Treceți la conținutul principal

Leapșa Liebster

Nu am mai participat de mult timp la o leapșă, astfel că a fost o surpriză binevenită nominalizarea la Liebster :). Mulțumesc RalucaLuciana si Adela Anca. Wow, trei nominalizări. Trebuie să raspund la câteva întrebări și apoi să predau stafeta altor bloggeri.

Regulile pentru această leapsă sunt:
·  Mulţumeşte-i persoanei care te-a nominalizat scriind link-ul către blogul ei în postare;
·  Răspunde la toate întrebarile primite;
·  Nominalizează 11 bloggeri care au sub 500 de followers;
·  Formulează 11 întrebări la care să răspunda cei nominalizaţi de tine;
·  Nu poţi nominaliza persoana care te-a nominalizat pe tine;
·  Trimite-le nominalizaţilor un link la postarea în care i-ai numit, pentru a-i informa.

1  De ce ai început să scrii pe blog?
  Pentru mine, scrisul pe blog a început pentru că nu aveam ce fac. Eram consemnată la pat, un fel de ”arest la domiciliu” pentru a nu pierde sarcina, cu mâna dreaptă și piciorul drept in atele. Dupa o lună de stat, citit cărți, urmărit emisiunile, serialele și filmele preferate, mă cam săturasem. În schimb, citeam alte bloguri. Astfel, am avut ideea de a începe să scriu și eu pe un blog al meu.


2  Ce îți place cel mai mult la activitatea de blogging?
  Faptul că am ajuns să cunosc mai multe despre această lume, despre oamenii din spatele blogurilor, care mi-au devenit exemple de urmat sau nu, prieteni adevărațiîn viața reală. Blogging e și mai fain cînd ai o relație offline cu alți bloggeri.
 

3  Dar care este cea mai mare provocare?
  Să găsesc timp și inspirație să mai scriu câte ceva în ultima vreme și să nu las blogul ”în paragină”. Recunosc că nu m-am mai ocupat de el de multă vreme, dar cred caă e doar o perioadă ceva mai grea acuma și nu prea mă mai atrage să scriu așa de mult. poate va trece, poate nu, vom trăi și vom vedea.
 

4  Ce bloguri din România urmărești?
  Chiar mai multe urmăresc. De la anumite vedete, până la bloguri personale și nișate pe diferite segmente: fashion, books, tech, blogging, călătorii, culinare. Și nu numai românești, ci și străine. Dar nu vreau să dau nume acuma, ar cam trebui să mă gandesc la câteva exemple pentru fiecare și apoi nu mai termin de scris aici :).


5  Ce activitate te relaxează cel mai mult?
  Plimbatul, cititul, muzica și filmele, gătitul. Toate acestea sunt preferatele mele. Dar cred ca cititul și gătitul ceva mai mult.


6  Dacă ai putea pleca acum undeva, unde ar fi acel loc?
  Coreea de Sud. Aceasta e destinația mea de vis în acest moment. De mult îmi doresc să aflu mai mult, pe viu, despre cultură, țara și oameni. 
 

7  Ce răspuns dădeai în copilărie întrebării Ce vrei să te faci când vei fi mare?
  Psiholog, scriitoare, dansatoare, primar, astronaut șamd. Cred că aveam o listă interminabilă și aici.
 

8  Dacă ai putea invita pe oricine la o cafea, pe cine ai invita?
  Cred ca pe unul din scriitorii mei preferati: Umberto Eco sau Javier Sierra. Doar la o cafea și puțina conversație. Ar fi ceva cu adevărat măreț.
 

9  Dacă ai avea o singură întrebare pentru persoana respectivă, care ar fi aceea?
  ”De ce scriitor și nu altceva?
 

10  Dacă banii și timpul nu ar fi o problemă, care ar fi lucrul pe care l-ai schimba la blogul tău?
  Multe: design-ul, customizarea, concursuri fără like și share pentru citirori (cu cărți, bilete la teatru, film, opera, concerte); mediatizarea ONG-urilor și a acțiunilor dragi mie.
 

11  Care e citatul care se potriveşte cu viaţa ta actuală?
  De fapt, ar fi două citate, așadar voi trișa putin. Dar sper să mă iertați. Primul ar fi citatul lui Charlie Chaplin: ”O zi fără a râde este o zi irosită” și un citat dintr-o piesă de teatru spaniolă, srisă de Pedro Calderón de la Barca, care poartă titlul ”La vida es sueño”:

 ¿Qué es la vida? Un frenesí.
  ¿Qué es la vida? Una ilusión,
  una sombra, una ficción,
  y el mayor bien es pequeño:
  que toda la vida es sueño,
  y los sueños, sueños son.
    Ce este viaţa? O nebunie. 
  Ce este viaţa? O iluzie,
   o umbră, o ficţiune. 
  Şi binele suprem e trivial; 
  pentru că întreaga viaţă e un vis 
  şi toate visele nu sunt altceva decât vise.

Nominalizările mele sunt:

Dorina Dănilă cu al ei blog http://dorinadanila.com/
Adrian Manea cu http://adrianmanea.ro/


Cele 11 întrebări la care trebuie să răspundeți:

De ce ai început să scrii pe blog?
Ce îți place cel mai mult la activitatea de blogging?
Dar care este cea mai mare provocare?
Ce bloguri din România urmărești?
Ce activitate te relaxează cel mai mult?
Dacă ai putea pleca acum undeva, unde ar fi acel loc?
Ce răspuns dădeai în copilărie întrebării Ce vrei să te faci când vei fi mare?
Dacă ai putea invita pe oricine la o cafea, pe cine ai invita?
Dacă ai avea o singură întrebare pentru persoana respectivă, care ar fi aceea?
Dacă banii și timpul nu ar fi o problemă, care ar fi lucrul pe care l-ai schimba la blogul tău?
Care e citatul care se potriveşte cu viaţa ta actuală?Comentarii

 1. Multumesc pentru nominalizare. Am mai facut leapsa asta acum vreo 2 ani. Iti raspund la intrebari aici. :)
  1. Din placere.
  2. Aproape totul.
  3. Sa te tii de blogging ani de zile.
  4. Foarte multe.
  5. Sportul.
  6. Honolulu.
  7. Doctor.
  8. Lista e prea lunga.
  9. Nu prea pun intrebari de obicei.
  10. N-am ce sa schimb.
  11. A avea sau nu blog, aceasta e intrebarea.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…