marți, 28 iunie 2016

Kit pentru caniculă - sau cum să petreci o vară răcoroasă

"Vine vara, bine-mi pare..."

Nu prea cred. Poate să vină vara, deja s-a instalat confortabil rău de tot, iar eu deja nu mai suport. Și zic asta fiind născută în mijlocul lunii lui "Cuptor", caniculă insemnând tot ce trece peste 25-28 grade Celsius. Să mai stai și în casă, la pat, devine un chin.  
  
Sincer, de multe ori o iau razna (la propriu) din cauza căldurii. Hidratarea e la maxim: supe, ciorbe, apă cam vreo 3.5 litri pe zi, lapte, ceai, limonadă. Orice pentru a scăpa de senzația aceasta. Și merge, de cele mai multe ori. Credeți-mă, sunt genul acela de persoană care se plânge toată ziua și toată noaptea din cauza căldurii.
  
(Mulțumesc Domnului că în timp ce scriu acest articol plouă. Liniștit, frumos și mai este și răcoare! Miracol!!! Dar o limonadă sau un ceai la gheață tot am la îndemână.) 



  
Acum să vă explic cum fac eu limonada și ceaiul la gheață, acel Ice Tea faimos cam peste tot în lume în perioadele cu căldură mare. 
  
De anul trecut, de când Arci mi-a trimis cadou niște pliculețe de ceai de ghimbir, granulat, absolut minunat, m-am îndrăgostit de limonada cu ghimbir. Un singur pliculeț mergea pentru 1 L- 1.5 l de apă (rece sau caldă), la care puteai adăuga absolut ce îți mai trecea prin minte: lămâie, zahăr alb sau brun, îndulcitori naturali sau nu, miere de albine. După ce am terminat ceaiul la plic, am pornit în prepararea limonadei cu ghimbir de la zero: cu ghimbir ras, lămâi și apă (plată sau minerală, depinde cum vă place vouă, dar vă asigur că ambele variante sunt delicioase). 

La fel am procedat și cu ceaiul, proaspăt preparat, cu felii de fructe în el, îndulcit sau nu. O parte din ceai am transformat-o în cubulețe de gheață, tocmai pentru a nu dilua lichidul cu cuburi de gheață din apă. Și iese un ceai cu gheață absolut minunat, aromat și răcoritor. Dacă mai folosești și lămâi sau mentă proaspătă, atunci succesul este garantat!


  
Acum, Ice Tea by Arta Ceaiului vine în întâmpinarea nevoii noastre de răcorire cu o gamă variată de sortimente de ceai, numai bune pentru a le transformă în acel lichid miraculos care să îți mai calmeze nervii întinși de căldură sau să te binedispună când vrei ceva răcoritor alături de prietenii tăi. 
  
Ceaiul simplu sau împreună cu ceainicul cu ceașca/carafă de 2L la un kit absolut avantajos te pot ajută să îți transformi zilele de caniculă în zile frumoase de vară. Îmi plac aromele variante, doar bucăți de fructe și frunze de ceai. Poți încerca ceaiurile în aromele cu care te-ai obișnuit deja: măr, căpșune, mentă, fructe de pădure sau poți încerca și arome exotice, precum cele de ananas, banane, curmale, mango, lemn dulce, maracuja sau fructe de cocos. 
Cred că mai important decât orice este faptul că sunt și sortimente fără teină, rezultând un ceai care poate fi consumat atât de copii cât și de cei care vor să reducă sau să elimine consumul de cafeină. Pentru cei care vor să schimbe cafeaua cu un ceai, desigur că rămân și variante de ceai cu teină. Energie și răcorire instantanee! 
(Știai că? ... Teina și cafeaina sunt doi alcaloizi care se regăsesc atât în cafea cât și ceai. Sunt aproape identice, doar efectul lor asupra organismului este diferit. Cafeina are un efect excitant asupra sistemului nervos și se eliberează foarte rapid, cu un maxim de intensitate în 2-3 de la ingerarea lichidului. Teina are un efect stimulator pe termn mai lung, fiind eliberată încet și în mod continuu pe durată a 6-8 ore. Ceaiurile verzi, negre, albe conțin teină, substanță energizantă care poate provocă neplăceri persoanelor cu afecțiuni cardiace sau tensiune arterială oscilantă. Prin procesul de deteinizare, însă, substanța se extrage, astfel te poți bucură în orice moment al zilei de ceaiul tău preferat.
  
Multe idei de prezentări ale limonadei sau a ceaiuloui la gheață găsiți și pe Pinterest. Cum luna viitoare este ziua mea de naștere și e și "cam" cald vreau să organizez o petrecere în aer liber, cu răcoritoare din belșug, jocuri pentru cei mici și cei mari și multă voie bună. Și dacă se încinge atmosfera, putem combina Ice Tea-ul cu ceva băuturi alcoolice pentru a rezulta niște cocktailuri numai bune pentru o petrecere. Distracția e garantată oricum!








PS: Cei de la Arta Ceaiului îți livreaza porția ta de ”răcoare” în 24-48 de ore de la plasarea comenzii pe site-il magazinului online.



7 comentarii:

  1. Si uite asa imi faci pofta de un ceai.... Eu care de obicei nu prea beau ceaiuri.
    Foarte interesant articolul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Geo! Ma bucur daca ti-am facut pofta. Eu oricum sunt mai mult cu ceaiurile si limonada decat cu cafeaua, iar perioada acesta oricum nu am voie cafea. Asadar merge minunat pe caldura. Pupici :*

      Ștergere
  2. o sa trec si eu eu la ceai rece, e mai sanatos ca alte bauturi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Limonada-mi place foarte! Ceaiul mai puţin... doar cand nu am de ales :) sau cand vreau sa fac vreo "cura" si - mai rar - cand mi se face pofta de o cana cu ceai langa jumatati de corn proaspat unse cu unt.
    Iti doresc sa ai un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am racorit un pic pe aici pe la tine!
    Poate nu sunt chiar singura, dar mie nu imi plac bauturile reci. Un ceai caldut mi se pare ca are efecte mai bune decat o apa cu gheata. Ideea cu ceaiul in cubulete de gheata este deosebita. Eu as punne si menta ca decor, pentru a face cuburile mai atractive.
    Un weekend excelent sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. De obicei consumam ceaiuri, apa la temperatura camerei, insa anul asta am simtit ca nu e de ajuns si imi raceam lichidele pentru a ma resuscita.
    Faine idei!
    Sper ca esti bine acum.
    pupici

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular