duminică, 5 noiembrie 2017

Handmade with Love - Portofoliu de creatori handmade (2) Iasi

Ca și în primul articol al acestei serii-portofoliu, și acesta vă prezintă creatorii de handmade din Iași. Sunt persoane minunate, ca și în acea primă parte a seriei, mame care reușesc să îmbine statutul de femeie, soție, mamă cu cel de creatoare.



Cel mai frumos e că în România există o asociație care încurajează și promovează mamele creatoare să-și dea frâu imaginației și să lucreze de acasă: Asociația Work At Home Moms. Toate aceste artizane din Iași fac parte din WAHM Iași, un grup frumos în care poți găsi de toate pentru toți, la fel ca și grupul mare WAHM Romania - grup descoperit abia după ce l-am descoperit pe cel din Iași.

WAHM România este o inițiativă socială menită să vină în sprijinul mamelor active și conștiente de importanța lor vitală în cadrul familiei. S-a putut numi o comunitate încă din primele zile de la lansarea ideii, datorită sutelor de persoane care au aderat cu entuziasm la pagina Facebook  dedicată curentului ”work at home moms” în țara noastră. Ulterior, proiectul s-a cristalizat în înființarea Asociației Work At Home Moms.
Mesajele de susținere și celelalte reacții aprobatoare nu au venit doar de la mămicile interesate de desfășurarea unei activități lucrative la domiciliu, dar și dinspre celelalte categorii sociale. Lucru firesc, de altfel, dacă luăm în considerare impactul pozitiv general pe care reușita acestui demers îl va avea.
Este extrem de important să modificăm percepția pe care societatea o are despre femeile ce aleg să își petreacă cea mai mare parte a vieții în mijlocul familiei și să acordam femeilor roditoare din viața noastră șansa de a înflori biologic, profesional și intelectual făcând uitată eticheta de ”femeie casnică” pe care am evitat-o în titulatura comunității tocmai datorită aurei nedorite ce o înconjoară.
wahm.ro
Dacă vrei să faci parte dintr-un grup WAHM localizat în orașul tău, aici poți găsi adresele lor.

În continuare vă invit să faceți cunoștință cu creatoarele de handmade din Iași:

Agende Și Jurnale Handmade


Numele meu este Aurora Moisuc, am o fetiță de doi ani și fac legătorie manuală. Am început în anul 2009, iar de atunci fac albume foto, jurnale, cărți de amintiri, cărți de oaspeți, legate în stil coptic. Stilul coptic de legătorie a pornit de la primii creștini din Egipt care astfel își legau documentele. Eu am preluat tehnica și o aplic în realizarea de obiecte de papetărie modernă. 

Pregătirea mea profesională - dacă îi pot spune așa -  este de pictor bisericesc (liceu, facultate, master) și, în general, îmi dedic timpul picturii (religioasă ori laică), însă prin legătorie am găsit încă un mod de a mă exprima vizual, jurnalele mele fiind făcute toate pe comandă în funcție de personalitatea și preferințele celor ce mă caută. Sunt mici instalații din carton, hârtie, pânze și dantele, făcute cu drag spre bucuria celor din jur. Puteți găsi modele și multe altele pe pagina mea de Facebook: Agende Si Jurnale Handmade.








Cristina Egyed


Bună! Sunt Cristina și cu argintul cochetez de puțin timp. O perioadă plină de intense încercări, bâjbâieli și nereușite. Însă atracția pe care o simt emanând din acest fascinant material, referindu-mă nu doar la încărcătura simbolistică pe care o poartă, ci la calitățile lui în sine, este una ce m-a împins și mai mult spre cunoașterea lui. Cum? Mângâindu-l zi de zi! Apoi satisfacția „obiectului” finit ce iese prin mâini dintr-un gând uneori haotic și nedefinit, greaua despărțire de orice bijuterie pe care sunt nevoită să o dau, mă stârnesc iar și iar... Un cerc plăcut și vicios din care nu pot ieși.

Am conceput acest atelier pentru ca pasiunea pentru manufacturarea argintului să devină liberă în drumul său către crearea unor bijuterii aparte, uneori simple, alteori sofisticate, ce conving prin eleganță. Utilizând doar tehnici tradiționale și eliminând din concept turnarea pieselor, modelele create sunt în marea lor parte unicate și se deosebesc mult față de cele existente pe piața invadată de importuri. Obiectele realizate de noi se definesc stilistic prin atemporalitate și originalitate a designului.







Joy by Claudia Sandu


Numele meu este Claudia Sandu, mamă a doi copii de 15 și 9 ani. Din pasiunea pentru frumos și pentru micile bucurii care ne luminează chipurile a luat naștere pagina mea, Joy by Claudia Sandu - "minunățiile din universul lucrurilor frumoase și dragi sufletului".

Realizez tacâmuri personalizate cu pastă polimerică fimo, ceșcuțe și căni personalizate, mărțișoare (când e sezonul), bijuterii din fimo și, iarna, globuri (pe sfere din polistiren îmbrăcăte în catifea, paiete sau prin tehnica decoupage). Pentru modele și alte informații, vă aștept pe pagina mea de Facebook – Joy by Claudia Sandu.







Accesoriile Oliviei


Accesoriile Oliviei au luat naștere odată cu fetița mea Olivia. Au fost legănate odată cu ea pe picioare și au primit aceeași doză de dragoste și răbdare. Promovez, prin bijuteriile mele, arta tradițională românească, însă , la cerere, cos și alte modele, cum ar fi cele cu tematica mama și bebe.

Cos la lumină bună, cu lupa, pe pânza foarte densă, tocmai pentru ca să încapă cât mai multă broderie. Foarte migăloasă este și decuparea, apoi aplicarea materialului transparent care protejează pânza și conferă un efect de lupă. Realizez: cercei, pandantive, brățări, clame păr, butoni cămașă, inele, broșe, broșe pentru rever bărbați.

Pentru că nu putem trăi fără a ne cunoaște rădăcinile, îți propun să afli povestea unor talismane autentice românești, ajunse la noi după veacuri de călătorit. Sunt cusute cu multă pasiune și respect pentru moștenirea lăsată de bunici. Modelele tradiționale aducătoare de belșug, fertilitate, forță, au fost transpuse în mici bijuterii valoroase, menite să te păzească de cele rele. Un cadou perfect născut din dragoste pentru strămoși.







Zen Homemade


Sunt Ramona Toma, mamă a lui Rareș de 3,4 ani. Realizez cu mare drag și zen păturele senzoriale, perne decorative, cărți senzoriale, păpuși textile, brazi din fetru. Iubesc provocările, așa că accept cu drag orice idee și o transform într-o jucărie. :)






Mi-ar face mare plăcere să promovez și alți artizani pe blog, din Iași și din restul țării. Dacă doriți să apăreți în acest portofoliu de creatori handmade, vă aștept și pe alistar.alexandra.17@gmail.com.

O duminică frumoasă și plină de inspirație!

Un comentariu:

  1. Oh, hotarat lucru, in iarna asta ma simt atrasa de bijuterii. Superbe creatiile! Felicitari acestor mamici talentate!
    Multumim, Ale, pentru ca ne prezinti aceste mamici minunate!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular