Treceți la conținutul principal

Green in the City - Iași

De loc (de naștere și primii vreo 19 ani) sunt din Botoșani. Măi, și sunt mândră de asta: oraș mic, adevărat, cu multe bune și rele, cam ca peste tot, dar îmi plac străzile lui mult mai curate ca cele din Iași, cu flori și multe alte plante, străjuite de copaci. Îmi place și Parcul Mihai Eminescu (desigur, o infimă parte din ceea ce a fost acum vreo 30 de ani când a început expansiunea blocurilor de locuit), cu copacii lui înalți, amenajat frumos cu locuri pentru fiecare segment de vârstă - de la cei micuți, cu parcul aferent, până la adolescenți și tineri și ajungând la pensionari.

Prin 2014 chiar a fost cadorisit cu titlul de ”cel mai verde oraș” în cadrul Galei Capitala Verde, organizată de Uniunea Europeană. Și mai este și singurul municipiu din țară care a primit onoarea. Mă bucur enorm și sper să continue la fel și chiar mai bine- să se dezvolte frumos în toate ariile.

Pentru că deja de mulți ani locuiesc, ba chiar mi-am întemeiat familia în Iași, același lucru mi-l doresc și pentru acest oraș atât de frumos, care mi-a oferit atât de multe încât am ajuns să mă îndrăgostesc de el. Și de aceea vreau să îl văd la maximul de potențial, la valoarea lui justă, să-i văd pe ieșeni și turiști deopotrivă încântați de ceea ce descoperă în plimbările lor prin oraș.


Vreau un Iași colorat, reabilitat, cu multe zone verzi împrăștiate strategic printre blocuri și clădirile de birouri, vreau un oraș de care să fiu mândră că îl numesc ”al meu”. Și tocmai asta văd că se întâmplă, mai ales după acea ”mutilare” a teilor de prin oraș. De data aceasta este vorba despre acțiunea celor de la Yonder împreună cu Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) și Plantăm Fapte BuneEste o acțiune de plantare a copacilor, în cadrul Complexului Studențesc Codrescu. Ce se dorește? Cele trei echipe reunite își propun acum să adune voluntari care să ajute la plantarea de tei și arbuști ornamentali.

“Prin acest proiect încercăm să reabilităm și să modernizăm spațiile verzi din Campus. Cireși sălbatici si tufe de “ploaie de aur” sunt pregătite pentru a fi plantate în această sâmbătă. Întrucât toamna este prielnică numai pentru plantare de arbori și arbuști, vom reveni la primăvară pentru a continua lucrările – sa ajutăm la ecologizarea spațiului verde, plantare de gazon și alți arbuști de sezon. Credem că este de datoria noastră să contribuim la un mediu mai sănătos și plăcut pentru studenții ieșeni, viitorii noștri colegi”, spune Cătălin Ciobanu, Career Manager la Yonder despre campania Green in the City.

Împreună cu cei aproape 2000 de studenți ai Campusului, la care se alătură și personalul campusului, a unităților administrative (Direcţia Servicii Sociale Studenţesti - D.S.S.S., Direcția de Schimburi Internaționale „Gaudeamus- Akademos”, Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră si Plasament – CIPO, Biblioteca de Litere și Biblioteca de Istorie a UAIC), plus alți voluntari și trecători doritori, se speră în amenajarea spațiului verde în mod corespunzător, cu dorința de a face ceva durabil pentru studenți și pentru comunitatea ieșeană.

Organizatorii s-au pregătit foarte frumos, cu plante, unelte, gustari și ceai cald și vor să facă un bine, să se distreze și, la sfârșit, să se bucure de munca depusă. Un impediment în desfășurarea evenimentului ar fi ploaia, care nu prea se mai lasă dusă după o vară aridă, dar organizatorii s-au gândit și la asta: dacă va ploua și sâmbătă, acțiunea va fi amânată pentru week-endul următor.

Pentru mai multe detalii, înscrieri și altele, aveți la dispoziție o adresă de e-mail – Mihaela Rosca, Brand Manager – mihaela.rosca@tss-yonder.com

Despre Yonder

Yonder este partenerul companiilor de produse software și le ajută să se concentreze asupra pieței pe care acestea le servesc, prin inovație, agilitate și predictibilitate. Yonder deservește companii de produse software din Europa de Vest de la sediile sale din România (Cluj-Napoca și Iași) și din Olanda. Yonder face parte din Total Specific Solutions Group (TSS) si Constellation Software Inc (CSI) din Canada. 

Yonder are în prezent 260 de angajați în România, dintre care 200 în centrul de dezvoltare de la Cluj, iar 60+ la Iași.

Comentarii

 1. Mergem în Iași la niște rude şi cu olimpiada de română am fost de două ori. Deci îți spun: m-a fascinat mult. Tot ce îi lipsea era atmsfera de acasă, sunt mai emotivă şi nu îmi place depărtarea de familie :)) dar este foarte frumos. Atât de frumos aranjat, oamenii sunt mult mai calmi, mai deschisi, mai primitori, mai inteligenti,d ce nu?, mai frumosi...eu sunt din Craiova :) si mi se pare ca Iasul păstrează multe din trecut față de noi. Dar nu eu fac (a)leg(er)ile :))
  Mulțumim pentru informații. Te pup, Alexandra! ^^

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maria, mulțumesc de comentariu! Da, poate păstrăm mai mult din trecut, dar acesta trebuie și păstrat frumos, să ne bucurăm cât mai mult de el. Apoi de spatiile verzi profită tot omul, de la cel mic la cel mare, pentru că te ajută să te mai deconectezi de la tot ce înseamnă o zonă urbană. Sincer sper să fie cât mai multe astfel de acțiuni si pe viitor. Merită orașul, dar merităm și noi! ...Și să ne și implicăm civic.

   Ștergere
 2. Am fost in vara in Iași,m-am îndrăgostit definitiv. Oraș,atmosfera,tot,minunat!! Sper sa mai repetam drumeția :) m-a fascinat!

  RăspundețiȘtergere
 3. Stiu ca orasul Iasi e un oras cu multe frumuseti. Mai mult vegetatie il va face si mai frumos.
  Sper sa fie vreme buna ca demersul sa fie dus la bun sfarsit in timp util. Iarna se grabeste. Brrr... :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…