Treceți la conținutul principal

88 dintr-un foc! la cărţi mă refer

Cărţile si cu mine facem casă bună. Foarte bună chiar. De ieri seară şi până în prezent, în aplicaţia mea Kindle Cloud Reader (pentru PC) am 88 de cărţi, toate luate de pe Amazon. Toate în engleză.

Să vedem. Aseară am intrat pe contul meu de Amazon doar aşa, de kiki-riki-miki. În traducere, mă cam plictiseam şi am vrut să văd dacă găsesc cartea pe care o vroiam. Desigur că am găsit-o: în engleză şi spaniolă, dar la un preţ care m-a lăsat tablou. Astfel am început să navighez pe site, mai exact pe Kindle Store şi să caut diferite genuri literare.

Zis şi făcut. Am găsit diferite cărţi interesante, am căutat mai mult despre autor sau autoare şi am dat şi peste acele FREE STUFF/gratuităţi. Problema era că nu se puteau descărca. Se puteau citi numai din aplicaţia Kindle Cloud Reader, care există şi pentru calculator sau desktop. Am descărcat şi instalat aplicaţia (foarte uşor şi rapid) şi am purces la o căutare mai riguroasă.

Peste ce am dat?! Cărţi ale clasicilor, precum William Shakespeare, Jane Austen, Socrate şi alţii; apoi noutăţi din genurile preferate: suspans, fanteziste, poliţiste, romance, fiinţe supranaturale.  două printscreen-uri din aplicaţia mea Kindle Cloud Reader

Aşadar, am cărţi erotice, mister, suspans, cu vampiri (cred ca sunt cele mai multe) şi alte fiinţe supranaturale, young-adult romance etc.


aşa se văd cărţile în aplicaţie

Mi se pare uşor de citit. Ca în orice aplicaţie de citit cărţi electronice, şi în aceasta ai mai multe opţiune de citire, plus semnele de carte, căutare în carte, schimbarea fontului şi/sau a culorii lui, poţi să scrii notiţe pe baza a ceea ce citeşti şi poti sincroniza citirea pe toate dispozitivele pe care le ai: calculator personal (desktop), tableta, smartphone sau Kindle.

Tot ce trebuie să fac este să mă loghez cu user-ul şi parola contului meu de Amazon şi, gata!, pot citi de oriunde. Dar, cum nu am decât calculator personal (deocamdată), citesc de acolo.

Pe voi vă interesează cărţile electronice? Dacă da, căutaţi numai gratuităţi sau mai şi cumpăraţi_

PS: Majoritatea cărţilor din lista mea sunt gratuite, doar vreo câteva continuări, volumele 2,3,4 etc. dintr-o serie sau alta le-am cumpărat.

Comentarii

  1. desi suna tentant, eu iubesc sa citesc cartea, s-o simt , so savurez :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu le prefer asa, Vero, sa stii. Dar de multe ori dau peste carti care nu cred ca vor fi traduse vreodata la noi. Si pentru ca e si mai greu sa dai peste ele in format fizic, in engleza, le am in format electronic. Nu vreau sa ratez nimic, chiar daca e in alta limba decat romana.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…