vineri, 3 noiembrie 2017

Handmade with Love - Portofoliu de creatori handmade (1) Iasi

Mică fiind, la grădiniță și la școală îmi plăcea la nebunie lucrul manual, acea materie la care aveai voie să te folosești altfel de imaginația ta: cu mâinile, cu lipici, ac și ață, cu hârtie și multe materiale neconvenționale. Îmi aduc și acum aminte de panglica împletită de mine (desigur, mult prea strânsă pe fruntea mea, dar ce mai conta), de semnele de carte cusute pe etamină, de păunul realizat pe dop de plută cu coajă de nucă și alte minunății. Îmi amintesc exaltarea de a pune în practică ceea ce aveam doar în mintea mea, ce-mi lipsea la îndemânare, compensam prin muncă și emoții. De aceea am rămas îndrăgostită de handmade, mi-ar place să pot realiza și eu, dar respect artizanii și le admir munca.

Free image on pixabay.com

Astfel mi-a venit acum mult timp ideea unei serii de articole despre acești artizani, să îi cunoașteți puțin prin intermediul poveștilor lor și ale produselor realizate de ei. Totul a pornit de la faptul că am prieteni care doresc să cumpere cadouri personalizate pentru cei dragi, am și prieteni care se ocupă cu handmade și ar fi frumos dacă aș pune ambele părți în contact. Apoi a venit ideea de a realiza un portofoliu cu artizanii handmade, unul mult mai variat, care să cuprindă atât creatorii de handmade din Iași (ideea inițială), cât și pe cei din țară.

Fairy`s Events 


După o încercare eșuată de a face flori naturale, din cauza fluxului mare de persoane ce se ocupă de flori pe piață și după o multitudine de probleme medicale a fetiței noastre, noi am decis că este timpul să căutăm o variantă de a putea munci de acasă. Așa a ajuns pasiunea pentru artă și frumos să ne învăluie viața șă să începem cu lucrușoare handmade mărunte.

Greu, dar nu imposibil, au început să apară și clienții. Pentru a putea face față și a extinde afacerea, am început să promovam puternic ceea ce ne dorim să facem. În timp ne dorim să ridicăm aranjamentele handmade pentru evenimente, dar și accesoriile pentru viața de zi cu zi: aranjamente de casă, pentru copii, accesorii pentru nunți etc.

Motivul determinarii noastre este Amalia. Pentru ea dorim să avem o firma de succes, care să devină afacere de familie în timp. Așadar am deschis firma, care se bazează exclusiv pe evenimente. FAIRY`S EVENTS FOTO&HANDMADE oferă posibilitatea mirilor și părinților să primească un pachet complet de servicii, de la servicii foto până la aranjamente/accesorii handmade. Până în prezent am reușit să punem în aplicare photo cornere, aranjamente de masă, seturi de moț, accesorii pentru miri, aranjamente florale pentru casă sau evenimente special în viața clienților noștri. 

Pentru a nu impune un model anume am decis să facem aranjamente din hârtie, dar și textile, astfel încât fiecare să poată alege ceea ce își dorește. Inspiratia noastră de zi cu zi, cu tendința de a ne repeta,  este AMALIA. Ea ne oferă imaginația unui copil, zâmbetele, dragostea, determinarea și frumosul. Cu acestea nu avem cum să dăm greș atât timp cât muncim pentru a îndeplini visul și obiectivul de la început. Ne dorim să ducem firma la rangul de organizare de nunti. Următorul obiectiv este târgurile de nunți, pentru care și muncim să îl atingem. Vom reuși și așteptăm pe toată lumea cu drag, pentru a putea vedea ceea ce facem noi și să vorbim despre ceea ce vor ei. Nu vor fi dezamăgiți.  Ne bazăm pe dorința de a oferi o nouă percepție asupra unui eveniment reușit, dorind să îmbinăm ideile clienților cu calitate și originalitate.






Gabriela Design

Gabriela Design a apărut odată cu organizarea unui eveniment important din viața mea, și anume nunta. Din dorința de a avea o invitație personalizată, care sa mă reprezinte, am decis sa îmi folosesc cunoștințele în grafica de calculator. Și am reușit! Dar după  ce am avut invitația în mână,  mi-am dat seama că îi lipsește ceva. Am decis să-i adaug o panglică și  o floare.  A fost muncă ... mi-a  plăcut.  După asta am realizat că am nevoie de mărturii. Nu găseam nimic pe placul meu. Mi-a venit o idee: le fac eu. Am reușit! Au ieșit niște cutiuțe frumușele.  Mi-a plăcut și mai mult să fac ceva de mâinile mele și care au apreciate. Așa a apărut pasiunea mea pentru handmade.

Așa ca m-a  atras acest domeniu că  am ajuns sa pot face grafica pentru:
*cărți de vizită
*diplome
*flyere 
*props-uri
*invitații de nunta și de botez
*numere masă 
*plicuri de bani
*diferite materiale promoționale.
















Comoara Ilincuței


Eu sunt Gabi, mămică de două minuni, Ilinca de 2 ani și 7 luni și Călin de 4 luni. Primele mele creații au avut-o ca beneficiar și tester pe Ilinca, deci dacă i-au rezistat ei, clar sunt sigure pentru orice alt năzdrăvan.

Pentru copilași realizez brăduți din fetru și ornamente cu umplutura hipoalergenică, cărți și alte jucării senzoriale. Pentru cei mai mari brodez sau cos manual, atât bijuterii, cât și multe alte obiecte.

Munca mea o puteți vedea pe pagina mea de Facebook:



Daruri de suflet


Bună! Eu sunt Ana-Maria, am 32 ani, căsătorită de 9 și împlinită, cu doua minuni , Maria -Clara de 5 anișori și Darius de 2 anișori.

M-am angajat încă din timpul facultății și am muncit mereu, însă cumva, totdeauna tânjeam după cât mai mult timp petrecut cu familia. Până acum mai puțin de un an, mă consideram clar un anti-talent în orice domeniu. De fapt, într-o oarecare măsură încă mai cred că multe persoane ar putea face anumite lucruri, cu ceva calm și răbdare... mie mi se spune ca am foarte multe din astea .

Dorința mea de a face handmade a început, bineînțeles, din dependenta de micuții mei și de zâmbetul lor. Voiam sa le dăruiesc ceva special și mi-a venit ideea unor păpuși care să semene cu ei: au fost super încântați! De altfel, și cei din jur m-au încurajat cu aprecieri astfel încât încet-încet am început sa fac altele, în general cadouri (economie când mergeam la aniversări 😉), cu timpul am progresat și, din când în când, mai apar și comenzi.

Între pauze de la "păpușărit" meșteresc aranjamente din hârtie creponată gofrată. Iubesc florile și,  sincer, înainte nu eram adepta florilor artificiale (la cele din comerț mă refer, deoarece nici nu știam de existența florilor de hârtie până nu demult), însă de când am și băiețelul și mi-au murit vreo 3-4 flori din ghivece m-am readaptat ușor. 🌹

De asemenea, din dorința de a face cât mai multe bucurii fetiței mele care are un păr lung și minunat, am descoperit o  pasiune de a face diverse accesorii de păr: flori, fluturași , albinuțe , buburuze etc. Cam așa mi-am personalizat cadourile apropiaților în ultimul an. Iar pentru doamne am descoperit broșele.

"Dorințele sunt creatoare de inspirație!", așa îmi place să zic.

Până în prezent, mult din ceea ce am lucrat au fost cadouri, făcute din suflet. Pe viitor nu știu ce va fi, mai ales că tocmai ce am terminat concediul pentru creșterea copilului și încă nu știu încotro să apuc. Din multe și diverse motive, deocamdată am hotărât să mai stau puțin în șomaj. Apoi... voi vedea!

Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/daruridesuflet/

 *-
 

SO baby


Bună! Numele meu este Raluca, de meserie contabilă și mămică de 3 ani și 7 luni a Oliviei. Dorința mea a fost de a realiza ceva pentru ocazii deosebite, în special pentru venirea pe lume a minunilor noastre. Am început să creez aranjamente personalizate pentru camera bebelușului și carusele pentru pătuț, toate din fetru. Iar acum, cu ocazia sărbătorilor, am realizat și o colecție de globuri personalizate, în diferite forme și cu diferite broderii. Numele paginii mele este SO baby: https://www.facebook.com/sobabyhandmademobiles/


Imperatoria


Cătălina Neica este numele meu, de profesie sunt farmacist, însă mi-a plăcut mereu să fac lucruri noi, eu cu mâinile mele. Astfel că, încet-încet, am început să fac bijuterii lucrate manual, aranjamente și decorațiuni de flori, sculptură în fructe și decorațiuni din baloane. Știu că par activități care nu au nici o legătură una cu alta, dar așa mi-a îndrumat Dumnezeu pașii și gândul, și mai ales mâinile, astfel că am tot lucrat la aceste pasiuni ale mele până au început să prindă contur, prin urmare a apărut Imperatoria- copilul meu de suflet (pe lângă cei doi copii minunați și soțul meu - care îmi umplu viața cu zâmbete și dragoste). Acum, Imperatoria este job-ul principal, aici lucrez cu drag și pun pasiune în fiecare lucrușor pe care îl creez.

0723690956



Mi-ar face mare plăcere să promovez și alți artizani pe blog, din Iași și din restul țării. Dacă doriți să apăreți în acest portofoliu de creatori handmade, vă aștept și pe alistar.alexandra.17@gmail.com.

O seară frumoasă, mult spor și inspirație!

13 comentarii:

  1. Toate sunt frumoase, dar recunosc ca bijuteriile de la Imperatoria m-au atras imediat. Voi studia un pic site-ul. Multumim, Ale, pentru prezentarea acestor maini vrednice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Tehnica soutache daca nu ma insel. Si face Catalina mai multe, si din pietre semi-pretioase si multe altele. Multitalent si nu alta!

      Ștergere
  2. Felicitări ție pentru inițiativă, iar lor pentru minunățiile create.

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe toate, dar îți trebuie ceva îndemânare pe lângă spirit creator. Frumos articol, Alex!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoase suuunt! Foarte faină inițiativa, iubesc lucrurile hand made și mulțumită ție am descoperit artizani noi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata imaginatie si cat talent. Toate mi-au placut, dar mai ales decoratiunile de Craciun :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitări pentru inițiativă, draga mea! Și felicitări celor care crează astfel de lucruri minunate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat articol! Eu sunt mare fana produse handmade, sunt unicat, originale si intotdeauna au succesul garantat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt minunate! Eu nu am rabdarea sa construiesc asemenea splendori, insa le admir mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cate minunatii aici! Felicitari pentru acest articol!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce initiativa frumoasa, si ce de minunatii! Parca simti cat suflet s-a pus in fiecare. Felicitari, Alexa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Toate povestile sunt frumoase , creatiile incantatoare iar initiativa de promovare este de apreciat.
    Felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular