marți, 19 iulie 2016

10 dorințe nebune ce merită experimentate (leapșă)

"In vara asta fac tot ce-mi trece prin cap
Aaaa, aaaaa" (Candy - Mergem la mare)

Cam acesta a fost primul gand cand am citit despre leapsa trimisa mai departe de Mili de la Literatura pe Tocuri si am mai vazut si numele meu printre cei nominalizati. Numai de ar fi chiar asa, chiar as petrece nebuneste, fara teama de consecinte si dand la o parte toate inhibitiile, temerile si preconceptiile.

Asadar, sa incepem cu inceputul. Numai 10 dorinte nebune, Mili?! Presupun ca macar la numarul lor sa fim ceva mai chibzuiti daca nu si in exprimarea lor :)

1. In ordine aleatorie, mi-as dori sa vizitez cel putin vreo luna de zile Coreea de Sud. Seul, Jeju Island, templele si casele de pe vremea diferitelor dinastii, costumele populare, cultura, muzica si filmele, mancarea (Doamne, salivez de pe acuma!), tehnologia, natura, ciresii. Ai ce vizita in Coreea de Sud si este o dorinta mare-mare de-a mea. 








2. Sa fac un tur al celor mai frumoase biblioteci si librarii din lume. Nu de alta dar cu asta impusc doi iepuri dintr-o singura lovitura: vizitez si tari noi, intru in contact cu culturi noi pe langa a vizita cele mai frumoase "temple" care exista - cele inchinate lecturii.












3. As vrea sa vad aurora boreala, dar pe viu, sa fiu eu prezenta in acel loc in momentul in care lumineaza cerul la inserat. O minunatue si in poze, apoi pe viu!



4. Sa-mi fac un tatuaj. Ceva mic, ceva frumos si clasic sa imi placa si peste ani daca tot ma hotarasc sa il fac. Asta daca nu mi-ar fi frica de durere si de ace. :) Sicred ca exista ceva si pentru mine: tatuajul cu henna. 






5. Sa merg cu balonul cu aer cald ... poate chiar deasupra Marelui Canion. Faina idee! Poate voi avea sansa la anul, cu cea de-a doua editie a Festivalului "Magia Baloanelor" din judetul Iasi. Anul acesta chiar nu am avut cum si mi-a parut rau.




6. O alta idee nebuneasca ar fi sa gatesc toate retetele dintr-o singura carte de bucate. Jamie Olivier.




7. Scuba diving sau snorkeling in acele ape atat de cristaline incat sa poti experimenta "first hand" viata subacvatica, sa poti inota alaturi de creaturile marine, sa vezi corali si alte plante, sa atingi o broasca testoasa care are mai bine de 100 de ani. Nebunie! 



8. Copilarie unde esti? Imi doresc sa retraiesc cateva situatii/senzatii: sa ma catar in copaci si sa fur fructele crude sau copate si apoi sa fug de mama focului ca sa nu ma prinda proprietarul,  sa dorm in "casa fanului" sau cel putin asa ii ziceam noi, in fanul proaspat adunat si sa alerg desculta prin iarba in timp ce ploaia cade incetisor, calda si parva invitandu-te la jocuri noi, numai bune pentru ploaie.





9. Sa invat un sport nou, dar si sa continui sa il practic: arte martiale, dans sportiv, sah. Toate sunt sporturi si toate sunt noi pentru mine, la fel ca mersul pe bicicleta sau inotul. Cred ca ideea e de a incerca ceva nou si benefic pentru mine: minte si organism.





10. Sa traiesc tot intr-o alta tara, pentru cel putin 6 luni. Nu stiu cum ar fi cu un job, dar ar fi interesant sa locuiesti in Norvegia 6 luni pentru a te muta apoi in Croatia pentru alte 6 luni si apoi sa te tot muti. In 6 luni ajungi sa cunosti vecini, sa iti faci prieteni, sa simti pulsul orasului/al zonei si sa descoperi anumite dedesubturi ale unei natii. Sa iti deschizi orizonturile!

*****

O lista de dorinte, fie ele nebunesti sau nu, este un mod de a vedea cum e o persoana, de a vedea ce dorinte au oamenii in general, daca sunt realizabile sau nu, din diferite motive. Dar este si un mod distractiv pentru a ne imagina acel "ce-ar fi daca ...". E frumos sa visezi, si mai frumos e sa se si implineasca acele vise. Asta va doresc eu voua! Pupici :*



Trimit acesta leapsa catre:

Audrey de la The Sagittarius Books
Draga de Arcidalia din echipa Literatura pe tocuri 
Leontina si Oliviana de la Delicatese Literare
Dorina de la Dorina Danila
Anto de la Drumul vietii

...si catre orice mai vrea sa raspunda provocarii.




5 comentarii:

  1. frumoase dorinte!sper sa ajungi sati le implinesti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna tare frumos :) Si ce visezi tu dar si leapsa in sine.
    Mi-ar placea sa o preiau si eu. Sa visez un pic :)
    Doar timp sa am ca sa o scriu ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandra, te-ai gandit sa atingi mai multe obiective si chiar iti doresc sa ti se implineasca. Recunosc, as mai vrea sa iti fur vreo 3 din ele, in special cea cu tatuajul, locuitul prin alte tari cate 6 luni, iar ultima si cea mai inedita este aceea cu amintirile ce le avem din copilarie. Ultima data cand am dormit in fan cu niste prieteni oraseni, a fost acum vreo 3 ani. Da, a fost frumos, insa nu ca la 10 ani :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Waa, ce răspunsuri frumoase! Sper să realizezi tot ce ți-ai propus! *.*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite și răspunsurile mele: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/07/leapsa-10-dorinte-nebune-ce-merita.html :D

      Ștergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular