vineri, 4 octombrie 2013

Momente perfecte suspedate in timp

Zile perfecte. Oh, zilele perfecte sunt asa de putine la numar incat vrei sa le tii minte toata viata: in inima ta, in mintea ta, in poze si, poate, in vreun lucrusor care sa-ti aminteasca de ele (de zilele perfecte). Aceste zile sunt la fel ca oricare alta: te trezesti dimineata si, apoi, noaptea adormi din nou in patul tau. Ceea ce le face perfecte este ca sunt desemnate zilele tale speciale - o zi de nastere alaturi de toti cei dragi tie, poate o surpriza sau doua; o nunta, la care tu sa fii mireasa sau mirele ... sau nasul/nasa; un botez, la care sa-ti sarbatoresti comoara mult visata. Zile perfecte ... poate sa ploua, sa ninga, sa arda soarele ... ziua ta perfecta nu tine cont de asta, ci de zambetul stralucitor de pe fata ta, de imbratisarea puternica a familiei si a prietenilor, de lacrimile de fericire ... de toate acestea si de multe altele pe care ai vrea sa le pastrezi intr-o cutiuta cu amintiri pe care sa o mai deschizi din cand in cand, sa mai reinvii cate o amintire si sa zambesti melancolic si, totusi, plin de multumire: sunt binecuvantat/a cu amintiri frumoase!

*** Partea I *** 
O astfel de amintire poate fi si un buchet de flori, numai ca unul cu adevarat special - buchetul de mireasa. La rochia de mireasa nu ma bag in discutii; fiecare are preferintele sale. Dar, pentru un buchet de mireasa, as dori sa va fac o sugestie: flori din hartie sau, mai bine zis, Paper Flowers by Simona.

Stim cu toatele (chiar si unii domni au cunostinta de asa ceva) cat de important este buchetul de mireasa. Nu pentru ca ar trebui sa coste mult, sa epateze, ci pentru ca trebuie numai sa te uiti la el, cu coada ochiului, in timpul cununiei religioase, la petrecere sau la poze, si sa zambesti instantaneu. Este atat de important!

E adevarat: eu nu am avut cum sa-mi fac un buchet din flori de hartie (l-as fi avut si acum ca amintire "vie" a fericirii din acel moment), nu pentru ca nu am vrut, ci pentru ca am aflat mult prea tarziu de acest concept. Tot adevarat: am avut totusi parte de buchetul pe care mi-l doream, din flori naturale:


arhiva personala

Nu regret nimic! Am avut buchetul de flori asa cum l-am dorit: o tzara de toamna si mult verde. Dar uite ca mi-ar fi placut sa-l am ca amintire, sa il arat Emiliei mai tarziu, sa-l pastrez undeva la loc de cinste si sa-l mai ating din cand in cand.

Dar daca tu vrei sa ai toate acestea (nu numai pentru un buchet de mireasa, ci si pentru un cadou), poti apela la Simona si impreuna puteti da viata visurilor. Aveti de unde alege.

Impropriu zis paper flowers, desi totul a inceput de la o bucata de hartie. Simona, cu manutele ei magice, transforma intr-un buchet magnific tot ce ii intra la mana: dantela, fel de fel de materiale textile, ziare, scrisori de dragoste, perle, brose, pene, fluturi etc.


Pe langa buchete de mireasa, veti mai gasi in colectia ei si cocarde pentru miri, corsaje pentru nasa/domnisoare de onoare, lumanare pentru munta/botez. In continuare, bucurati-va ochii cu frumusetea:


bujorii ... o nebunie!!!


scrisoarea de dragoste ... reinventata





aranjament cu trandafiri


centrepiece - imi place la nebunie duo-ul de culori


un buchet "pretios"


lumanare pentru botez


corsaje pentru mana unei domnisoare


magnolii ... de otel?! nu, de hartie! ;)


un buchet tomnatic cu adevarat ... si eu as fi fost mandra sa il am


viata bate filmul, nu?

Pentru Simona, totul a inceput ca o pasiune, un hobby. De curand, aceasta pasiune a curpins tot mapamondul: majoritatea buchetelor ei iau calea aerului spre alte tari - de la Australia la Canada,  Malaezia, Singapore, Statele Unite ale Americii.

Pentru Romania, Simona preda cursuri celor care doresc. Cel mai recent workshop va fi pentru orhidee si boboci de trandafiri din hartie, maine (5 octombrie) in Bucuresti (desi a mai organizat astfel de workshop-uri si in alte orase). Eu zic ca merita: inveti mestesugul de la "maestru" (in cazul nostru, de la maestra).

Si acum, in incheiere, preferatul meu (daca ai de unde alege, chiar daca iti plac toate, va exista si un preferat):


Pentru ca e toamna si mie mi se pare un buchet putin tomnatic
Pentru ca e vesel
Pentru ca are si verde
Pentru ca are si maci

Aceasta serie de articole este un omagiu adus acelor persoane care au avut parte de "scanteia de genialitate" (parerea mea!) si care fac ceva pentru a ne infrumuseta viata. Nu reprezinta publicitate, advertoriale sau mai stiu eu ce. Sunt doar ceea ce se vede si se citeste: articole despre ceea ce am descoperit eu si despre ceea ce imi place.

Foto credits: conturile Paper Flowers by Simona si Simona Opris

9 comentarii:

  1. nu sunt buchete, sunt bijuterii! deosebite! :) mult succes fetelor! :)superb!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, ce imagini superbe! Buchetele sunt adevărate opere de artă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Creativitate din belsug <3 superbe buchete, mixuri de culori si texturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt cu adevarat bijuterii! Are talent ii doresc succes! :)
    Si tie, multe momente perfecte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, sunt superbe, dar nici buchetul tau nu a fost mai prejos ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. In ultima perioada vad ca simtim si gandim la fel, Alexandra. :) Articolele noastre abordeaza teme asemanatoare. Cat de cat acolo, dar tot avem ceva in comun:neprevazutul, clipele memorabile. Sunt placut surprinsa. :) Si curioasa ce va urma... :P
    Si ca sa vezi ca sirul coincidentelor nu se incheie aici, iti voi marturisi ca si preferatul meu este tot ultimul buchet. Pe aceasta cale ii urez mult succes artistei. :)
    Mi se pare mie sau ai schimbat tema blogului? Imi place foarte mult! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt interesante si frumoase.
    Doar florarii care le fac din flori cred ca nu le vad cu ochi prea buni. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt superbe toate, greu sa alegi doar unul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hihihi! Ce frumoase sunt buchețelele!:))

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular