vineri, 9 august 2013

Vinerea recomandam articole

Nu am mai recomandat de mult un articol pe blog.Ce rusine din partea mea! Dar vreau sa ma revansez. Sunt multe cele care mi-au placut, acuma le "adun" aici pe cele care imi vin imediat in minte. Sa incepem:

Pe pantofioriveseli.ro citim despre "Frumusetea femeilor. Frumusetea mamelor". Ca intotdeauna, presa scrisa su audio-vizualul preaslavesc un ideal de frumusete care, mie cel putin, nu mi se pare un ideal ... de frumusete sau orice altceva.

"In ciuda acestui trend, ca sa nu uitam ca de fapt suntem incredibil de frumoase asa cum suntem, dar mai ales dupa aparitia copiilor, Jade Beall  a fotografiat mame, exact cum arata ele. Fara sa prelucreze imaginile, le-a aratat publicului. Iar oamenii au aclamat frumusetea naturala a lor."

Daniel Roxin scrie ca "fiecare gand al nostru initiaza o reactie biologica globala armonica, in intreaga fiinta materiala si spirituala – in sensul ca ea reprezinta continutul gandului care a provocat-o. Fiecare gand influenteaza energiile globale ale omului si, conform semnificatiei ei intrinsece, se va produce ori un efect util si benefic, ori unul negativ si daunator." ... Se pare ca ne putem vindeca prin puterea gandurilor. Dar conteaza si ce ganduri.

O povestioara frumoasa, la ceas de dupa-amiaza calduroasa (iaca fac si versuri, dupa cum va place): Si blondele gandesc despre Nu-i frumos sa scuipi! Dragalasenia intruchipata si nu alta.

"Asta mică s-a urcat pe scaun, mi-a dat consimţământ pentru tratament, la un moment dat i-am zis să scuipe. Cică… nu poate. I-am arătat scuipătoarea, ia, fato, scuip-acia. Asta mică, cică nu-i place. Poftim? Să scuipe. Nu-i place să scuipe."


La Adrian pe blog, citesc eu mai multe, dar ultima postare care m-a marcat este Stramutare, o poezie care descria exact starea mea din acea zi. Gand la gand si am gasit si o exprimare a ceea ce simteam:

"Sentimentele mi-au îngheţat pe faţă,
Doruri de “Luceferi” mi s-au dus,
Îmi e poezia atârnată de-un fir de aţă,
Şi de gânduri negre am fost supus!"

Ziceti si voi daca nu e o poezie frumoasa, puternica.

Si, ca sa inchei aceasta postare intr-o nota mai vesela, pe nuaisacrezi.ro ai sa gasesti 38 de lucruri marunte care te fac sa te simti minunat:

"9. Cand te uiti la ceva de unul singur si este atat de amuzant incat razi zgomotos.
22. Cand cineva posteaza o poza de-a ta pe internet, pe care nu ai mai vazut-o si in care arati trasnet."

De fapt, subscriu la toate. Pana data viitoare, v-am pupat pe toti si va urez o zi faina cu soare sau racoare, dupa cum va este dorinta.



PS: Nu uitati de concurs! Mai aveti numai pana pe 15 august, deci inca putin.

8 comentarii:

  1. mi-a placut tare mult articolul : Nu-i frumos sa scuipi! O zi buna, iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Florentin, ca ti-a placut. Zii si tu acuma daca nu e o scumpete de fata, cum putine mai gasesti. O zi buna si tie!

      Ștergere
    2. Mulţumesc de laude, sunteţi prea drăguţi!

      Ștergere
  2. Mie mi-au placut cele 38 de lucruri... Dar, cum adica "29. Cand marginea patului tau arata minunat." ?!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina cred ca se referea la mine :D ....De cand dormim toti 3 in pat (sotul meu, Emilia si cu mine) marginea patului chiar arata minunat .... numai pe atata mai incap .... ceilalti doi se lafaiesc pe tot patul :)))

      Ștergere
  3. Nu prea am timp sa citesc prin blogosfera. Draguta povestioara cu fetita care nu scuipa la dentist. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc frumos pentru recomandare, Alexandra. Tocmai acum am "desoperit-o"!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Adrian! Recomand si eu ce mai citesc ...ce "imi sare" imediat in ochi ...si pentru ca poezia reprezenta punerea in scena a starii mele, a fost cu atat mai puternica senzatia cand am citit-o. ;)

      Ștergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular