Treceți la conținutul principal

Ziua Internațională a Cărții - 23 aprilie - promoții, evenimente și concursuri

23 aprilie este o zi importantă pentru multă lume: se sărbătorește Sfântul Gheorghe - patronul naturii și Ziua Internațională a Cărții. Ca o persoană care le sărbătorește pe amândouă (cartea și persoanele din viața mea care poartă acest nume și derivatele lui), mă simt ca într-o zi de sărbătoare - este soare, doar puțin frig, și parcă sunt ceva mai plină de voie bună, puțină speranță în viitor.

Mi-aș dori să pot să fac mai multe decât să vă prezint reducerile de astăzi, adică să și le folosesc, la câte cărți îmi doresc, dar nu se poate. Măcar să fac o faptă bună și să vă ajut pe voi, dacă doriți să comandați ceva cărți astăzi.

Totul a început ieri, cu Elefant, unde puteți găsi voucherul de reducere 50% la cărți și ebooks. Acesta este BOOKS5945 / EBOOKS5945, așa cum se vede și în imaginea de jos (click pe imagine):


Astăzi, Libris vine și el cu o ofertă magică pentru a sărbători ZIUA CĂRȚII: 50% reducere la peste 4.000 de titluri, cadoul pentru orice comandă este un semn foarte drăguț pentru ”NU Deranjați! Citesc cea mai tare carte!”, cărți la preț unic de 7 și 9 lei, alte reduceri irezistibile și, desigur, transportul gratuit la orice comandă. Puteți afla mai multe de aici (click pe imagine și se va deschide librăria online):


Nemira a decis să sărbătorească cartea printr-un eveniment interesant: începând cu ora 10.00 a zilei de 23 aprilie și până la ora 22,00, în fiecare oră se poate câștiga o carte, mergând pe pagina de Facebook a Editurii și indicând corect cartea din care face parte citatul ales de ei.


Librăriile Humanitas vă răsplătesc cu o reducere de 20% la toate cărțile și diplomă de participare dacă participați și la Maratonul de citit. Să vă mai spun că este vorba despre un eveniment caritabil în sine, nu numai despre carte, ci și despre cei care o doresc dar nu o au? Atunci faceți tot posibilul să ajungeți la una din Librăriile Humanitas din țară, cu o carte a voastră sau cu una împrumutată de la ei, citiți un fragment și Humanitas împreună cu Bookuria vor dona în numele vostru. (click pe imagine)Editura Litera, împreună cu Ring, sărbătorește Ziua Cărții prin a treia ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise, un eveniment pro-cultură care se va desfășura simultan la București și la Cluj. 

Iubitorii de carte sunt invitați să formeze lanțuri umane impresionante ca mărime, în jurul clădirilor-simbol din cele două orașe. Fiecare participant va ține în mâini câte o carte deschisă, oferită de editura Litera.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, va fi prezent în București, la Noaptea Cărților Deschise, pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărții alături de cititori. Punctul de întâlnire al participanților este vis-a-vis de Casa Poporului, în alveola de la Parcul Izvor.


La British Council, din București, astăzi se sărbătorește Shakespeare Day. ”Oare ce ar fi citit William Shakespeare dacă ar fi avut la dispoziție toate titlurile din biblioteca @British din București? Oare ar fi vrut să își îmbunătățească și mai mult discursul citind o carte precum "Talk like Ted" de Carmine Gallo sau mai degrabă s-ar fi relaxat cu unul din cele mai bune romane grafice scrise vreodată, anume "Sandman" de Neil Gaiman? Putem doar să ghicim, dar cu siguranță ar fi găsit multe titluri pe gustul său. 

Vino și tu la bibliotecă pe 23 aprilie, când sărbătorim Shakespeare Day și beneficiază de reducerea de 50% la abonamentele Standard! Poți găsi nu doar operele bardului, ci mii de alte titluri moderne.


Și acum câteva concursuri interesante pentru voi, cei mari și cei mici, cei care iubiți cărțile:

- Editura Univers are un premiu format din trei cărți pentru concursul organizat pe pagina lor de Facebook. Mai multe detalii găsiți aici.


- Blogurile Ursuleți Năzdrăvani și În minunata lume a cărților organizează un concurs special pentru cei mai mici iubitori de cărți, având ca premiu 2 cărți în engleză:  50 Things to Draw & Paint  și 50 Fairy Things to Make & Do. Merită să vă înscrieți.

De asemenea, Ursuleți Năzdrăvani, sau, mai bine zis, Coca - geniul creator din spatele blogului mai oferă un premiu special cu ocazia acestei zile: cartea Micul Prinț, un semn de carte și o cană personalizată cu imagini din cartea aceasta magică. 
- Pe blogul Oanei Toporaș aveți parte de un concurs la fel de frumos: Cum arată lumea unui cititor de carte?. Ce trebuie să faceți? Să răspundeți la întrebarea din titlu și aveți șansă să câștigați 4 cărți: „Mă numesc Roșu”, „Portretul lui Dorian Grey”, „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, „Suflet Românesc”

Presupun că sunt mai multe promoții și concursuri prin blogosferă, pe Facebook, în viața reală ca și în cea online. Vă doresc o ZI a CĂRȚII plină de evenimente minunate, care să pună în prim plan cartea și cititorii ei fideli!Comentarii

 1. de admirat aceste actiuni de reduceri, pentru a încuraja si facilita accesul publicului larg la lectura.
  Frumos ca sustii aceste proiecte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Carmen, da, să știi că se încurajează lectura, numai să îți dorești să dai curs acestei încurajări. Mai rău de cei care doresc să facă asta, dar nu au putere financiară ... chiar și cu toate reducerile acestea, mulți nu își permit. Dar mă bucur foarte mult că am putut lua la reducere o carte - cadou pentru Blind Date with a book.

   Ștergere
 2. m-ai ajutat sa recumpar o carte pe care cineva nu mi-o mai inapoiase, Narcis si gura de aur.
  tare multumesc.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…