Treceți la conținutul principal

Actualizează Kindle-ul până pe 22 martie!

O știre cu titlul ”Your Kindle Is Going To Stop Working Unless You Update By 22 March” m-a făcut să-mi verific Kindle-ul și să mă informez puțin despre veridicitatea ei. Ok, m-am panicat puțin, pentru că știam că am software-ul updatat de curând și nici Amazon nu zice prea multe în afară de faptul că actualizarea este obligatorie (motive de securitate). Obligatorie în cazul în care vrei să mai folosești dispozitivul și pentru citit, nu pentru adunat praf.
Astfel că am contactat Amazonul (marketul de unde am eu Kindle-ul meu, adică cel din S.U.A.) pe e-mail si le-am cerut ceva informații: dacă știrea este adevărată și ce ar trebui sa facem ca să putem actualiza corect dispozitivul (pentru că nu am făcut prea multe actualizări la kindle-ul meu, ele realizîndu-se automat).

Ca întotdeauna, mi-au răspuns rapid și la obiect:

- știrea este adevărată, până pe 22 martie trebuie actualizate toate dispozitivele Kindle din următoarea listă:

Kindle 1st Generation (2007)
Kindle 2nd Generation (2009) 
Kindle DX 2nd Generation (2009)
Kindle Keyboard 3rd Generation (2010)
Kindle 4th Generation (2011)
Kindle 5th Generation (2012)
Kindle Touch 4th Generation (2011)
Kindle Paperwhite 5th Generation (2012)

- înainte de orice actualizare, verifică versiunea software-ului din dispozitivul tău astfel (noua versiune este 5.7.3):

Din Home (ecranul de Start), apasă butonul Meniu și apoi Settings (Setări).
Din Settings, apasă din nou pe Meniu și apoi pe Device Info (Informații despre dispozitiv).
Ar trebui să apară următoarea imagine:- am primit și pașii pentru actualizare:1. Accesează următoarul link de pe calculator și descarcă-l:


2. Pornește Kindle-ul și conectează-l la calculator prin cablul USB.

3. Drag and drop (trage și plasează) fișierul arhivat în folder-ul root al Kindle-ului.

4. Înainte de a deconecta Kindle-ul, asigură-te că s-a finalizat transferul de fișiere. Odată ce fișierul a fost transferat cu succes, deconectează Kindle de la computer.

5. Începe actualizarea software-ului:

 • Din Home (ecranul de Start), apasă butonul Meniu (din dreapta ecranului, sub afișajului orei, este vorba despre cele trei punte verticale, cel puțin la mine așa e) și apoi seleccționează Settings (Setări).
 • Apasă din nou pe butonul Meniu și selecteză "Update Your Kindle" (Actualizează Kindle-ul tău). Rețineți că această opțiune nu este disponibilă în cazul în care versiunea Kindle a fost actualizată sau în cazul în care transferul de fișiere nu a fost finalizat cu succes
 • Apasă OK pentru a efectua actualizarea. Kindle-ul va reporni de două ori în timpul actualizării. Vei vedea mesajul ”Your Kindle Is Updating” (Kindle-ul se actualizează).

6. Imediat ce actualizarea este completă, Kindle-ul va reporni în mod automat pentru a doua oară . Vei vedea noua versiune a software-ului în secțiunea "Device Info" (Informații despre dispozitiv) din meniul "Settings" (Setări).

7. Încărcă Kindle prin conectarea la calculator până când indicatorul luminos de încărcare devine verde .

Și astfel vei putea folosi în continuare Kindle-ul pentru citit ceea ce dorești. Sper să vă fie de folos!  

Later Edit!

Versiunile de dispozitive și versiunile de software de care au nevoie ele:


Comentarii

 1. Cred ca induci putin lumea in eroare,pentru ca update-ul ala se face in functie de modelul de Kindle.Eu am generatia 4,nu imi gasea update-ul asa ca am contactat serviciul lor pentru Kindle si mi-au spus ca e actualizat.Va recomand si voua sa ii intrebati pe ei mai intai,daca device-ul vostru e ok,e foarte simplu,vorbiti pe chat cu ei si va ajuta.Conteaza mult ce Kindle aveti,daca e mai nou,mai vechi,nu downloadati chestii asa aiurea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu neg asta: conteaza de versiunea Kindle-ului. Al meu poate e ceva mai vechi, abia isi facuse la inceputul lunii o actualizare, de asta am contactat cu ei pe email. Se poate si pe chat si pe telefon, depinde cum ti-e mai bine tie. Din email e vorba despre o schimabre a politicii in privinta versiunilor mai vechi, adica si aceastea se vor actualiza, doar ca manual "If you do not update the devices' software by March 22, 2016, you will no longer be able to access Kindle services or get the update via Wi-Fi or a wireless connection. To resume access, you will need to manually update the software on each of your Kindle devices. Please visit our Help page for more details on how to update automatically: www.amazon.com/ku2016"

   Ștergere
 2. Ale, kindle-ul meu este 5.7.2.1 si nu necesita update
  Am facut toti pasii indicati de tine, insa nu ma lasa mai departe (nu poate fi selectata sectiunea Update)
  Ultima actualizare a fost facuta acum cateva saptamani in mod automat
  Te pup
  Multumim ca ne tii la curent cu toate cele!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…