Treceți la conținutul principal

Leapșa printre cărțile contemporane românești

Greu cu răspunsul la provocările lansate de prieteni, dar am revenit. Mulțumesc, Anto, pentru nominalizare, să vedem ce răspunsuri am eu.

1. Primul autor român contemporan – ce carte ai citit?

Coperta este nouă, fotografie preluată de pe Librăria Humanitas


Se poate? Dacă mă gândesc bine de tot, atunci cred că e Mircea Cărtărescu cu R.E.M. De atunci, am mai citit din când în când autori români și au început să îmi placă mult.

2. De la ce autor român contemporan ai citit cele mai multe cărți?

Oana Arion?! Cu siguranță de la ea am citit cele mai multe volume, 3 la număr din seria Nemuritorii (care va avea până la urmă 5 volume, așadar abia le aștept și pe celelalte 2), apărută la Librex.3. Cuplul preferat din cărțile românești contemporane.

Eu aș scrie trio, pentru că așa îi văd eu, deși toți sunt prieteni și în acest trio apare și un cuplu. Ați ghicit, nu? E vorba despre Victoria-Arrio-Ian. Au o dinamică faină, iar cuplul Victoria-Arrio e, pur si simplu, hot-hot-hot!!!!!4. Eroul din cărțile românești contemporane în mâinile căruia ți-ai pune viața?

Mie îmi place Ian foarte mult. Îl văd ca pe un bărbat capabil de orice ca să-și protejeze familia și prietenii. La urma-urmei, este un berseker și un nemuritor.5. Fantasy sau romance românesc?

Ambele!!! De ce nu amandouă genurile în același roman/serie? Sunt și fană fantasy, dar și romance. Citesc cu mare plăcere ambele genuri, dar cred că în multe romane găseși o împlitire a celor două.

6. Cărți românești – nume românești? Sau cărți românești – nume străine?

Mai contează? Doar să fie, să existe aceste cărți. E cel mai important aspect.

7. Eroina preferată?

Eroina mea ar fi Cehel - din romanul I.R.En de Sandra Coroian. Poate și pentru că acest roman m-a bulversat peste măsură, autoarea reușind să mă facă să trăiesc/simt la maxim toate întâmplările, dezvăluind puțin câte puțin diferitele fațete ale eroinei. Culmea, dar și Victoria din Nemuritorii Oanei Arion se regăsește pe primul loc, numai că este vorba despre un alt tip de eroină.

Imagine preluata de pe profilul autoarei Leila Sandra Coroian


8. Ultima carte românească citită?

Ultima carte citită e ”Miercuri, respirăm” scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc a.k.a. Prințesa Urbană și mi-a plăcut mult: 6 femei însărcinate se întâlnesc la un curs de Lamaze și de acolo se înfiripă o prietenie ciudată, dar frumoasă. Acum citesc ”Rochia Aurie” de Theo Anghel de la Quantum Publishers.
9. Care este următoarea carte semnată de un autor român contemporan pe care ți-ai propus să o citești?

După ”Rochia Aurie” vreau să citesc Daniela Zeca cu ”Istoria romanțată a unui safari” - primul volum dintr-o trilogie din cate am înțeles. Am de unde alege, zic eu:10. Un mesaj pentru autorii români contemporani.

Să scrieți! Să scrieți bine, despre voi, despre ce vă place vouă, să rămâneți adevărați în arta voastră! Mă bucur mult să descopăr tot mai mulți autori români, să vă descopăr pe voi!

Pentru cine mai dorește să preia leapșa, poate răspunde la întrebări în comentarii sau pe blog, profil de Facebook. Vă aștept răspunsurile, să ne cunoaștem mai bine. 

Comentarii

 1. Si mie tot Ian imi place :D
  Same ideas!
  Ma bucur mult ca ai raspuns la provocare ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu ma bucur, desi pe fuga, cam asa: cu Maria in brate, mofturoasa rau de la raceala, gingii si colici, cu Emilia langa mine, mofturoasa si ea ca nu ii dadeam atentia 100% ci numai vreo 50% :))) Si pozele facute pe fuga :P

   Ștergere
 2. Wow, dar chiar ai de unde alege!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am, am, numai timp sa pot sa citesc mai am nevoie. Inainte citeam si 16 carti pe luna, acum am 2 luni de cand ma chinui sa termin niste carti si abia 2 am terminat :)))). Si imi fac cu ochiul asa de multe de acolo. Dar nu e o problema, vine si timpul lor. :*

   Ștergere
 3. si eu sunt o mare cititoare, cu timpul stau mai prost, acum incerc sa recuperez ca sunt in vacanta intr-un minunat sat din Austria, plin de imagini incantatoare!

  RăspundețiȘtergere
 4. Și romanul meu pe-acolo, hihi! Îmi pare nespus de rău că n-am ajuns sâmbătă, a intervenit ceva neașteptat!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…