Treceți la conținutul principal

Liber sau plătit dublu?

Soțul meu a fost liber anul acesta de 1 Mai. Yupeee! Am sărbătorit prin multă muncă, mai ales el - sărăcul, dar acesta este riscul meseriei de a avea o soție însărcinată în preajma marilor sărbători. Acuma, nu vă gândiți că a fost liber pentru că șeful ar fi fost mărinimos. Nuuuu!, în nici un caz. Pur și simplu nu vroia să dea liber într-o altă zi sau să îi plătească dublu în cazul în care ar fi lucrat. 

Până acuma, soțul meu nu a fost liber nici de 1 Mai, 1 Decembrie sau oricare altă zi liberă dată de guvern ...(mai ales, dacă aceste zile cădeau în mijlocul săptămânii) ...nici nu erau plătiți dublu, nici o altă zi liberă, la nevoie. Dar, de anul acesta s-a implementat și ”noul” sistem de management al calității ISO 9001, astfel că trebuie să fie totul în acord cu legea.

Nici o problemă, dom`le Boss! În 2016, Paștele ortodox va cădea pe 1 Mai. Deci nu veți mai avea probleme. Săraci de cei care vor pierde o zi liberă din cele și așa puține (Vă dați seama? 1 Mai muncitoresc și prima zi a Paștelui ortodox.) - prea știm să le facem pe toate 2 în 1. :)))

Va fi o zi memorabilă: dimineața la biserică, atât cât putem și cine vrea, pe urmă la iarbă verde la un grătar, un mic, o bere, apoi seara un miel la proțap. Interesant.

(Mi-ar plăcea să știu cum ar sărbători acea zi cei care sunt născuți pe 1 Mai. 3 în 1: mici si bere, tort și prăjiturele, pască, cozonac și fripturica de miel - toate într-o zi?! Ar fi bine ca numărul 112 să fie pe apelare rapida.)


Comentarii

 1. 2016 va fi anul in care credinciosii nu vor stii ce sa faca. Biserica sau gratare??? :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)))) Exact așa gândesc și eu. Se prea poate să se ”împartă” între cele 3 sărbători.

   Ștergere
 2. Ha ha... abia aștept să văd ce va fi! Nici nu vom mai ști ce sărbătorim. ;))

  RăspundețiȘtergere
 3. Vezi la ce era bună o defilare prin faţa conducătorului iubit?
  Făceai mişcare şi nu-ţi mai cădea nimic greu la stomac...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :))) da, da.... pacat ca era cam obligatoriu totul ... dar miscarea era buna ;)

   Ștergere
 4. Răspunsuri
  1. Foarte tare, Coco! Deci pe 1 mai 2016 vei avea ce sărbători, nu glumă. La mulți ani cu întârziere atunci si Paște fericit!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…