Treceți la conținutul principal

Shareuim globuri cu suflet - Crăciunul tuturor!

Crăciunul ar trebui să fie despre ieșirea din post, bucuria întâmpinării Domnului Iisus, bucuria de a dărui din puținul pe care îl ai și celor care nu au chiar nimic. Colindatul, zăpada, mama care pregătește tot felul de preparate, tata care ajuta în tot ce poate și apoi împodobitul bradului (musai pe 24 decembrie, după colindat), după care pus și așteptat pe Moșul.

Sunt două perspective ale Crăciunului și nu înțeleg de ce s-ar exclude reciproc! Putem avea parte de Crăciunul cu brad și de cel spiritual. Tocmai pentru că eu cred cu tărie în asta, de câțiva ani încerc să mă implic în anumite evenimente sau proiecte sociale, bazate pe voluntariat, cu ajutorul cărora să facem tot posibilul pentru ca cei care au mai puțin să aibă ”ceva mai mult” de Crăciun. 

Astfel au trecut anii și proiectele: Adsis Tineri Iași împreună cu studenții de prin cămine au reușit să adune bani pentru a cumpăra alimente pentru cei nevoiasi; apoi ShoeBox - un proiect la care particip deja de vreo 2 ani, se organizează la nivel național și local; diferite evenimente artistice la care puteai participa prin cumpărarea de bilete sau prin donații și banii mergeau către diferite ONG-uri și asociații destinate copiilor.

Anul acesta continui tradiția, dar cu un alt proiect - ”Shareuim globuri cu suflet” - un proiect Kooperativa 2.0 Iași, comunitatea bloggerilor ieșeni. Dar nu o facem oricum, ci prin Casa Share - un alt proiect social absolut fantastic (părerea mea) pentru mediul online din România. Bogdan Tanasă, inițiatorul Casei Share, a reușit ceva minunat, incredibil și dădător de speranță pentru prezent și viitor: cu ajutorul familiei, prietenilor, românilor din țară și din diaspora, cu ajutorul strănilor impresionați de un astfel de proiect a ridicat 11 case pentru diferite familii nevoiașe și se lucrează deja pentru a mai ridica și altele. Chiar dacă au deja un acoperiș deasupra capului, situația materială a acestor familii nu s-a schimbat și dorim să le facem sărbătorile ceva mai frumoase.Bloggerii ieșeni împreună cu Carrefour Felicia vor încerca să aducă acea speranță și bucurie specifice Crăciunului și în casele celor 11 familii Casa Share. Partenerul nostru ne va ajuta cu 11 brăduți decorați frumos (totul ales pe sprânceană de către colegii noștri kooperatiști: Gabriela Elena -Cruella, Alexandra și Ionuț) plus câte un pachet cu alimente pentru fiecare familie.  Dar nu ne oprim aici, mergem mai departe și fiecare blogger implicat mai poate strânge în dreptul său pachete (alimente, dulciuri, produse de igienă, rechizite, jucării) care vor fi trimise acestor familii. Așadar, vă invit și eu la aceasta campanie de strângere a ”globurilor de suflet” pentru un Crăciun minunat de ambele părți: pentru cei care primesc darul și pentru cei care dăruiesc! Daca doriți să vă implicați, vă aștept cu un mesaj privat până pe 18 decembrie (data limită a colectării de pachete) pe adresa de e-mail sutzu.miri@gmail.com sau pe pagina de Facebook a blogului pentru a pune la punct detaliile.


Foto: Oana Blaga


Pentru a cunoaște puțin familiile pentru care am demarat acest proiect, vă las mai jos câteva detalii despre ele:

Familia 1 – Vlădeni – formată din 3 copii de 6 ani (băiat), 12 ani (băiat), 14 ani (băiat)  și 1 părinte

Familia 2 – Popricani – formată din 4 copii – 2 ani au gemenele (fete), 7 ani (fata), 9 ani (fata)  și 2 părinți

Familia 3 – Miroslava – formată din 3 copii – 5 ani(băiat), 8 ani (fată), 10 ani (băiat) și 2 părinți

Familia 4 – Moimești/Popricani – formată din 5 copii – 2 ani (băiat); 4 ani (băiat); 12 ani (băiat); 15 ani (fată); 16 ani(fată) și 1 părinte

Familia 5 – Prisacani – formată dintr-un băiat de 15 ani – fără părinți acasă

Familia 6 – Popricani – fornmată din 7 copii – cu vârste între 0-15 ani și 1 părinte

Familia 7 – Popricani – formată din 2 copii – 5 ani (fată); 7 ani (băiat)

Familia 8 – Tipilesti/Popricani – formată dintr-o bătrânică de 70 ani – Catinca

Familia 9 – Voinesti – formată din 4 copii – 7 ani (fată); 12 ani(fată); 14 ani (băiat); 17 ani (băiat)

Familia 10 – Popricani/Moimești – formată din 5 copii – 5 ani (fată); 7 ani (fată); 12 ani (fată); 15 ani (fată); 14 ani (băiat)

Familia 11 – Medeleni/Golaesti – formată din 3 copii – 5 ani (fată); 7 ani (fată); 16 ani (băiat).

O vorbă bună îți poate aduce un zâmbet pe buze, o faptă bună îți înseninează sufletul! Haideți să facem o faptă bună!

Alți spiriduși care au mai scris pe aceeași tema și s-au implicat în proiect sunt următorii: Ionuț Durbaca, Alexandra Ignat, Gabriela Elena Mereuta, Andreea Ignat, Florina Pascariu, Constantin Ciobanu, Costin Chirica, Bianca Ionel, Ioana Dabija, Diana Elena Lupu, Sorina ChirilăDragoş BârgăoanuAndreea CretuMarian MateiNistor Andrei, Anda ElenaRoxana IchimDana Burlacu VisternicuMihai-Alex OlteanuViorica PicincuSimona PatrasDiana Catanoaia, Alexandra BohanIsabela NiticaAlexandru Taradaciuc, Adelina BohanAndrei ChisanoviciIrina ButnaruAdelina Bohan

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…