Treceți la conținutul principal

Leapșa Tardis

Îmi plac provocările de genul acesta, trebuie să mă strădui să aleg cele mai bune răspunsuri, din memorie, după preferințele de moment, deși unele sunt mai de durată. Dar, în primul rand, trebuie să îi mulțumesc Antoanetei - Lecturi cu aromă de viață pentru provocarea trimisă. 

Presupun că mulți au auzit de Doctor Who - un faimos serial britanic produs de BBC, menționat până și în Guiness Book ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume, nici mai mult nici mai puțin de 31 de sezoane, din 1963 până în prezent. WOW!!!Pentru a înțelege mai bine această leapșă trebuie să menționez că personajul principal este un Time Lord, care se intitulează pe sine ca ”The Doctor” și împreună cu nava lui spațială -Tardis- călătorește în timp și spatiu. Se pare că poate să-și regenereze trupul în timp, dar numai de 13 ori. Din 1963 și până astăzi, au fost numai 12 Lorzi ai Timpului. Din cei 12 actori care au jucat acest rol, mie mi-au plăcut ultimii, dar, cel mai mult, al zecelea Doctor- David Tennant.Dar, să revenim la oile noastre. Mai bine zis/scris, la întrebările noastre.


1.Tardis te duce în trecut. În ce roman istoric sau clasic ai dori să călătorești?

Sunt fană înfocată a lui D`Artagnan, am citit toate cărțile scrise de Alexandre Dumas Tatăl și ce mă mai bucuram când aparea acest personaj drag mie!!!! Îmi place și acum! Felul lui de a fi, de a face față situațiilor, loialitatea, credința lui în ”Toți pentru Unul și Unul pentru Toți” și în prietenii lui, măiestria de a dejuca planurile inamicilor. Așadar orice carte în care apare D`Artagnan, curtea Regelui Soare -Ludovic al XIV-lea, prietenii Athos, Porthos și Aramis este binevenită.


2. Tardis te duce într-o epocă medievală: ce carte de fantezie vizitezi?

Tot cam în aceeași perioadă, doar că alt autor și alt personaj principal: Michel Zevaco și Nostradamus. Despre Nostradamus se vorbește și în prezent, cu ale lui născociri sau predicții ale viitorului și ale catastrofelor ce vor avea loc. Nimeni nu poate spune cu siguranță ceva despre Nostradamus persoana, există multe referiri la personaj și tind să cred că astfel s-a născut cultul profetului, punându-se accent și, poate chiar exagerând, ceea ce nu se înțelegea la acea vreme. Tocmai de aceea ar fi fascinant de urmărit desfășurarea acțiunii cărții, să-l văd pe Nostradamus "in persona", mașinațiile Caterinei de Medici - alt personaj istoric controversat.
3.Tardis te duce în spatiu: ce univers science fiction vizitezi?

Tocmai am terminat de citit I. R. En de Sandra Coroian și am rămas uimită de lumea descrisă de ea: coduri pentru a trăi sau a muri, Healeri, Mediatori, cei 5 Supremi, Comandanti, orașe împrejmuite de bariere care par a proteja, dar parcă mai mult întemnițează. Aș vrea să fiu alături de Cehel și Jason, să îi ajut in misiunea lor. Nu vreau sa dau prea multe detalii, doar să exprim bucuria mea de a citit un SF românesc atât de bun. Cum îi ziceam si Sandrei, va trebui să rumeg puțin romanul, prea mulți termeni noi care încearcă să își găseasca loc în mintea mea.


4. Este timpul să te întorci acasă, dar Tardis alunecă într-un univers paralel. În ce lume distopică ajungi?

Aș avea de ales între lumea lui Juliette din Spulberă-mă de Tahereh Mafi și Penryn din Penryn și Sfârșitul Lumii de Susan Ee. Sunt lumi apocaliptice, dar cumva reușesc să supraviețuiască. Prin curaj, ingeniozitate, dorința de a face ceva ce contează cu adevărat. Plus că aceste 2 lumi au parte fiecare de câte un personaj feminim puternic, deși este vorba despre adolescente.
***

5. Tardis te duce într-un univers alternativ locuit doar de copii. În ce carte pentru copii îți dorești să călătorești?

Sunt multe cărți pentru copii care mi-au plăcut și încă îmi plac, dar cred că Cireșarii sunt preferații mei. Aventură, primele iubiri, prietenie, loialitate - ai ce învăța de la personaje, iar lumea lor e întotdeauna plină de surprize.6.Tardis ajunge, în cele din urmă, în universul nostru și va ateriza pe Pământ, în perioada contemporană. În ce carte dorești să călătorești?

The Chocolate Lovers`Diet (Clubul iubitoarelor de ciocolată) de Carole Matthews - 4 prietene, zuze, nebune, cu problemele lor personale, dar loiale. Desigur, apar probleme in viața fiecărui personaj principal, dar sincer acuma și viața adevărată e la fel. Îmi place prietenia lor, faptul ca se ajută, se alina una pe altă, se înveselesc și ....foarte important, au un loc al lor de întalnire unde pot manca și bea orice are în componență ciocolată. Yum-Yummy!

7.De obicei, Tardis are la bord și un însoțitor pe lângă dr.Who. Ce personaj literar ai lua cu tine în această călătorie în timp și spatiu?

Hercule Poirot. Nimeni altul. Ca personaj de film sau literar, Hercule este un bărbat incredibil, un detectiv magnific și un interlocutor superb. Cu el aș vrea să călătoresc în timp și spațiu, tocmai pentru că știu cu siguranță că s-ar potrivi oriunde și oricând, în ciuda tabieturilor lui.


Comentarii

 1. Si mie mi-au placut foarte tare toate romanele de Al. Dumas sau Michel Zevaco! Foarte draguta leapsa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Devoram cartile lui Dumas, Zevaco si Verne!
  Am si eu pe lista carti mentionate de tine, timp sa am sa le citesc.
  Anul acesta nu stiu daca voi reusi performanta de anul trecut.
  Vom vedea.
  Pe mine cartile ma ajuta sa ma linistesc, sa ma gandesc la altceva, sa intru in lumi din care nu fac parte.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…