luni, 25 iulie 2016

Marina Neagu - Frumuseti monstruoase

Autorii romani sunt surprinzatori. Sincer! Niciodata nu stii la ce te poti astepta si asta e parte din aventura. Fie ca mi le cumpar eu sau le primesc cadou, asa cum s-a intamplat si de aceasta data, pornesti la drum cu multe sperante: o lectura interesanta, mai mult chiar, incitanta, care sa te tina lipita de carte pana la sfarsitul ei. Ei bine, sperantele mi-au fost indeplinite si depasite cu aceasta carte.

Am primit "Frumuseti Monstruoase" ca si cadou de ziua mea. Vineri am zis sa o iau cu mine la tara si voi avea timp sa o citesc, nu? Nu chiar. Cand sa citesti cand abia aveai timp sa respiri: o fetita de 3 ani si un pisoi pe nume Mishu (numai ca tot fetita e) de vreo 2 luni, amandoi jucausi, neastamparati si cu multa nevoie de atentie. Asadar m-am distrat cu fiica mea si pisoiul de am obosit eu.

Ieri, cand ne-am intors acasa, nu aveam chef de nimic, dar de absolut nimic. Nu tu filme, muzica sau Facebook, nu tu emisiuni documentare sau Food Network. Si mi-am amintit de carte. Am deschis-o mai mult la plesneala, crezand ca nici de carte nu am chef. Da, da, am citit 10 pagini si apoi nu ma mai puteam opri. Si eram atat de obosita, dar parca mi se evaporase oboseala, lehamitea pe care o simteam si am devenit imediat entuziasmata.

Fantasy cu demoni? Cu si despre ingeri? Lupta dintre Bine si Rau? O poveste de dragoste? Count me in. Cu cartea in mana ma plimbam prin casa, ba la bucatarie pentru un pahar de apa, incercand sa nu stropesc cartea, sau sa imi pun ceva de mancare fara sa pierd firul povestii; ba prin sufragerie sau dormitor, incercand sa gasesc o pozitie confortabila pentru citit, ceea ce era mai greu de facut decat sa continui sa citesc din picioare :P



Si am continuat sa citesc, povestea Larei - fata de 18 ani, crescuta de un preot departe de lume pentru a o proteja  si a ascunde natura ei pe jumatate demonica, si a lui Adrian- fiu de gardian, o tagma menita sa apere oamenii de demonii care le sustrageau energia esentiala vietii pentru a se hrani si rezista in lumea aceasta.

Pot spune ca pe la jumatatea cartii singura chestie evidenta e ca avea sa aiba loc o infruntare majora intre cele doua specii: demonii sunt fiice ale Reginei, fiinte care iau o infatisare absolut splendida, care atrag prin frumusetea lor devastatoare, iar gardienii sunt cei atinsi de ingeri, in contact aproape direct cu ei pentru a salva omenirea de demoni - desigur ca va exista o confruntare.

In schimb, nu ma asteptam la rasturnarile de situatie aparute pe parcurs: predestinarea si alegerea perechii unui gardian, Lara jumatate demon, jumatate inger; Adrian care nu pare chiar ceea ce este, Regina demonilor care inseala inca de la inceput si ajutorul dat de un personaj inca de la nasterea celor doi protagonisti. Hm, change of plan?! Cam da, si totul a devenit mai intens, mai incitant, mai acaparator.



Am citit pana la ora 4:16 dimineata, aproape se lumina de ziua si eram inca cufundata in aceasta lume atat de reala pentru mine. M-am trezit si tot cu gandul la Lara si Adrian eram. Pot spune cu sinceritate ca a fost incheierea perfecta pentru un weekend plin si frumos, alaturi de familie si prieteni, apoi de lecturarea unei carti ...magice.

Va invit si pe voi sa o cititi daca va place genul fantasy. Eu il ador, pur si simplu. Romanul a aparut la editura Quantum Publishers, unde am mai chitit cateva "bunatati" literare.

PS: Draga mea, chiar am devorat cartea, asa cum m-ai sfatuit. Multumesc din suflet pentru cadou! 

5 comentarii:

  1. chiar o sa o caut, chiar daca Eva nu ma lasa sa respir :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca se citeste repede, mai mult pentru ca nu vei vrea sa o lasi pana nu o termini. Mie mi-a placut mult.

      Ștergere
  2. O carte pe care tot aman sa o citesc, si asta fara sa am un motiv anume... Imi place recenzia, inca o tentatie sa citesc cartea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geo, o citesti tu si pe asta. Dar e faina si e fantasy, deci sigur iti va placea!

      Ștergere
  3. Din descriere pare sa fie pe gustul meu,acum urmeaza sa o cumpar si sa ma apuc sa o citesc.Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular