sâmbătă, 2 aprilie 2016

O să te țin în brațe cât vrei tu şi încă o secundă - lansare de carte la Iași!

Scriu acuma cât am totul proaspăt în minte. Ce să îi fac, trecerea timpului nu iartă pe nimeni, nici măcar pe mine, cea cu suflet de copil :) 
  
Astăzi la Iași a avut loc lansarea cărții "O să te țin în brațe cât vrei tu și incă o secundă", scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc, de asemena cunoscută și sub numele de Prințesa Urbană. Lansarea a avut loc în sală Rossini din cadrul Complexului Palas. Din păcate, am participat fără strumfița Emi pentru că atunci când am plecat eu încă dormea și este încă sub tratament. Am zis să nu risc altceva, doar pentru a merge la un eveniment. 


 
Am ajuns mai devreme la locație și tot căutăm pe cineva cunoscut printre participanții ajunși și ei mai devreme. Nimic. Astfel că am început să cutreier sala, să văd ce au pus la bătaie sponsorii evenimentului, să fac poze. 



Mi-a plăcut extrem de mult sentimentul că evenimentul a fost dedicat familiei, nu numai copiilor sau nu numai părinților: o mulțime de părinți (tați și mame, chiar și bunici) împreună cu copii de la câteva luni până la adolescenți, toți înfruntând frigul și vântul pentru a participa. 
  
Cum intri în sala Congress Hall Rossini te așteaptă standul Librăriei Humanitas cu cartea "O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă" la preț redus pentru eveniment. Apoi începe minunea: 
  
-în stânga, standul celor de la Mindlab Iași/Re-Mind Center cu jocurile inovatoare pentru dezvoltarea inteligenței copiilor prin îmbunătățirea gândirii raționale alături de abilități emoționale și sociale, totul prin jocuri. 



-urmează colțișorul de rai creat de SaraCreations: aranjamente florale pentru evenimente speciale din viața noastră ...Cum deja o cunoșteam din online, datorită Facebook-ului și al celor 2 bloguri, nu m-a mirat frumusețea creațiilor, doar m-am bucurat de ele. 











  
-în dreapta a urmat standul deliciilor păcătoase rău de tot: Cuptorul Moldovencei. Chiar arată ca ceva de vis, culori pastelate, flori comestibile, fructe proaspete și prăjituri de post și de frupt, pentru fiecare gust. Absolut minunat!!!! 





  
-standul celor de la Doamna cu PICTURĂ, un magazin-atelier care promovează pictura și nu numai, arta în general, pentru copii și adulți, pentru începători dar și pentru profesioniști. Se centrează pe personalitatea copilului și sunt cursuri de introducere în pictură. Participanții mai tineri au putut colora în cărțile aduse și s-au prezentat, celor care au vrut, conceptul din spatele magazinului-atelier. 



  
-Cei de la Cafeauna Noastră ne-au bucurat cu o cafea bună-bună, proaspăt făcut la expressor cu tot ce trebuie pe lângă pentru cei cărora cafeauna neagră și fără zahăr li se pare prea "directă": zahăr brun, lapte, paharele speciale, suc pentru copii, apă plată și crostini cu ulei și măsline de la FeelOlio România
  
-Copiii au fost vedetele locului amenajat special pentru ei de către cei de la Țara Minunilor, unde au avut parte de jocuri lego, plastilină, facepainting, multe jucării și animatori care să îi țină ocupați. 







Au fost mult mai multe, dar asta mi-a "sărit" mie în ochi. Apoi apare și Ioana pe scenă și vine rândul prezentatoarei și a invitatelor să zică câteva cuvinte. Fiecare dintre invitate a avut ceva de zis, prin prisma experientiei proprii dar și a lecturării cărții și chiar a fost emoționant.









  
Ioana a vorbit și ea, despre emoția de a-și fi văzut cartea publicată, de primirea ei de către publicul larg și de a  vedea mulți oameni încercând să schimbe modul în care văd ei educația unui copil. Este o persoană atâta de frumoasă, bine și la exterior, dar mai ales la interior, atât de adevărată, încât o asculți cu mare plăcere tocmai pentru că nu te judecă, nu dă rețete despre cum să fii un părinte mai bun pentru copilul tău, doar un sfat: să îl iubim necondiționat, să îl auzim și să îi ascultăm, să comunicăm cu el. 
  
Mi-a plăcut enorm de mult ce a zis la un moment dat "Mi s-a părut că dacă iubești pe cineva îl ții în brațe, pentru că dacă îl ții în brațe totul e mai bine pentru toată lumea", de aici și metafora din titlul cărții. 
  
Au fost câteva întrebări din public, despre nașterea prin cezariană și apoi cea naturală, despre implicarea bunicilor în creșterea copiilor, dar și educarea lor, apoi sesiunea de fotografii și autografe. Cum nu se putea altfel, Ioana a fost atracția evenimentului pentru părinți, jocurile și dulciurile pentru cei mici. Mi-ar fi plăcut să mai dureze puțin, să stăm mai mult de vorbă, doar pentru a ma bucura mai mult de toate.

PS: Eveniment dedicat familiei înseamnă să stai pe canapea alături de invitate și de copiii lor, din sală să se audă câteva plânsete, râsete, copii vorbind, copii alergând peste tot, fotografi încercând să prindă un cadru cu Ioana și să îl prindă cu vreo 2 -3 copii pe lângă sau chiar pe scenă, părinți cu copii pe genunchi, în brate, pe umeri, pe jos, pe oriunde își mai găseau loc cei mici în cele 3 secunde de odihnă. O nebunie frumoasă!

3 comentarii:

  1. Frumos eveniment dedicat familiei :). Nu am vazut cartea la Bookfest Timisoara ieri. Se poate sa fi fost, dar eu nu am dat de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Dorina!
      Chiar este o carte minunata si a fost un eveniment frumos. Acuma urmeaza lansarea de la Brasov din cate am vazut. in rest, cartea se poate cumpara cred ca de la librarii, cele fizice si cele online.

      Ștergere
  2. M-a uns pe suflet ce am citit, dar mai ales ce am vazut!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular