joi, 2 mai 2013

Liber sau plătit dublu?

Soțul meu a fost liber anul acesta de 1 Mai. Yupeee! Am sărbătorit prin multă muncă, mai ales el - sărăcul, dar acesta este riscul meseriei de a avea o soție însărcinată în preajma marilor sărbători. Acuma, nu vă gândiți că a fost liber pentru că șeful ar fi fost mărinimos. Nuuuu!, în nici un caz. Pur și simplu nu vroia să dea liber într-o altă zi sau să îi plătească dublu în cazul în care ar fi lucrat. 

Până acuma, soțul meu nu a fost liber nici de 1 Mai, 1 Decembrie sau oricare altă zi liberă dată de guvern ...(mai ales, dacă aceste zile cădeau în mijlocul săptămânii) ...nici nu erau plătiți dublu, nici o altă zi liberă, la nevoie. Dar, de anul acesta s-a implementat și ”noul” sistem de management al calității ISO 9001, astfel că trebuie să fie totul în acord cu legea.

Nici o problemă, dom`le Boss! În 2016, Paștele ortodox va cădea pe 1 Mai. Deci nu veți mai avea probleme. Săraci de cei care vor pierde o zi liberă din cele și așa puține (Vă dați seama? 1 Mai muncitoresc și prima zi a Paștelui ortodox.) - prea știm să le facem pe toate 2 în 1. :)))

Va fi o zi memorabilă: dimineața la biserică, atât cât putem și cine vrea, pe urmă la iarbă verde la un grătar, un mic, o bere, apoi seara un miel la proțap. Interesant.

(Mi-ar plăcea să știu cum ar sărbători acea zi cei care sunt născuți pe 1 Mai. 3 în 1: mici si bere, tort și prăjiturele, pască, cozonac și fripturica de miel - toate într-o zi?! Ar fi bine ca numărul 112 să fie pe apelare rapida.)






7 comentarii:

  1. 2016 va fi anul in care credinciosii nu vor stii ce sa faca. Biserica sau gratare??? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Exact așa gândesc și eu. Se prea poate să se ”împartă” între cele 3 sărbători.

      Ștergere
  2. Ha ha... abia aștept să văd ce va fi! Nici nu vom mai ști ce sărbătorim. ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi la ce era bună o defilare prin faţa conducătorului iubit?
    Făceai mişcare şi nu-ţi mai cădea nimic greu la stomac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) da, da.... pacat ca era cam obligatoriu totul ... dar miscarea era buna ;)

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Foarte tare, Coco! Deci pe 1 mai 2016 vei avea ce sărbători, nu glumă. La mulți ani cu întârziere atunci si Paște fericit!

      Ștergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular