta pe 13 octombrie. 

Are abia 11 luni, este un boţ de fată şi deja a trecut prin mai multe decât alţii într-o viaţă. Pentru prima operaţie, părinţii ei s-au pregătit cum au putut, ajutaţi fiind de familie şi prieteni. Au fost cam la limită cu banii, dar s-au descurcart, pentru că aşa sunt ei: descurcăreţi. În plus, la Institutul Inimii Nicolae Stăncioiu, Cluj, au dat mai întâi peste oameni, şi apoi peste profesionişti adevăraţi.

Acum, cu operaţia care le bate din nou la uşă, părinţii Amaliei fac eforturi să strângă suma de bani de care au nevoie. Nu e foarte mare, dar când nu ai, de unde să mai iei? Pentru operaţie le trebuie 1500 de euro. Cât despre spitalizarea mamei împreună cu fetita, a tatălui într-o pensiune cât mai aproape de spital şi restul chestiilor trebuincioase, nici nu mai vorbesc.

Aşadar, fac apel la toţi cei care pot şi doresc să ajute o fetiţă, Amalia, să se facă bine, să împlinească anul cu o inimă sănătoasă: donaţi o mică sumă de bani, oricât puteţi voi, la urma urmei şi 5 lei sau 10 lei, de la mai multe persoane, se adună şi rezultă o sumă mare.

În continuare, vă dau datele contului bancar in care puteţi face donaţia:

RO 16 BRDE 240 SV 5387 4412 400

Iacob Ionuţ, titular de cont, tatăl Amaliei, Iaşi

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…