miercuri, 29 octombrie 2014

Prince Lestat is back!

Prince Lestat este noua carte lansată de Anne Rice, al 11-lea volum al seriei Cronicile Vampirilor (seria originală cu vampiri şi preferata mea).

Acesta este coperta cărţii în engleză.





Lumea vampirilor este iar în criză: vampirii mai în vârstă încep masacrarea celor mai tineri la comanda unei voci misterioase. Apar, din nou, flăcările care distrug vampirii, la fel cum făcea Akasha în Regina Damnaţilor (Queen of the Damned).

Ştie cineva a cui este această Voce? Doreşte un război între vampiri sau, şi mai rău, între vampiri şi oameni? Nimeni nu ştie, dar toţi îşi întorc capul sper cel ce a devenit, între timp, Prinţul Vampirilor: Lestat.

Lestat este cel care este desemnat să devină Izbăvitorul lumii vampirice. El să fie Izbăvitorul, el care nu dădea prea mare importanţă decât prietenilor lui, familiei lui vampirice. Lestat a fost întotdeauna preferatul meu (dintre bărbaţi şi vampiri) tocmai pentru că este atât de nonconformist, atît de strălucitor într-o lume a umbrelor şi a întunericului, un vampir care tânjeşte după atingere, după căldură şi să fie iubit. Cu toate acestea, Lestat devine unul dintre cei mai puternici reprezentanţi ai lumii vampirilor.

Această nouă carte, la 10 ani de la publicarea ultimului volum din Cronicile Vampirilor, aduce un suflu nou: dacă în celelalte cărţi ni se prezintă o lume decadentă, plină de bogăţii, puteri paranormale (citirea gândurilor, incendierea trupurilor doar prin puterea unui gând, comunicarea la distanţă - tot prin gânduri, levitarea şi zborul etc.), acest nou roman introduce ştiinţa şi tehnologia în lumea vampirilor.

Îl vedem (cu ochii minţii, doar şi noi avem puteri paranormale) pe Lestat  cu căşti în urechi, ascultând muzica lui preferată: rockul. Să nu uităm că, timp de un volum, Lestat a fost vedetă rock. Şi nu numai Lestat este cel care va folosi tehnologia, aceasta ocupând un loc important în acest volum.

Ca întotdeauna, Anne Rice ne delectează şi cu alte frânturi din mitologia vampirică: de la Egiptul antic, la Cartagina secolului al IV-lea, Roma secolului al XIV-lea si Veneţia din timpul Renaşterii până la prezentul tehnologic. 

Vom revedea alte personaje atât de îndrăgite în primele volume, adica în afară de al nostru Prinţ al Întumericului - Lestat: Armand - eternul tânăr, a cărui faţă este cea a unui înger pictat parcă de Boticelli; Mekare şi Maharet, Pandora şi Flavius; David Talbot, vampir şi ultimul şef al ordinului secret Talamasca; şi Marius, adevăratul copil al Millenniei împreună cu multe alte feţe noi.

Abia aştept să pun mâna pe cartea aceasta. Pentru cei care iubesc cu adevărat cărţile scrise de Anne Rice, în special Cronicile Vampirilor, această carte este un cadou minunat. În Romania chiar nu ştiu cînd va apărea. Sper că în curând. În America, cel mai ieftin preţ îl puteţi găsi pe Barnes & Noble, atât pentru varianta hardcover cât şi e-book.

Off, creşte lista mea cu cadouri de Crăciun.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular