vineri, 18 martie 2016

Actualizează Kindle-ul până pe 22 martie!

O știre cu titlul ”Your Kindle Is Going To Stop Working Unless You Update By 22 March” m-a făcut să-mi verific Kindle-ul și să mă informez puțin despre veridicitatea ei. Ok, m-am panicat puțin, pentru că știam că am software-ul updatat de curând și nici Amazon nu zice prea multe în afară de faptul că actualizarea este obligatorie (motive de securitate). Obligatorie în cazul în care vrei să mai folosești dispozitivul și pentru citit, nu pentru adunat praf.




Astfel că am contactat Amazonul (marketul de unde am eu Kindle-ul meu, adică cel din S.U.A.) pe e-mail si le-am cerut ceva informații: dacă știrea este adevărată și ce ar trebui sa facem ca să putem actualiza corect dispozitivul (pentru că nu am făcut prea multe actualizări la kindle-ul meu, ele realizîndu-se automat).

Ca întotdeauna, mi-au răspuns rapid și la obiect:

- știrea este adevărată, până pe 22 martie trebuie actualizate toate dispozitivele Kindle din următoarea listă:

Kindle 1st Generation (2007)
Kindle 2nd Generation (2009) 
Kindle DX 2nd Generation (2009)
Kindle Keyboard 3rd Generation (2010)
Kindle 4th Generation (2011)
Kindle 5th Generation (2012)
Kindle Touch 4th Generation (2011)
Kindle Paperwhite 5th Generation (2012)

- înainte de orice actualizare, verifică versiunea software-ului din dispozitivul tău astfel (noua versiune este 5.7.3):

Din Home (ecranul de Start), apasă butonul Meniu și apoi Settings (Setări).
Din Settings, apasă din nou pe Meniu și apoi pe Device Info (Informații despre dispozitiv).
Ar trebui să apară următoarea imagine:



- am primit și pașii pentru actualizare:



1. Accesează următoarul link de pe calculator și descarcă-l:


2. Pornește Kindle-ul și conectează-l la calculator prin cablul USB.

3. Drag and drop (trage și plasează) fișierul arhivat în folder-ul root al Kindle-ului.

4. Înainte de a deconecta Kindle-ul, asigură-te că s-a finalizat transferul de fișiere. Odată ce fișierul a fost transferat cu succes, deconectează Kindle de la computer.

5. Începe actualizarea software-ului:

  • Din Home (ecranul de Start), apasă butonul Meniu (din dreapta ecranului, sub afișajului orei, este vorba despre cele trei punte verticale, cel puțin la mine așa e) și apoi seleccționează Settings (Setări).
  • Apasă din nou pe butonul Meniu și selecteză "Update Your Kindle" (Actualizează Kindle-ul tău). Rețineți că această opțiune nu este disponibilă în cazul în care versiunea Kindle a fost actualizată sau în cazul în care transferul de fișiere nu a fost finalizat cu succes
  • Apasă OK pentru a efectua actualizarea. Kindle-ul va reporni de două ori în timpul actualizării. Vei vedea mesajul ”Your Kindle Is Updating” (Kindle-ul se actualizează).

6. Imediat ce actualizarea este completă, Kindle-ul va reporni în mod automat pentru a doua oară . Vei vedea noua versiune a software-ului în secțiunea "Device Info" (Informații despre dispozitiv) din meniul "Settings" (Setări).

7. Încărcă Kindle prin conectarea la calculator până când indicatorul luminos de încărcare devine verde .

Și astfel vei putea folosi în continuare Kindle-ul pentru citit ceea ce dorești. Sper să vă fie de folos!  

Later Edit!

Versiunile de dispozitive și versiunile de software de care au nevoie ele:






3 comentarii:

  1. Cred ca induci putin lumea in eroare,pentru ca update-ul ala se face in functie de modelul de Kindle.Eu am generatia 4,nu imi gasea update-ul asa ca am contactat serviciul lor pentru Kindle si mi-au spus ca e actualizat.Va recomand si voua sa ii intrebati pe ei mai intai,daca device-ul vostru e ok,e foarte simplu,vorbiti pe chat cu ei si va ajuta.Conteaza mult ce Kindle aveti,daca e mai nou,mai vechi,nu downloadati chestii asa aiurea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neg asta: conteaza de versiunea Kindle-ului. Al meu poate e ceva mai vechi, abia isi facuse la inceputul lunii o actualizare, de asta am contactat cu ei pe email. Se poate si pe chat si pe telefon, depinde cum ti-e mai bine tie. Din email e vorba despre o schimabre a politicii in privinta versiunilor mai vechi, adica si aceastea se vor actualiza, doar ca manual "If you do not update the devices' software by March 22, 2016, you will no longer be able to access Kindle services or get the update via Wi-Fi or a wireless connection. To resume access, you will need to manually update the software on each of your Kindle devices. Please visit our Help page for more details on how to update automatically: www.amazon.com/ku2016"

      Ștergere
  2. Ale, kindle-ul meu este 5.7.2.1 si nu necesita update
    Am facut toti pasii indicati de tine, insa nu ma lasa mai departe (nu poate fi selectata sectiunea Update)
    Ultima actualizare a fost facuta acum cateva saptamani in mod automat
    Te pup
    Multumim ca ne tii la curent cu toate cele!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular