Treceți la conținutul principal

Luna cadourilor nu s-a terminat

Luna cadourilor cică a trecut. Poate pentru toți ceilalți, pentru că, în ceea ce mă privește pe mine și situația mea, poți să zici că sunt într-o continuă ”lună a cadourilor”. Ianuarie, de exemplu: chiar din prima zi, am avut un sărbătorit - soțul meu; cîteva zile mai târziu a fost sărbătorită fiica mea, apoi socrul, unchiul meu și trecem ușor spre zona familiei mai mari: prieteni foarte apropiați.

Așadar, pentru mine, luna cadourilor nu a trecut și a cam trebuit să mă pun pe treabă și să caut ceva folositor pentru fiecare, inclusiv pentru Emi - o jucărie, la această vârstă înaintată de 1 an și 8 luni, este foarte trebuincioasă dacă mai ajută și la dezvoltarea anumitor abilități.


(Atenție! O regulă destul de importantă la noi în familie: dăruim cadouri practice, ceva ce poți folosi, ceva care să te ajute într-un fel. De exemplu: de Sfântă Mărie Mică - 8 septembrie - i-am dăruit cumnatei mele o cuvertura de pat, una pe care și-o dorea pentru că era chiar frumoasă, pufoasă și rezistentă. Așadar m-am achitat cu brio de această sarcină, uneori enervantă, de a găsi cadoul potrivit pentru fiecare.)

Se apropie, destul de curând, ziua de naștere a celeilalte cumnate și a mamei-soacre. Alte cadouri bine gândite și mult vânate. Va trebui să mă gândesc ce anume le trebuie, ca să fiu sigură că nimeresc cadoul și nu iau ceva ce oricum au.

În ceea ce o privește pe cumnata mea, anul acesta se căsătorește, așadar orice i-aș lua și mai este și practic va fi binevenit. Cât despre mama-soacră, hmmm, aici e puțin mai complicat. Am bătut apropos-uri, am întrebat și de cumnatele mele cam ce cred ele că ar avea nevoie și, într-un sfârșit, am găsit și răspunsul care îmi trebuia.

Tot ce trebuie să fac acuma este să pun la cale un plan astfel încât să nu-și dea seama nici una dintre ele, cumnată și mama-soacră, că le-am întrebat chiar despre cadourile lor. 

Și am găsit și soluția. În loc să cutreier magazinele fizice, prin oraș, cu Emi după mine – ceea ce poate fi foarte greu, uneori - mai bine cutreier magazinele virtuale (mult mai comod pentru amândouă) și să mă opresc la acela care îmi oferă cea mai bună idee de cadou la o calitate superioară și un preț excelent.


Fiindcă zilele de naștere sunt, totuși, apropiate în timp, mă gândeam să le iau lenjerii de pat. Mai ales dacă mai găsesc oferta aceea extrem de tentantă de 1+1 GRATIS. Am și ales modelele, ținând cont de faptul că trebuie să fie culori ceva mai închise, nu albe, care să nu iasă la spălat, să fie dintr-un material rezistent și să aibă dimensiunile potrivite.

Mă gândeam să iau în calcul și cuverturile de pat, ca să fie un cadou complet. Cuverturile de pat 3D mi se par drăguțe, atâta timp cât nu le iau cu lei, lebede sau alte animale/păsări. Știu eu ce știu.

Și uite așa, am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea: a cadourilor practice din familia mea.

Comentarii

  1. Sunt foarte frumoase, si eu as fi incantata daca as primi astfel de cadouri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Superr, cuverturi de pat 3D...parca deja simt mirosul florilor :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…