Treceți la conținutul principal

Prince Lestat is back!

Prince Lestat este noua carte lansată de Anne Rice, al 11-lea volum al seriei Cronicile Vampirilor (seria originală cu vampiri şi preferata mea).

Acesta este coperta cărţii în engleză.

Lumea vampirilor este iar în criză: vampirii mai în vârstă încep masacrarea celor mai tineri la comanda unei voci misterioase. Apar, din nou, flăcările care distrug vampirii, la fel cum făcea Akasha în Regina Damnaţilor (Queen of the Damned).

Ştie cineva a cui este această Voce? Doreşte un război între vampiri sau, şi mai rău, între vampiri şi oameni? Nimeni nu ştie, dar toţi îşi întorc capul sper cel ce a devenit, între timp, Prinţul Vampirilor: Lestat.

Lestat este cel care este desemnat să devină Izbăvitorul lumii vampirice. El să fie Izbăvitorul, el care nu dădea prea mare importanţă decât prietenilor lui, familiei lui vampirice. Lestat a fost întotdeauna preferatul meu (dintre bărbaţi şi vampiri) tocmai pentru că este atât de nonconformist, atît de strălucitor într-o lume a umbrelor şi a întunericului, un vampir care tânjeşte după atingere, după căldură şi să fie iubit. Cu toate acestea, Lestat devine unul dintre cei mai puternici reprezentanţi ai lumii vampirilor.

Această nouă carte, la 10 ani de la publicarea ultimului volum din Cronicile Vampirilor, aduce un suflu nou: dacă în celelalte cărţi ni se prezintă o lume decadentă, plină de bogăţii, puteri paranormale (citirea gândurilor, incendierea trupurilor doar prin puterea unui gând, comunicarea la distanţă - tot prin gânduri, levitarea şi zborul etc.), acest nou roman introduce ştiinţa şi tehnologia în lumea vampirilor.

Îl vedem (cu ochii minţii, doar şi noi avem puteri paranormale) pe Lestat  cu căşti în urechi, ascultând muzica lui preferată: rockul. Să nu uităm că, timp de un volum, Lestat a fost vedetă rock. Şi nu numai Lestat este cel care va folosi tehnologia, aceasta ocupând un loc important în acest volum.

Ca întotdeauna, Anne Rice ne delectează şi cu alte frânturi din mitologia vampirică: de la Egiptul antic, la Cartagina secolului al IV-lea, Roma secolului al XIV-lea si Veneţia din timpul Renaşterii până la prezentul tehnologic. 

Vom revedea alte personaje atât de îndrăgite în primele volume, adica în afară de al nostru Prinţ al Întumericului - Lestat: Armand - eternul tânăr, a cărui faţă este cea a unui înger pictat parcă de Boticelli; Mekare şi Maharet, Pandora şi Flavius; David Talbot, vampir şi ultimul şef al ordinului secret Talamasca; şi Marius, adevăratul copil al Millenniei împreună cu multe alte feţe noi.

Abia aştept să pun mâna pe cartea aceasta. Pentru cei care iubesc cu adevărat cărţile scrise de Anne Rice, în special Cronicile Vampirilor, această carte este un cadou minunat. În Romania chiar nu ştiu cînd va apărea. Sper că în curând. În America, cel mai ieftin preţ îl puteţi găsi pe Barnes & Noble, atât pentru varianta hardcover cât şi e-book.

Off, creşte lista mea cu cadouri de Crăciun.Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…