joi, 30 martie 2017

Dansand cu luna - Parfumul Dansului

Pădurea era întunecată, dar eu știam drumul, nu trebuia să mi-l arate nimeni. Era inscripționat pe inima mea, bătătorit bine în mintea mea, tatuat de-a dreptul pe pielea mea. Știam că sunt singură, că nu mai este nimeni pe potecă, dar nu mă simțeam singură. Luna era deasupra mea și îmi lumina pașii. Dintotdeauna a fost așa.

Acum vreau să ajung la stânca mea pentru a medita în liniște la ce am de făcut în continuare. Știu că nu va fi ușor, dar trebuie să plec, nu mai pot rămâne aici, sufocată de toți ai mei. Trebuie să-mi găsesc drumul meu, nu cel ales de ei!

Stânca mea e cea din mijlocul pădurii, luna o mângâie ușor cu razele sale și-mi redă liniștea, pacea sufletească, mă ancorează în prezent atunci când mă las purtată de gânduri și vise mult prea departe. Stânca și luna sunt prietenele mele: au fost martorele tăcute multora din nebuniile mele, de la țipat pînă speriam și cucuvelele de prin copaci, pănă la a râde în hohote de se clătina stânca sub mine.

Poate cea mai frumoasă nebunie a avut loc acum 3 seri. Cearta cu ai mei a fost cruntă. Ei vor ca eu să merg la facultate, eu vreau să-mi iau un an sabatic înainte de a începe cu învățatul iară. De parcă aș sta pe banii lor, când eu de la 15 ani mă întrețin singură. Dar vreau să călătoresc, să cunosc oameni și locuri noi, să descopăr lumea înainte de a mă așeza într-un loc anume.

Pașii mei erau apăsați în timp ce mergeam. Deși întuneric, deja știam drumul. Capul aplecat, bombăneam despre părinți și totalitarism. Dacă mă auzea cineva, ar fi crezut că tocmai am scăpat dintr-un lagăr ... și, totuși, nu e așa de rău. Avem noi diferențele noastre de opinie, dar ne iubim. Oricum, eram foarte pornită în acea seară.

Tot ce îmi doream era să ajung la stâncă, să mă așez în vârful ei și să mă las mângâiată de lună. Doream puțină liniște sonoră, dar și sufletească. Numai bine ajung în luminiș și aud un glas. Mi-am zis că nu e conștiința mea: în primul rând, vocea era de bărbat, în al doilea rând, cânta. Sigur nu era conștiința mea care ieșea la iveală acum pentru a mă potoli puțin.

Bun, dar cine este? Acesta este locul meu și nu vreau să îl împart cu cineva. Dau să privesc în jur printre ramuri și nu pot vedea nimic, doar ascult vocea aceea hipnotizatoare și versurile care mă invită și pe mine la dans:
Nothing I can see but you when you dance, dance, dance
A feeling good, good, creeping up on you
So just dance, dance, dance, come on
All those things I shouldn't do
But you dance, dance, dance
And ain't nobody leaving soon, so keep dancing
I can't stop the feeling
So just dance, dance, dance
I can't stop the feeling
So just dance, dance, dance, come on
Ooh, it's something magical
It's in the air, it's in my blood, it's rushing on
I don't need no reason, don't need control
I fly so high, no ceiling, when I'm in my zone




De după stâncă apare un tânăr dansând și cântând de parca viața lui ar depinde de asta. Și e molipsitor. Știu și eu melodia lui Justin Timberlake: imediat mă binedispune. Are ea ceva magic care îți face picioarele să se miște chiar dacă nu vroiai. Molipsitoare, cu siguranță!

Întoarce capul înspre mine și rămâne blocat, nu mai cântă. Încerc să îi zâmbesc frumos ca să nu creadă că sunt vreo nebună, dar cine știe ce grimasă îmi iese pentru că fața lui se întunecă instantaneu.

-Scuze, nu vroiam să te întrerup, dar nu știam că mai este cineva aici. De obicei, sunt singură aici pentru că este liniște și ...

-Ah, nuuuu, îți prezint eu scuze. Probabil ai crezut că este vreun nebun pe aici, dar am dat întâmplător de acest luminiș și m-am simțit atât de bine încât am început să cânt. Gata, plec!

-Nu trebuie să pleci din cauza mea. Poți rămâne. Poți chiar continua să cânți. Ai o voce frumoasă!

-Hmm, mulțumesc. Mai bine nu. Nimeni nu știe că eu cânt. Nu vreau să se afle.

-Nu te sfii de mine! Nu am cui să spun, mai ales că te-am auzit cântând AICI. Acum ar trebui să fiu acasă, în patul meu, dormind. Așadar chiar nu pot spune nimănui fără a intra și eu în bucluc.

Îi fac din ochi și o umbră de zâmbet apare pe fața lui. Ochii îi strălucesc când ridică capul spre lună.

-Și tu fugi de ceva anume? Sau ai venit aici ca să te liniștești?

-Aș putea spune că e vorba de ambele. Poți continua să cânți, eu voi sta puțin, apoi voi pleca.

-Dacă tot nu ai cui zice despre cântatul meu, cred că poți rămâne cât vrei. Nici eu nu am cui să zic despre venitul tău aici.
Je remue le ciel le jour, la nuit
Je danse avec le vent la pluie
Un peu d'amour un brin de miel
Et je danse, danse, danse, danse, danse, danse, danse
Et dans le bruit, je cours et j'ai peur
Est-ce mon tour?
Vient la douleur.
Dans tout Paris, je m'abandonne
Et je m'envole, vole, vole, vole, vole, vole




Vocea lui pe melodia Indilei: moment magic. Îmi intră în suflet și mă mângâie mai mult decât oricare din liniștile încercate în acest loc. Vai, de acum înainte nu va mai fi doar locul meu secret, totul va fi infuzat cu vocea lui, stânca nu va mai fi un loc golaș, îl voi vedea pe el mișcânduse in ritmul melodiilor. Mi-am găsit un prieten, un complice al rebeliunilor mele. Ce sentiment ciudat este acela că nu mai ești singură!

Și, dintr-o dată, trece pe o melodie cu versurile în română. Ciudat, dar deja mă legăn pe ritmul domol al melodiei. O recunosc, versurile ajung în acel cotlon al minții și al inimii care era întunecat și se face lumină:

Spune tot ce vrei îngerilor mei,
Spune ce nu ai, dar îţi doreşti,
O lume-ntreagă aşteaptă să zâmbeşti.
Tot ce ai visat, dar nu s-a-ntâmplat
Dimineaţa vin să împlinesc
Toate visele care-ţi lipsesc.
Când eşti aici, soare pe cer îmi ridici
Şi când râzi, la spate norii mi-i ascunzi,
Reuşeşti să faci minuni cu un gest,
Când zâmbeşti.
Spune tot ce vrei îngerilor mei
Spune ce nu ai, dar îţi doreşti,
O lume-ntreagă aşteaptă să zâmbeşti.
Când eşti aici, soare pe cer îmi ridici
Si când râzi, la spate norii mi-i ascunzi,
Reuşeşti să faci minuni cu un gest,
Când zâmbeşti.




Așadar îi zâmbesc ușor, speriată să nu fugă undeva departe, să nu se destrame ca ultima copertină de fum al unui vis în prag de dimineață. Îmi zâmbește și el, da, complicele meu. Nu mai sunt singură! Fiecare dansează în dreptul său, dar e parcă am dansa împreună. Nu vreau ca acest moment să se termine, dar știu că trebuie să mă îndrept spre casă.

-Sper să ne mai vedem, să te mai aud cântând.

-Poate. Dacă mai vii pe aici. Îmi zâmbește dulce, un zâmbec ca de bebeluș, căruia nu îi poți rezista. Ce întorsătură de situație! Ies din luminiș absolut fericită, în totală contradicție cu starea în care am ajuns aici.

Încă îl aud:

 Zâmbetul meu se pierde complet şi moare
Printre comedii fotografii
Şi virtuale elegii
Prezenţa ta m-ar bucura mai tare



*********************************************************************

Colecția de Lux a casei Juliette Has A Gun vă prezintă al doilea parfum, Moon Dance, lansat în 2014. Moon Dance este misterios, întunecat și totuși o nuanță strălucitoare a două note contratante: tuberoza și lemnul.  Parfumul este inspirat de florile nopții.

Notele principale de tuberoză fascinează, aroma mierii florale contrastează cu nuanțele lemnoase, calde și aproape ca de pământ al florii de patchouli. Această compoziție florală oferă straturi de dulceață, umbre florale cremoase si note pământii uscate. Notele de vârf ăncorporează picuri de bergamotă, urmând tuberoza, trandafirii, violetele si apoi patchouli.  



Aceată poveste parfumată este răspunsul provocării lansate de Clubul Condeilor Parfumate, organizat de Mirela. Tema, parfumul dansului a fost propusă de Silving. Următoarea tema este propusă de Ella: parfumul seducției, pe 23 aprilie.

7 comentarii:

  1. Citeam, citeam si ma intrebam daca vei spune ca scrii o carte ori participi la o provocare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu, nu! Nu ma apuc de scris nici o carte, nici o grija :P

      Doar particip la tema luna de la Clubul parfumat. Prima tema am ratat-o, la publicat, desi aveam scris mai bine de jumatate, dar m-am luat cu altele si uitata a fost. Sper ca la urmatoarea sa nu fie la fel. :)

      Ștergere
  2. Ce mine m-am simtit citind si ascultand muzica. Cand am auzit prima data melodia Indilei, cred ca am pus-o de cateva ori la rand. Inspira, asa, un aer de libertate absoluta. Desi poate parea exagerat, dar asa am simtit, pe
    imaginile videoclipului.
    "Reuşeşti să faci minuni cu un gest, Când zâmbeşti". Ce frumoase cuvinte. Mi-ar placea ca oamenii sa zambeasca mai des, ar fi mai multa lumina in oras... :)

    Multumesc de moment. Zile insorite si pline de zambete iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandra, nu mi-am imaginat că vei mai scrie, știind și cât ești de ocupată, dar mai ales așa, pe ultima sută de metri, când tabelul stătea se închidă! ;)
    Cât de dinamic, frumos, plină de mișcare și zâmbete este povestea ta parfumată cu dans, noapte, lună și Juliette has a gun, minunata colecție care a cucerit lumea în ultimii ani, poate și pentru că Romano Ricci are ceva din vocația bunicii sale, nimeni alta decât Nina Ricci! :)
    Printre zâmbete, ” Îmi zâmbește dulce, un zâmbec ca de bebeluș, căruia nu îi poți rezista”...ai ales și melodii frumoase și antrenante, te felicit!
    La dans , că seara e încă tânără și afară-i primăvară.
    Și mai e ceva, parfumul acesta e făcut parcă anume să dansezi când îl porți. Zâmbet și soare îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow! Si eu ma gandeam ca scrii o carte! Nice story :)

    RăspundețiȘtergere
  5. In pasi de dans - as zice - am citit povestea. :) Imi plac padurile tare mult - si cel mai mult imi plac cele din munti. Povestea mi-a amintit un cantec ce-mi place foarte mult: "Luna", interpretat de Alessandro Safina (ce voce!), care incepe cu "Numai tu imi poti auzi sufletul" - referindu-se la Luna. :)
    Mi-au atins sufletul cuvintele tale - stiu cum e padurea noaptea, sub razele Lunii. :) Se poate auzi... cantecul inimii - ca e trist, ca e vesel, se aude. Si putem dansa cu Luna. :)
    Ziua minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasa povestea, am crezut ca te Pregătești sa scrii o carte!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular