vineri, 15 septembrie 2017

Leapsa First Date With a Book

Grea e viața asta: ba un tag, ba o provocare, câte o leapșă din când în când. Greu tare! Dar mie îmi place. Mai ales când leapșa vine de la Antoaneta, - Drumul Vieții, care știe ce și cum să facă să mă tenteze :) Așa e când ești provocat/ă!






1. Întâlnire ciudată – o carte în care s-a simțit ceva. Nu a fost o carte rea, dar nu a avut acea pasiune pentru tine.

Amor la Paris de Juliette Sobanet. Nu știu de ce, dar nu am simțit-o chiar bine. Poate o fi fost mood-ul meu sau altceva, a fost ok-ish, dar nu wow.

2. Întâlnire ieftină – o carte care s-a transformat în ceva mai puțin decât te-ai fi așteptat.

Clubul Dante de Matthew Pearl - carte de la care aveam poate prea multe așteptări, dar care m-a dezamăgit. Îmi plac la nebunie romanele în care istoria se împletește cu ficțiune, în ciuda faptului că îmi place Dante, nu am "rumegat" cum trebuie acestă carte.

3. Întâlnire bine-pregătită. Mai bună decât te-ai fi așteptat.

Știi cum e când ai așteptări, dar până și acestea îți sunt depășite? Cam așa mă simt eu (încă) în privința I.R.En de Sandra Coroian, un roman SF psihologic cum nu am mai citit.

4. Fierbinte, dar proastă – o carte draguță, dar nu asa de mișto pe interior.

Cumva e o cerință-capcană?! Hahaha. Cred ca trilogia ”This Man” - Amantul de Jodi Ellen Malpas. Fierbinte-fierbinte, dar, de multe ori, fără substanță. E ok, numai că îmi venea să iau la palme sau în pumni pe eroina trilogiei.

5. Blind date – o carte pe care ai citit-o fără să știi nimic despre ea.

Să citesc ”Numele trandafirului” de Umberto Eco în pauzele dintre orele clasei a 9-a, cu dicționar de latină lângă, neștiind nimic despre autor sau carte, dar cu încurajările profesorilor care mă vedeau - o experiență de neuitat! Încă e preferata mea, atâția ani mai târziu.

6. Întâlnire pe fugă – o carte pe care ai citit-o foarte repede.

Spulberă-mă de Tahareh Mafi. Pur și simplu, nu mi-am dat seama când am terminat-o. Și apoi m-am apucat să caut celelalte volume (ca nebuna, m-am apucat de citit cartea fără să investighez despre ea, despre autoare, dacă e volum dintr-o serie sau de sine stătăror). 

7. Revenirea- o carte pe care ai citit-o după un book hang-over și acesta a ruinat cartea pentru tine.

Să nu treceți ever prin ce-am trecut eu: am început frumușel anul (5 cărți citite în 4 zile), apoi BUM - reading slump! Am tot încercat să citesc diferiți autori, diferite genuri, în total cam vreo 20 de cărți. Mama lui de reading slump, îmi venea să arunc toate cărțile. Așadar toate acele cărți, nici nu le pot numi, fac parte din această categorie.

P.S: Mulțumită romanelor Academia Vampirilor și Prin cenușa de visuri, am revenit la viață!

8. Întâlnirea pentru care ești excesiv de entuziasmată – o carte pe care ai simțit-o că încearcă prea mult.

Dublă atracție de S. L. Jennings - foarte entuziasmată ...înainte de a citi, după ceva mai puțin. Nu știu, primul volum a fost mai fain, părerea mea!

9. Întâlnirea perfectă – cartea care a făcut totul perfect pentru tine.

Cina secretă de Javier Sierra - un fel de Dan Brown, doar că mai bun, din nou, părerea mea. Da Vinci, un călugăr franciscan, catari, misticism, religie, credință, crime, Florența, artă, reformă, criminali, un manuscris. O adevărată plăcere pentru mine să citesc acest roman! A fost o întrecere între 3 persoane să vedem cine termina cartea prima: un singur exemplar, eu, cea mai bună prietenă și cel care acum e soțul meu :). Ne-o furam între noi, dar am câștigat fair and square, cross my heart!

10. Întâlnirea umilitoare – o carte de care te rușinezi dacă recunoști că ți-a plăcut / te rușinezi dacă ești văzut în public pentru cine știe ce motiv.

Nu are sens! De ce să mă rușinez?! Măcar citesc, orice fel de carte ar fi, citesc! Cred că asta e mai important!

8 comentarii:

  1. La 8 sunt de acord cu tine. Slăbuță rau cartea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rău cu reading slump... :( Frumoase răspunsuri! A apărut continuarea la Spulberă-mã?

    RăspundețiȘtergere
  3. Amantul - am incercat sa citesc, dar m-a lasat praf si am renuntat. Nu mi-a placut. La fel cu Dubla atractie. Pe acestea doua le-am luat fara sa am habar ce contineau :) ))))
    Spulbera-ma - e in plan de vreun an, dar nu am avut inclinatia /dorinta de a citi cartea. Sper sa reusesc in iarna asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spulbera-ma chiar e faina, e altfel. Am citit cam tot, in afara de ultimul volum. Poate anul acesta, dar cine stie, am auzit ca va mai scoate cel putin 2 volume. Sper sa nu gresesc.

      Ștergere
  4. Minunate răspunsuri... Am unele cărți pe care le-am trecut pe lista de dorințe...

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta selectie de carti si partea introductiva

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular