Treceți la conținutul principal

Provocarea SunFood și rețetele mele cele mai simple

Știu, știu. A trecut Paștele și trebuia să vă scriu mai devreme despre această provocare și despre rețeta pe care am ales-o. Dar cum din a treia zi de Paște am tot dat interviuri, probe, teste pentru angajare, abia astăzi am prins puțin timp liber ca să o scriu. Noroc că pozele le aveam.Mi-aș fi dorit să îmi vină această idee acum mulți ani când, după mesele copioase de Paște, abia ne mai puteam mișca de grei ce ne simțeam. Grei în general, până și în gândire, nu numai în acțiuni.

De aceea, eu m-am gândit să prepar un smoothie de fructe, numai bun pentru a-l intercala între mesele prea îmbelșugate. Eu l-am preparat cu o conservă de Ananas bucăți în sirop slab îndulcit de la SunFood. Și fiecare a putut să guste din cele două versiuni pregătite de mine (câte două pahare de fiecare, așadar a fost destul cât să dăm și la prieteni).

Rețeta 1: Smoothie de ananas cu căpșune, banane și lapte de migdale

Ingrediente:

- o conservă de Ananas bucăți în sirop slab îndulcit de la SunFood (sau ananas proaspăt, orice doriți voi)
- o banană coaptă bine
- 150-200 grame de căpșune (spălate bine și scoase codițele)
- 200 ml de lapte de migdale
- un sfert de lămâie

Cum se pregătește:

Eu am folosit blenderul vertical și vasul blenderului. 
Am pus în vas toate fructele proaspete, tăiate în prealabil în bucăți, apoi ananasul din conservă, am folosit blenderul vertical pentru a le omogeniza.
Am adaugat zeama de la sfertul de lămâie, apoi laptele treptat.
Pentru îndulcit, am folosit siropul din conservă. Nu voiam să adaug zahăr.

Asta este tot! Să aveți poftă!


Explicație: Am ales să folosesc laptele de migdale în loc de laptele simplu, de vacă sau capră, din cauză că o combinație a laptelui de origine animală cu fructe nu este benefică organismului, provocând reacții nu prea îmbucurătoate. Laptele de migdale nu reacționează cu fructele, de aceea stomacul nostru este salvat.

Rețeta 2: Smoothie de ananas cu pere Abate, banană și lapte de migdale

Ingrediente:


- o conservă de Ananas bucăți în sirop slab îndulcit de la SunFood (sau ananas proaspăt, orice doriți voi)
- o banană coaptă bine
- o pară Abate coaptă bine (poate chiar două, dacă perele sunt mai mici)
- 200 ml de lapte de migdale
- un sfert de lămâie

Cum se pregătește:

În același mod ca și la rețeta anterioară, cu blenderul vertical.
Am pus în vasul blenderului ananasul, banana și para Abate tăiate în bucăți (nici prea mari, nici prea mici), le-am omogenizat.
Am adăugat zeama de lămâie și laptele de migdale, apoi puțin din siropul de la ananas.Aici sunt două din paharele pregătite, cele două salvate sunt ale mele.
Restul era deja savurate. :)

Sper că v-a plăcut! Ce alte rețete de smoothie îmi mai recomandați?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…