Treceți la conținutul principal

Ultimul viking de Oana G. Arion + un mini interviu

În primul rand, și înainte de a așterne aici orice părere personală despre volumul "Ultimul Viking", trebuie să spun cât de mult mă ma bucură să văd valul de autori romani ale căror cărți sunt tipărite și cunosc succesul. În perioada imediat următoare, pentru că și blogul va împlini 3 ani, voi organiza un concurs de la care nu puteau lipsi cărțile ca și premiu. În special, cărțile autorilor români.

Și acum, să intrăm în pâine: am citit cartea printre momentele de nebunie "amazoniană" și mulțumită Oanei cred că am iesit dintr-o stare urâtă de tot cu mai puține fire albe și mai puțini neuroni creți la sfârșit.  Hahaha! Dar nu glumesc, din păcate.

Ultimul Viking este un fantasy minunat: magie, mitologie scandinavă și nu numai; vampiri, bersekeri și alte specii de fiinte supranaturale. Totul la limita vizibilității lumii oamenilor!

Să începem cu începutul: Victoria Grey, eroina noastră, moștenește de la bunicul său o cafenea pe care o transformă dupa gusturile sale în ceva boem: cafenea/bibliotecă/loc de întâlnire sau petreceri.

Victoria


Și ca să fie totul la superlativ, totul se complică încă din primele pagini ale cărții: un bărbat moare în brațele Victoriei, lăsându-i o monedă antică în grijă, pentru a o ascunde de anumite forțe, intră în scenă Liam - polițistul care anchetează cazul și care îi va deveni prieten/posibil iubit, apoi Arrio - magnificul străin care pare a veghea asupra ei, dar care îi schimbă irevocabil viața.

Liam

Arrio

Cu intrarea în scenă a lui Arrio, Victoria intră într-o lume ciudată, i se deschid ochii pentru a observa ceea ce înainte nu vedea sau nu dădea atenție: pe Pământ nu există numai animale și oameni, ci și ființe supranaturale, uneori chiar un fel de combinație stranie între specii, incepand cu Arrio care e un vampir.

Arrio îi face cunoștință cu Ian Tomasson, despre care află că ar fi ultimul viking care a cucerit moartea, custodele unei comori blestemate și a cărui misiune e să o mențină ascunsă. Numai că multe forțe supranaturale vor exact asta: comoara și puterea ei.

Ian ca și berseker
Ian în prezent


Vom face cunoștință cu personajele și tărumurile magice ale mitologiei scandinave, vom afla că și Loki caută comoara ...sau așa să fie?! Vom afla că zeii, elfii, giganții și piticii, sirenele, lumea morților și Asgard în general există și doar trebuie să fii atent și perceptiv pentru a observa semnele existenței lor. Și apoi mai este și acea monedă de la început, una antică și magică, parte a comorii, care schimbă percepția Victoriei asupra lumii, în același timp schimbând-o și pe ea: fizic, mental și emoțional.Desi este un roman fantasy, nu poți spune că aparține numai acestui gen literar. Acțiunea și romantismul se împletesc cu fantezia, cu umorul situațiilor și al dialogurilor, toate acesta amestecându-se armonios pentru a rezulta un roman superb, ușor de citit și ....care se încheie cu un ”cliffhanger”, un element de intrigă care pe mine mă omoară (Oana, vino mai repede cu volumul 2!!!!!) și care mă face mai curioasă ca o pisică.

Știu deja ce se zice despre pisici, ca mor repede, dar mor satisfăcute pentru că au aflat ce vroiau :)))


*****

Oana, îți mulțumesc că ai acceptat să răspunzi la intrebările acestui mini-interviu!Me: În primul rând, ce doresc eu să știu este de unde ți-a venit idea acestei serii "Nemuritor" cu primul volum deja publicat - "Ultimul Viking"?

Oana:  La început, nici măcar nu știam că va fi o carte (dap, cam atât de coerentă sunt eu în viața de zi cu zi smile emoticon). Totul a început ca o joacă, am creionat niște personaje și mi-am imaginat o poveste care a "curs". Pe măsură ce scriam îmi veneau alte și alte idei, personajele mele se mișcau firesc și, până să îmi dau seama, aveam 270 de pagini. Cât despre serie, ei bine, am simțit că lumea pe care mi-am imaginat-o și pe care am descris-o în paginile "Vikingului" are potențial. Și ca să răspund la îtrebarea inițială (sunt într-o stare creativă și divaghez cu grație azi) ideea de la care a pornit totul este una foarte simplă: am descoperit legenda lui Egill (un luptător nordic) și m-am îndrăgostit pe loc.

Me: Dacă am înțeles eu bine, seria numără 5 volume. La ce ne putem aștepta pentru următoarele volume? (Fără spoilere ...sau cu ele, cum dorești ;) )

Oana: Hmmm, să spun, să nu spun? Mă iubește, nu mă iubește? Glumesc! Da, seria va avea cinci volume și  fiecare dintre ele va fi bazat pe o legendă. Personajele principale vor rămâne aceleași, dar vor trece prin tot felul de încercări și aventuri. Ca să vă ispitesc puțin, în volumul al patrulea ne vom întoarce în timp, în Cordoba anilor 1750. Gata!

Me: Mai pregătești și altceva în materie de creație literară?

Oana: "Creație literară"? Of, scriitura mea este departe de a fi o "creație" și când spun asta chiar nu încerc să fiu modestă (de fapt, sunt extrem de vanitoasă și ador laudele), ci realistă. Oricum, am început mai demult o carte pentru copii, despre o lume ascunsă, o fetița pe nume Carina și pisici vorbitoare. Sper ca după ce voi finaliza seria "Nemuritor" voi reuși să termin și această carte.

Me: Și acum, ceva mai personal: cum îmbini scrisul cu viața profesională și cea personală? Uneori trebuie să jonglezi pentru a le împăca pe toate, unele persoane vorbesc chiar de sacrificiu. Tu cum reușești?

Oana: Păi, nu prea reușesc. Am un program "nebun". Sunt extrem de norocoasă însă, pentru că soțul meu mă acceptă așa cum sunt, cu toane și pretentii, cu toate ciudățeniile mele și îmi este alături indiferent cât de aiurea mă port uneori. Nu am un program prestabilit, scriu doar atunci când "simt" că trebuie sa scriu, iar atunci mormanul de vase din chiuvetă crește proporțional cu starea creativă (smile emoticon). Nu am vreun secret sau vreo rețetă, sunt doar EU!

****

Ultimul Viking a apărut oficial în cadrul targului de carte Gaudeamus București, atunci când Oana G. Arion a lansat cartea alături de editura Lider. Din păcate, nu am ajuns la lansare, dar am reusit să prind cartea cu autograf (Esti super-drooper, Oana (Cicișor)!!!!).Mai nou, pe 19 februarie, cine dorește cartea o poate achiziționa împreună cu revista Click pentru Femei la un preț mai mult decât tentant: 9.99 lei (revista + carte).

După cum știți deja, Oana împreună cu o altă autoare, prietenă, vă așteaptă sâmbătă 20 februarie la o întâlnire Neconvențională


Comentarii

  1. Felicitari Alexandra pentru recenzie si interviu. Oana, amuzanta ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari alexandra si pentru interviu si prezentarea cartii!felicitari oana simpatica si spontana ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  3. o prezentare superba.....Felicitari,Ali.....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…