luni, 27 martie 2017

Leapșa printre cărțile contemporane românești

Greu cu răspunsul la provocările lansate de prieteni, dar am revenit. Mulțumesc, Anto, pentru nominalizare, să vedem ce răspunsuri am eu.

1. Primul autor român contemporan – ce carte ai citit?

Coperta este nouă, fotografie preluată de pe Librăria Humanitas


Se poate? Dacă mă gândesc bine de tot, atunci cred că e Mircea Cărtărescu cu R.E.M. De atunci, am mai citit din când în când autori români și au început să îmi placă mult.

2. De la ce autor român contemporan ai citit cele mai multe cărți?

Oana Arion?! Cu siguranță de la ea am citit cele mai multe volume, 3 la număr din seria Nemuritorii (care va avea până la urmă 5 volume, așadar abia le aștept și pe celelalte 2), apărută la Librex.



3. Cuplul preferat din cărțile românești contemporane.

Eu aș scrie trio, pentru că așa îi văd eu, deși toți sunt prieteni și în acest trio apare și un cuplu. Ați ghicit, nu? E vorba despre Victoria-Arrio-Ian. Au o dinamică faină, iar cuplul Victoria-Arrio e, pur si simplu, hot-hot-hot!!!!!



4. Eroul din cărțile românești contemporane în mâinile căruia ți-ai pune viața?

Mie îmi place Ian foarte mult. Îl văd ca pe un bărbat capabil de orice ca să-și protejeze familia și prietenii. La urma-urmei, este un berseker și un nemuritor.



5. Fantasy sau romance românesc?

Ambele!!! De ce nu amandouă genurile în același roman/serie? Sunt și fană fantasy, dar și romance. Citesc cu mare plăcere ambele genuri, dar cred că în multe romane găseși o împlitire a celor două.

6. Cărți românești – nume românești? Sau cărți românești – nume străine?

Mai contează? Doar să fie, să existe aceste cărți. E cel mai important aspect.

7. Eroina preferată?

Eroina mea ar fi Cehel - din romanul I.R.En de Sandra Coroian. Poate și pentru că acest roman m-a bulversat peste măsură, autoarea reușind să mă facă să trăiesc/simt la maxim toate întâmplările, dezvăluind puțin câte puțin diferitele fațete ale eroinei. Culmea, dar și Victoria din Nemuritorii Oanei Arion se regăsește pe primul loc, numai că este vorba despre un alt tip de eroină.

Imagine preluata de pe profilul autoarei Leila Sandra Coroian


8. Ultima carte românească citită?

Ultima carte citită e ”Miercuri, respirăm” scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc a.k.a. Prințesa Urbană și mi-a plăcut mult: 6 femei însărcinate se întâlnesc la un curs de Lamaze și de acolo se înfiripă o prietenie ciudată, dar frumoasă. Acum citesc ”Rochia Aurie” de Theo Anghel de la Quantum Publishers.




9. Care este următoarea carte semnată de un autor român contemporan pe care ți-ai propus să o citești?

După ”Rochia Aurie” vreau să citesc Daniela Zeca cu ”Istoria romanțată a unui safari” - primul volum dintr-o trilogie din cate am înțeles. Am de unde alege, zic eu:







10. Un mesaj pentru autorii români contemporani.

Să scrieți! Să scrieți bine, despre voi, despre ce vă place vouă, să rămâneți adevărați în arta voastră! Mă bucur mult să descopăr tot mai mulți autori români, să vă descopăr pe voi!

Pentru cine mai dorește să preia leapșa, poate răspunde la întrebări în comentarii sau pe blog, profil de Facebook. Vă aștept răspunsurile, să ne cunoaștem mai bine. 

6 comentarii:

  1. Si mie tot Ian imi place :D
    Same ideas!
    Ma bucur mult ca ai raspuns la provocare ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur, desi pe fuga, cam asa: cu Maria in brate, mofturoasa rau de la raceala, gingii si colici, cu Emilia langa mine, mofturoasa si ea ca nu ii dadeam atentia 100% ci numai vreo 50% :))) Si pozele facute pe fuga :P

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Am, am, numai timp sa pot sa citesc mai am nevoie. Inainte citeam si 16 carti pe luna, acum am 2 luni de cand ma chinui sa termin niste carti si abia 2 am terminat :)))). Si imi fac cu ochiul asa de multe de acolo. Dar nu e o problema, vine si timpul lor. :*

      Ștergere
  3. si eu sunt o mare cititoare, cu timpul stau mai prost, acum incerc sa recuperez ca sunt in vacanta intr-un minunat sat din Austria, plin de imagini incantatoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Și romanul meu pe-acolo, hihi! Îmi pare nespus de rău că n-am ajuns sâmbătă, a intervenit ceva neașteptat!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular