joi, 18 februarie 2016

Ultimul viking de Oana G. Arion + un mini interviu

În primul rand, și înainte de a așterne aici orice părere personală despre volumul "Ultimul Viking", trebuie să spun cât de mult mă ma bucură să văd valul de autori romani ale căror cărți sunt tipărite și cunosc succesul. În perioada imediat următoare, pentru că și blogul va împlini 3 ani, voi organiza un concurs de la care nu puteau lipsi cărțile ca și premiu. În special, cărțile autorilor români.

Și acum, să intrăm în pâine: am citit cartea printre momentele de nebunie "amazoniană" și mulțumită Oanei cred că am iesit dintr-o stare urâtă de tot cu mai puține fire albe și mai puțini neuroni creți la sfârșit.  Hahaha! Dar nu glumesc, din păcate.

Ultimul Viking este un fantasy minunat: magie, mitologie scandinavă și nu numai; vampiri, bersekeri și alte specii de fiinte supranaturale. Totul la limita vizibilității lumii oamenilor!

Să începem cu începutul: Victoria Grey, eroina noastră, moștenește de la bunicul său o cafenea pe care o transformă dupa gusturile sale în ceva boem: cafenea/bibliotecă/loc de întâlnire sau petreceri.

Victoria


Și ca să fie totul la superlativ, totul se complică încă din primele pagini ale cărții: un bărbat moare în brațele Victoriei, lăsându-i o monedă antică în grijă, pentru a o ascunde de anumite forțe, intră în scenă Liam - polițistul care anchetează cazul și care îi va deveni prieten/posibil iubit, apoi Arrio - magnificul străin care pare a veghea asupra ei, dar care îi schimbă irevocabil viața.

Liam

Arrio

Cu intrarea în scenă a lui Arrio, Victoria intră într-o lume ciudată, i se deschid ochii pentru a observa ceea ce înainte nu vedea sau nu dădea atenție: pe Pământ nu există numai animale și oameni, ci și ființe supranaturale, uneori chiar un fel de combinație stranie între specii, incepand cu Arrio care e un vampir.

Arrio îi face cunoștință cu Ian Tomasson, despre care află că ar fi ultimul viking care a cucerit moartea, custodele unei comori blestemate și a cărui misiune e să o mențină ascunsă. Numai că multe forțe supranaturale vor exact asta: comoara și puterea ei.

Ian ca și berseker
Ian în prezent


Vom face cunoștință cu personajele și tărumurile magice ale mitologiei scandinave, vom afla că și Loki caută comoara ...sau așa să fie?! Vom afla că zeii, elfii, giganții și piticii, sirenele, lumea morților și Asgard în general există și doar trebuie să fii atent și perceptiv pentru a observa semnele existenței lor. 



Și apoi mai este și acea monedă de la început, una antică și magică, parte a comorii, care schimbă percepția Victoriei asupra lumii, în același timp schimbând-o și pe ea: fizic, mental și emoțional.



Desi este un roman fantasy, nu poți spune că aparține numai acestui gen literar. Acțiunea și romantismul se împletesc cu fantezia, cu umorul situațiilor și al dialogurilor, toate acesta amestecându-se armonios pentru a rezulta un roman superb, ușor de citit și ....care se încheie cu un ”cliffhanger”, un element de intrigă care pe mine mă omoară (Oana, vino mai repede cu volumul 2!!!!!) și care mă face mai curioasă ca o pisică.

Știu deja ce se zice despre pisici, ca mor repede, dar mor satisfăcute pentru că au aflat ce vroiau :)))


*****

Oana, îți mulțumesc că ai acceptat să răspunzi la intrebările acestui mini-interviu!



Me: În primul rând, ce doresc eu să știu este de unde ți-a venit idea acestei serii "Nemuritor" cu primul volum deja publicat - "Ultimul Viking"?

Oana:  La început, nici măcar nu știam că va fi o carte (dap, cam atât de coerentă sunt eu în viața de zi cu zi smile emoticon). Totul a început ca o joacă, am creionat niște personaje și mi-am imaginat o poveste care a "curs". Pe măsură ce scriam îmi veneau alte și alte idei, personajele mele se mișcau firesc și, până să îmi dau seama, aveam 270 de pagini. Cât despre serie, ei bine, am simțit că lumea pe care mi-am imaginat-o și pe care am descris-o în paginile "Vikingului" are potențial. Și ca să răspund la îtrebarea inițială (sunt într-o stare creativă și divaghez cu grație azi) ideea de la care a pornit totul este una foarte simplă: am descoperit legenda lui Egill (un luptător nordic) și m-am îndrăgostit pe loc.

Me: Dacă am înțeles eu bine, seria numără 5 volume. La ce ne putem aștepta pentru următoarele volume? (Fără spoilere ...sau cu ele, cum dorești ;) )

Oana: Hmmm, să spun, să nu spun? Mă iubește, nu mă iubește? Glumesc! Da, seria va avea cinci volume și  fiecare dintre ele va fi bazat pe o legendă. Personajele principale vor rămâne aceleași, dar vor trece prin tot felul de încercări și aventuri. Ca să vă ispitesc puțin, în volumul al patrulea ne vom întoarce în timp, în Cordoba anilor 1750. Gata!

Me: Mai pregătești și altceva în materie de creație literară?

Oana: "Creație literară"? Of, scriitura mea este departe de a fi o "creație" și când spun asta chiar nu încerc să fiu modestă (de fapt, sunt extrem de vanitoasă și ador laudele), ci realistă. Oricum, am început mai demult o carte pentru copii, despre o lume ascunsă, o fetița pe nume Carina și pisici vorbitoare. Sper ca după ce voi finaliza seria "Nemuritor" voi reuși să termin și această carte.

Me: Și acum, ceva mai personal: cum îmbini scrisul cu viața profesională și cea personală? Uneori trebuie să jonglezi pentru a le împăca pe toate, unele persoane vorbesc chiar de sacrificiu. Tu cum reușești?

Oana: Păi, nu prea reușesc. Am un program "nebun". Sunt extrem de norocoasă însă, pentru că soțul meu mă acceptă așa cum sunt, cu toane și pretentii, cu toate ciudățeniile mele și îmi este alături indiferent cât de aiurea mă port uneori. Nu am un program prestabilit, scriu doar atunci când "simt" că trebuie sa scriu, iar atunci mormanul de vase din chiuvetă crește proporțional cu starea creativă (smile emoticon). Nu am vreun secret sau vreo rețetă, sunt doar EU!

****

Ultimul Viking a apărut oficial în cadrul targului de carte Gaudeamus București, atunci când Oana G. Arion a lansat cartea alături de editura Lider. Din păcate, nu am ajuns la lansare, dar am reusit să prind cartea cu autograf (Esti super-drooper, Oana (Cicișor)!!!!).



Mai nou, pe 19 februarie, cine dorește cartea o poate achiziționa împreună cu revista Click pentru Femei la un preț mai mult decât tentant: 9.99 lei (revista + carte).

După cum știți deja, Oana împreună cu o altă autoare, prietenă, vă așteaptă sâmbătă 20 februarie la o întâlnire Neconvențională


4 comentarii:

  1. Felicitari Alexandra pentru recenzie si interviu. Oana, amuzanta ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari alexandra si pentru interviu si prezentarea cartii!felicitari oana simpatica si spontana ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  3. o prezentare superba.....Felicitari,Ali.....

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular