marți, 19 septembrie 2017

Bookhunt #FILIT la Iasi

Cum e când în orașul tău are loc un festival de literatură și tu abia la a cincea ediție te implici? Păi e bine și așa, bine că m-am trezit și bine că m-am implicat. FILIT Iași sau Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași va avea loc toamna aceasta, între 4 și 8 octombrie.

Știți ce îmi place la acest festival? Faptul că nu are numai o singură locație, se va desfășura de-a lungul și latul Iași-ului: Teatrul Național Vasile Alexandri, avem Casa FILIT, Casa Poeziei, apoi Casa Copilăriei și Casa Fantasy.



Prezența autorilor
Vor participa zeci de scriitori români și străini la festivalul, dar nu numai ei, ci și manageri culturali, editori, jurnaliști din țară și din străinătate. Autorii anunțați până în prezent sunt 

Casa FILIT:
Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu, 

Casa Poeziei:
Linda Maria Baros, Lavinia Bălulescu, Emil Brumaru, Rita Chirian, Dan Coman, Teodora Coman, Ana Donțu, Vlad Drăgoi, Mugur Grosu, Ștefan Ivas, Claudiu Komartin, Ștefan Manasia, Vlad Moldovan, Andrei Novac, Cosmin Perța, Tara Skurtu (SUA), Robert Șerban, Răzvan Țupa, Mihail Vakulovski, Paul Vinicius, 

Casa Fantasy:
Sebastian A. Corn, Marian Coman, Michael Haulică, Alexandru Lamba, Dănuț Ungureanu, 

Casa Copilăriei:
Ana Alfianu, Florin Bican, Ioana Nicolae, Adina Popescu și Iulian Tănase

Evenimente speciale:
Jan Cornelius și Dana Grigorcea, 

Teatrul Național ”Vasile Alexandri”:
Mircea Cărtărescu.

Printre invitații români se regăsesc Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian (laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură), Jeff Lindsay, Jim Crace, Jonathan Coe etc.

Pentru programul festivalului, puteți găsi toate informațiile pe site-ul dedicat acestui eveniment.

Ce aduce nou această ediție?




Primul indiciu: cartea, într-o locație cu cafea și ceai


Al doilea indiciu: unei cărți îi stă bine alături de alte cărți, susținătoare FILIT

Implicarea bloggerilor ieșeni, prin diferite articole, postări pe rețelele de socializare, prin interviuri și printr-un bookhunt - vânătoare de cărți cu literatura unor #autoriFILIT. 

Ce am ales eu, și am avut norocul să și îmi ajungă în mânuțe, este singura carte cu autograf pre-eveniment: Levantul de Mircea Cărtărescu

Am ascuns-o într-o locație din Iași, una dragă mie, și cei care o doresc trebuie să urmărească indiciile zilnice (sau până se ghicește locația), apoi să meargă acolo, să o solicite și să își facă un bookselfie cu cartea pentru a o posta pe Facebook și/sau Instagram cu hashtagurile #autorprezentlafilit #filit #canyoufilit #amgăsitcarteaFILIT.

Atenție! Suntem 15 bloggeri, așadar 15 cărți ascunse în Iași. Pentru mai multe detalii despre celelalte vânători de cărți, vă las acest link pentru a le urmări => Bloggerii din comunitatea Social Media Iași acreditați FILIT.

2 comentarii:

  1. Am vazut postarile tale de pe fb si mi-a placut enorm sa citesc provocarile. Mi-a parut rau ca nu am vazut si in Bucuresti asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma bucur enorm ca exista si ca avem si noi ceva special, ceva al nostru. Voi, la Bucuresti, aveti destule festivaluri :))

      Ștergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular