Treceți la conținutul principal

Îmi plac jocurile, chiar și cele online


De multă vreme nu mai am timp decât pentru lucrurile care trebuie făcute: serviciu, casa și masă ...și citit, cand mțai ramîne ceva. Dar înnebunesc așa. De aceea am început să joc jocuri pe calculator: ușoare, chiar pentru copii. În timp ce mintea mea ulblă aiuerea printre norii minții, aglomerați rău, eu construiesc puzzle-uri sau Emi mă ajută să mai îmbrac vreo fetiță.


Uite așa petrecem puțin timp împreună, timp care să nu fie alergat, dat pe topogan sau în leagăne, cu tricicleta sau mai știu eu ce. Nu stăm noi mult, trebuie să avem grijă și de sănătatea ochilor, dar câteva jocuri micuțe nu strică. Plus că am văzut că îi plac, are și aptitudini penru unele dintre ele, mai ales la cele din categoria de jocuri dress up pentru fete.

Are un fler anume pentru combinațiile de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii încât mă uimește ceea ce iese la sfărșit. De ce zic că mă uimește?! Pentru că are 2 ani și zice deja că ”aceea nu vine bine”, ”mamăăăă, nu-mi place culoarea aceea” sau ”așa, acuma arată frumos”. Păi îmi vine să o mănânc când o aud că vorbește așa.

La jocurile cu puzzle se uită atentă, dar nu se prea bagă să le încerce. Doar dacă sunt ușurele și cu personaje pe care le recunoște, cum ar fi 101 Dalmațieni, cu Regele Leu s, Sofia Întâi sau Jake și Pirații de Nicăieri. Da, acestea sunt desene pe care le urmărește sau pe care deja le știe și îi plac nespus de mult.Cel mai tare e când vrea să rezolve puzzle-ul, dar nu reușeste, nu vede bine cu ochiul minții imaginea completă. Atunci e tărăboi: ”Mami, mami, ajutor!” Și vin pentru a o ajuta, pentru a-i arăta ca e ușor, doar să aibă puțintică răbdare ca să vadă toate piesele. Desigur, de unde răbdare la o tâncă de 2 ani, dar eu tot zic asta, iar ea repetă după mine, ca un pui de papagal :)

Dacă ai și tu copii și vrei să le dai puțină treabă, încearcă noile jocuri puzzle - mi-au dat și mie puțină bătaie de cap și nu mai am 5 ani :P

Comentarii

 1. :)) tocmai inainte citeam o alta parere despre jocuri. persoana respectiva nu le intelegea rostul.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si noi facem puzzle, dar in varianta clasica :)
  A! Si Lego! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mona!!!!

   La noi puzzle-urile in varianta clasica sunt prin ficare camera, de diferite dimensiuni. Si Lego, dar mai puti?> ba cate un castel, ba cate o casuta la animale :))))

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…