duminică, 11 decembrie 2016

Shareuim globuri cu suflet - Crăciunul tuturor!

Crăciunul ar trebui să fie despre ieșirea din post, bucuria întâmpinării Domnului Iisus, bucuria de a dărui din puținul pe care îl ai și celor care nu au chiar nimic. Colindatul, zăpada, mama care pregătește tot felul de preparate, tata care ajuta în tot ce poate și apoi împodobitul bradului (musai pe 24 decembrie, după colindat), după care pus și așteptat pe Moșul.

Sunt două perspective ale Crăciunului și nu înțeleg de ce s-ar exclude reciproc! Putem avea parte de Crăciunul cu brad și de cel spiritual. Tocmai pentru că eu cred cu tărie în asta, de câțiva ani încerc să mă implic în anumite evenimente sau proiecte sociale, bazate pe voluntariat, cu ajutorul cărora să facem tot posibilul pentru ca cei care au mai puțin să aibă ”ceva mai mult” de Crăciun. 

Astfel au trecut anii și proiectele: Adsis Tineri Iași împreună cu studenții de prin cămine au reușit să adune bani pentru a cumpăra alimente pentru cei nevoiasi; apoi ShoeBox - un proiect la care particip deja de vreo 2 ani, se organizează la nivel național și local; diferite evenimente artistice la care puteai participa prin cumpărarea de bilete sau prin donații și banii mergeau către diferite ONG-uri și asociații destinate copiilor.

Anul acesta continui tradiția, dar cu un alt proiect - ”Shareuim globuri cu suflet” - un proiect Kooperativa 2.0 Iași, comunitatea bloggerilor ieșeni. Dar nu o facem oricum, ci prin Casa Share - un alt proiect social absolut fantastic (părerea mea) pentru mediul online din România. Bogdan Tanasă, inițiatorul Casei Share, a reușit ceva minunat, incredibil și dădător de speranță pentru prezent și viitor: cu ajutorul familiei, prietenilor, românilor din țară și din diaspora, cu ajutorul strănilor impresionați de un astfel de proiect a ridicat 11 case pentru diferite familii nevoiașe și se lucrează deja pentru a mai ridica și altele. Chiar dacă au deja un acoperiș deasupra capului, situația materială a acestor familii nu s-a schimbat și dorim să le facem sărbătorile ceva mai frumoase.Bloggerii ieșeni împreună cu Carrefour Felicia vor încerca să aducă acea speranță și bucurie specifice Crăciunului și în casele celor 11 familii Casa Share. Partenerul nostru ne va ajuta cu 11 brăduți decorați frumos (totul ales pe sprânceană de către colegii noștri kooperatiști: Gabriela Elena -Cruella, Alexandra și Ionuț) plus câte un pachet cu alimente pentru fiecare familie.  Dar nu ne oprim aici, mergem mai departe și fiecare blogger implicat mai poate strânge în dreptul său pachete (alimente, dulciuri, produse de igienă, rechizite, jucării) care vor fi trimise acestor familii. Așadar, vă invit și eu la aceasta campanie de strângere a ”globurilor de suflet” pentru un Crăciun minunat de ambele părți: pentru cei care primesc darul și pentru cei care dăruiesc! Daca doriți să vă implicați, vă aștept cu un mesaj privat până pe 18 decembrie (data limită a colectării de pachete) pe adresa de e-mail sutzu.miri@gmail.com sau pe pagina de Facebook a blogului pentru a pune la punct detaliile.


Foto: Oana Blaga


Pentru a cunoaște puțin familiile pentru care am demarat acest proiect, vă las mai jos câteva detalii despre ele:

Familia 1 – Vlădeni – formată din 3 copii de 6 ani (băiat), 12 ani (băiat), 14 ani (băiat)  și 1 părinte

Familia 2 – Popricani – formată din 4 copii – 2 ani au gemenele (fete), 7 ani (fata), 9 ani (fata)  și 2 părinți

Familia 3 – Miroslava – formată din 3 copii – 5 ani(băiat), 8 ani (fată), 10 ani (băiat) și 2 părinți

Familia 4 – Moimești/Popricani – formată din 5 copii – 2 ani (băiat); 4 ani (băiat); 12 ani (băiat); 15 ani (fată); 16 ani(fată) și 1 părinte

Familia 5 – Prisacani – formată dintr-un băiat de 15 ani – fără părinți acasă

Familia 6 – Popricani – fornmată din 7 copii – cu vârste între 0-15 ani și 1 părinte

Familia 7 – Popricani – formată din 2 copii – 5 ani (fată); 7 ani (băiat)

Familia 8 – Tipilesti/Popricani – formată dintr-o bătrânică de 70 ani – Catinca

Familia 9 – Voinesti – formată din 4 copii – 7 ani (fată); 12 ani(fată); 14 ani (băiat); 17 ani (băiat)

Familia 10 – Popricani/Moimești – formată din 5 copii – 5 ani (fată); 7 ani (fată); 12 ani (fată); 15 ani (fată); 14 ani (băiat)

Familia 11 – Medeleni/Golaesti – formată din 3 copii – 5 ani (fată); 7 ani (fată); 16 ani (băiat).

O vorbă bună îți poate aduce un zâmbet pe buze, o faptă bună îți înseninează sufletul! Haideți să facem o faptă bună!

Alți spiriduși care au mai scris pe aceeași tema și s-au implicat în proiect sunt următorii: Ionuț Durbaca, Alexandra Ignat, Gabriela Elena Mereuta, Andreea Ignat, Florina Pascariu, Constantin Ciobanu, Costin Chirica, Bianca Ionel, Ioana Dabija, Diana Elena Lupu, Sorina ChirilăDragoş BârgăoanuAndreea CretuMarian MateiNistor Andrei, Anda ElenaRoxana IchimDana Burlacu VisternicuMihai-Alex OlteanuViorica PicincuSimona PatrasDiana Catanoaia, Alexandra BohanIsabela NiticaAlexandru Taradaciuc, Adelina BohanAndrei ChisanoviciIrina ButnaruAdelina Bohan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular