joi, 2 mai 2013

Liber sau plătit dublu?

Soțul meu a fost liber anul acesta de 1 Mai. Yupeee! Am sărbătorit prin multă muncă, mai ales el - sărăcul, dar acesta este riscul meseriei de a avea o soție însărcinată în preajma marilor sărbători. Acuma, nu vă gândiți că a fost liber pentru că șeful ar fi fost mărinimos. Nuuuu!, în nici un caz. Pur și simplu nu vroia să dea liber într-o altă zi sau să îi plătească dublu în cazul în care ar fi lucrat. 

Până acuma, soțul meu nu a fost liber nici de 1 Mai, 1 Decembrie sau oricare altă zi liberă dată de guvern ...(mai ales, dacă aceste zile cădeau în mijlocul săptămânii) ...nici nu erau plătiți dublu, nici o altă zi liberă, la nevoie. Dar, de anul acesta s-a implementat și ”noul” sistem de management al calității ISO 9001, astfel că trebuie să fie totul în acord cu legea.

Nici o problemă, dom`le Boss! În 2016, Paștele ortodox va cădea pe 1 Mai. Deci nu veți mai avea probleme. Săraci de cei care vor pierde o zi liberă din cele și așa puține (Vă dați seama? 1 Mai muncitoresc și prima zi a Paștelui ortodox.) - prea știm să le facem pe toate 2 în 1. :)))

Va fi o zi memorabilă: dimineața la biserică, atât cât putem și cine vrea, pe urmă la iarbă verde la un grătar, un mic, o bere, apoi seara un miel la proțap. Interesant.

(Mi-ar plăcea să știu cum ar sărbători acea zi cei care sunt născuți pe 1 Mai. 3 în 1: mici si bere, tort și prăjiturele, pască, cozonac și fripturica de miel - toate într-o zi?! Ar fi bine ca numărul 112 să fie pe apelare rapida.)


7 comentarii:

 1. 2016 va fi anul in care credinciosii nu vor stii ce sa faca. Biserica sau gratare??? :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)))) Exact așa gândesc și eu. Se prea poate să se ”împartă” între cele 3 sărbători.

   Ștergere
 2. Ha ha... abia aștept să văd ce va fi! Nici nu vom mai ști ce sărbătorim. ;))

  RăspundețiȘtergere
 3. Vezi la ce era bună o defilare prin faţa conducătorului iubit?
  Făceai mişcare şi nu-ţi mai cădea nimic greu la stomac...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :))) da, da.... pacat ca era cam obligatoriu totul ... dar miscarea era buna ;)

   Ștergere
 4. Răspunsuri
  1. Foarte tare, Coco! Deci pe 1 mai 2016 vei avea ce sărbători, nu glumă. La mulți ani cu întârziere atunci si Paște fericit!

   Ștergere

Viata este vis?

Liber arbitru sau predestinare? Ce ți-e destinat ți-e scris în frunte? Oare? Gândurile tale atrag exact acea serie de evenimente care să ad...

Popular