vineri, 10 aprilie 2015

Recomandări pentru sărbătorile pascale (II) - Masa de Paște

Este Vinerea Mare, ar cam trebui să las totul deoparte și să merg la biserică, dar o voi face abia mai spre seară. Emi doarme (în sfârșit!!!), o parte din treaba aferentă acestor sărbători este gata, așadar m-am gândit să vă tentez cu niște recomandări pentru sărbătorile pascale - de data aceasta recomandările sunt pentru masa de Paște.

Pentru noi meniul va fi simplu: doar ce ne place și nu în cantități prea mari, deoarece 2 din cele 3 zile de Paște vor fi petrecute împreună cu familia (mama, socrii), iar a treia zi soțul lucrează. Așadar ne rezumă la câteva feluri de mâncare preferate, multe fructe și legume proaspete, de restul se vor ocupa rudele.

Totuși, pentru cei care așteaptă multă lume în vizită (familie și prieteni) și vor să încerce și altceva, în rândurile următoare vor urma câteva recomandări (pe placul inimii/papilelor mele).

***
Să pornesc, mai întâi, cu blogul Claudiei, Lecturi și Arome, care mie îmi place foarte mult și îl consult din când în când pentru idei. Claudia a organizat într-un articol câteva idei și rețete proprii pentru masa de Paște. Începe cu vopsitul ouălor (varianta naturală), trecând în revistă câteva idei pentru aranjarea mesei și decorațiuni inedite pentru Paște, ajungând, într-un final, și la ceea ce ne interesează pe noi: rețetele.

Organizate frumos după categoria din care fac parte, aperitiv, ciorbe, fel de bază, respectiv deserturi, îți este foarte ușor să descoperi ce anume ți-ar place ție și să începi luarea notițelor.

Ce mi-a făcut mie cu ochiul este următorul meniu (alcătuit de mine, pe baza celor enumerate de Claudia):

Aperitiv: Bastonașe aperitiv cu carne de curcan și Ouă umplute cu avocado.



Ciorbă: Ciorbă grecească de pui



Felul de bază: Friptură de iepure la cuptor cu vin.



Și preferatele mele, deserturile: pe lângă pască și cozonac, mai avem de unde alege prăjituri și torturi. Eu aleg Prajitură cu mac și crema de mascarpone cu ananas și Mini tort cu mousse de ciocolată neagră.




Dar trebuie să o vizitați pentru a descoperi mai multe rețete, nu numai pentru masa de Paște.

***

O altă bloggeriță care îmi place, dar pe care abia am descoperit-o, este Adnia și al ei blog culinar Rețetele mele dragi, unde am descoperit multe minunății: de la aperitive, la conserve până la mâncăruri speciale pentru copii sau vegani/vegetarieni. Nici o grijă: găsiți destule și pentru carnivori! 

Pornind de la articolul ei Rețele speciale de Paște, am alcătuit un al meniu ”trăsnet”: 

Pentru aperitiv, am ales pe cele Finger Food (care se pot consuma cu ajutorul degetelor și nu a tacâmurilor): am găsit trandafiri din șuncă, tartine cu pastă picantă de năut și soia, tarte cu legume curcubeu.





Pentru felul întâi, de datat aceasta am ales carnea de pui, dar o rețetă mai specială, dar foarte simplă: Cannelonni cu pui și ciuperci. Ar fi o premieră pentru mine, mă refer la partea cu canneloni, deși am mai încercat alte rețele cu paste și pui și ne-au plăcut foarte mult.



Pentru deserturi, să vedem dacă vă puteți hotărî pentru ceva anume. Eu abia am avut curaj să parcurg fiecare categorie în parte: sunt multe, fotografiile sunt ”delicioase”, îmi și imaginez gustul lor. Am ales două rețete cu coacere și două fără coacere: Cheesecake fără coacere cu Zmeură și Cheesecake fără coacere cu afine (pentru că îmi plac foarte mult fructele de pădure); prajitură cu branză, merișoare și stafide alături de o prăjitură cu brânză de vaci și cocos.







*****

Mi-am zis că anul acesta nu voi pregăti pască, deși îmi place foarte mult. Dar uite așa, în News Feed-ul meu de pe Facebook apare zilele trecute o imagine incredibilă alături de un titlu care a făcut să-mi plouă în gură: Pască cu nutella, de la Edith`s Kitchen. Mi-am zis că nu fac decât să-mi arunc puțin privirea pe acolo, dar nu s-a putut. Mi-am salvat adresa blogului pentru un viitor safari virtual.




Dă repejor o fugă pe blogul fetelor și sigur vei găsi ceva care să te tenteze! Eu sigur am găsit mai multe, atâtea încât mi-ar trebui vreo trei zile de pregătiri și vreo 6 zile de Paște ca să le dăm gata. :) 

Atenție! Fotografiile cu preparatele menționate în articol sunt preluate de pe cele 3 bloguri și nu îmi aparțin.

5 comentarii:

  1. :) Multumesc, Alexandra pentru cuvintele tale frumoase si ma bucur ca iti place blogul meu.
    Ai ales un meniu interesant si sper sa reusesti sa si gatesti ceva din retete si sa revii cu impresii ;)
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru nominalizarea Retetelor mele dragi, Alexandra! Asa am descoperit si eu blogul tau si imi place foarte mult...iar felul in care ai organizat meniul special pentru Paste este excelent! Paste fericit si Sarbatori Luminate!

    RăspundețiȘtergere
  3. noi de maine ne pregatim, simplu, ca luni mergem la munca..
    Salata de oua cu avocado,
    sparanghel la gratar cu sos de scoici si somon
    cheesecake pe post de pasca
    si apoi o plimbare luuuunga :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce orgie de bunataturi! Am facut oua umplute, ciorba de perisoare acra cu mult leustean, friptura de porc cu carnati, praz si ardei rosu si o tarta cu dovleac. Deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fie ca sarbatorile Sfintelor Paște sa va gaseasca sanatoși și fericiți, sa va daruiasca pace și liniște sufleteasca, sa va întareasca încrederea și speranța într-un viitor luminos. Învierea Domnului Iisus sa aduca în sufletele tuturor Iubire și Bucurie! Un Paște fericit!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular