vineri, 31 mai 2013

Oare chiar așa o fi?

De mult mă chinui să scriu despre acest subiect, dar am avut nevoie de timp ....timp pentru a mă calma, pentru a diseca tema, ceea ce am citit, pentru a vedea dacă ceea ce simt este chiar atât de înverșunat sau doar o izbucnire de moment.

Pentru început, trebuie să spun că îmi plac copiii ... Mult. La fel îmi plac și mamele cu copii mici, femeile însărcinate. Emană o căldură și o stare de  ... nu știu cum să explic, ar fi un amalgam  de stări/sentimente: pace, liniște, fericire, mulțumire.

Ceea ce m-a revoltat pe mine a fost ”părerea” unei bloggerițe. M-a revoltat atât de tare încât tremuram pur și simplu de nervi. Cum să compari o femeie însărcinată cu un bărbat burtos (burta de bere)?! Cum să zici că atunci când o femeie însărcinată își mângâie burtica pe fața ei se vede o stare de exaltare ”orgasmică”?

Această persoană (nu are sens să îi zic altfel) era sătulă să vadă pe Facebook și alte rețele de socializare poze cu însărcinate, cu burtica la vedere, mângâindu-se de parcă ar dori să-și provoace un orgasm. Părerea ta! Ok ... Acum părerea mea:

Bine! Ești sătulă! Crede-mă, și eu sunt sătulă! De atâția proști pe lumea asta, de mincinoși și fățarnici, de profitori și de lăudători .... Dar nu mă apuc acuma să îi defăimez. Plus că dacă sunt sătulă de ei, încerc să îi evit.

Și mai ușor de făcut asta pe Facebook sau toate celelalte rețele de socializare: dai ”unfriend”, ”unfollow” sau ”unlike”. Simple as that!

De ce m-au enervat atât de tare aceste comentarii? Tocmai pentru că și eu am vrut niște poze de însărcinată. O prietenă chiar mi le-a făcut. Și ne-am distrat de minune. Am fost în Parcul Copou (Iași) - pentru mine a fost prima ieșire pe acest an fără însoțitor (a se înțelege soțul meu), deoarece am fost diagnosticată cu sarcină cu ris, iminență de avort și mi s-a zis hotărât: repaos total (de multe ori mi s-a părut cu o arestare la domiciliu - chiar nu aveam voie să fac nici un efort fizic).

Verdeața, florile, muzica, căldura -dar nu prea mare, persoana de lângă mine și faptul că mai aveam puțin până la naștere (nici eu nu bănuiam cât de puțin) ... toate acestea mi-au dat o stare de bine cum n-am mai simțit pe toată durata sarcinii: am glumit, am râs, am făcut ”mutre” în poze ...În sfârșit, a fost o zi minunată!

Acuma stăteam și mă întrebam: din toate acele poze, să postez câteva pe Facebook? Eu mă gândeam la prieteni și familie, la cei care au fost și sunt departe (distanță fizică și nu sufletească) ... Ei îmi tot cereau poze: ”Vrem să vede burtica! Dacă ne minți și nu ești însărcinată?! DOVADA!” (iar eu râdeam când îi auzeam).

După acea stare intensă de enervare am rămas puțin pe gânduri: să postez pozele sau nu?...culmea a fost că mai întâi am născut (de urgență, total neplanificat pentru acea zi) și abia apoi am postat pozele de însărcinată (câteva).

Cine a vrut s-a uitat, cine nu, nu s-a uitat. La urma urmei, este alegerea lor, nu le-am băgat pe gât pozele mele de însărcinată. Și acuma am câteva întrebări pentru voi:

Vi se pare că am avut o reacție exagerată? (Știți și voi doar că femeile însărcinate mai pot exagera în acțiuni, gânduri, sentimente și manifestări) Chiar atât de dizgrațioase sau dezagreabile sunt femeile însărcinate? Când ceva nu vă place, începeți imediat să ziceți tot ce aveți la gură despre acel subiect?

Și acuma, culmea sfidării: poze!



arhiva personală




27 de comentarii:

  1. Eu cred că tipa respectivă a făcut o comparație cam nelalocul ei, adică sunt două chestii complet diferite, care nu cred că se pot compara.
    Și eu în ultima perioadă am văzut destul de multe femei însărcinate, dar nu mă deranjează, pur și simplu am remarcat că am văzut mai multe decât de obicei, mai ales prin mall-uri. Dar asta nu mă deranjează, adică mi se pare un lucru minunat, să dai viață unui copil... nici nu știu cum să mă exprim altfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leontina, nici nu trebuie să te chinui să te exprimi altfel. Am înțeles că nu te deranjează ...Nici pe majoritatea nu deranjează ...multora chiar le place să observe femeile însărcinate sau cele cu copii mici (bebeluși) - îți aduc zâmbetul pe buze.

      Comparația chiar a fost deplasată, de asta m-am și enervat. Dar are dreptul la părerea ei, cum și eu, și tu și toți ceilalți avem dreptul la părerea noastră. Numai că noi mai știm că avem și bun simț și nu jignim pe nimeni.

      O zi faină, Leontina!

      Ștergere
  2. O astfel de comparaţie e mai mult decât deplasată. Se încadrează la răutate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am gândit la fel, în acel moment ....Și gândește-te că au trecut câteva săptămâni bune până să mă hotărăsc dacă să scriu despre asta sau nu ....

      Ștergere
  3. superbe poze...nu-ti bate capul !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Coco! Uneori, ca să nu-ți mai bați capul cu ceva/cineva ....trebuie scoasă din sistem acea ”problemă” ... eu tocmai asta am făcut

      Ștergere
  4. Bebe!! :x Ce bine vă stă! <3 Nu mai suport așteptarea, vreau și eu unul! Doar câțiva ani... ~_~
    Revenind la subiect, mi se pare ilogic ceea ce postează tanti respectivă. Ca femeie, ai toate șansele să treci și tu prin această experiență, dar atunci n-o să te uiți la copilul tău ca la ceva în plus pe burtă, ci ca o parte din tine. Cum să te deranjeze un lucru firesc care face parte din viața fiecăreia? Când unele se pozează în costum de baie sau cu țigara în gură, nu găsește nimeni nimic de obiectat. Și apoi, pentru toate rețelele de socializare există butoane de unfriend/unfollow. Nu se roagă nimeni de tine să-l păstrezi în listă; nu-ți place, pa. O astfel de postare, oricum, nu pare a veni dintr-un deranj propriu-zis, ci mai degrabă din dorința de a atrage atenția, de a stârni mai multă vâlvă pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ralu, mulțumesc că ai zis tu exact ce gândeam și eu ....Abia acum mi-am dat seama: ”țipătul” pentru atenție e cam exagerat de data asta ...

      Și ea, ca femeie, poate va trece prin această stare (nu este neapărat nevoie, dacă nu vrei copii, poți să nu îi ai, alegerea este a fiecăruia), dar asta nu înseamnă că de acuma trebuie să ponegrească o categorie întreagă a societății ...Și încă ceva: oare s-a gândit că și mama ei poate făcea aceleași gesturi ca orice femeie din prezent, numai că la acea vreme nu existau atât de multe aparate de fotografiat și, în nici un caz, Facebook?! Cred că nu s-a gândit la asta.

      Cât despre toate rețelele de socializare: poți să nu mai urmărești postările de genul, nu ești obligată!

      Ștergere
  5. Offfff, nu te preocupa tu cu genul asta de persoane, pur si simplu cred ca a fost pentru persoana respectiva o frustrare de moment si a reactionat asa grosolan.Noi sa fim sanatosi ca mereu vor fi subiecte de vorba, trebuie doar sa alegem sa ignoram marlania si nesimtirea :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine zis, RITA! Dar uite că în acel moment am fost foarte atinsă de acest subiect....chiar nu înțelegeam ce i-a cășunat ....Poate dacă ar fi fost bărbat, dar așa ...o femeie?! ....Ce mi-a plăcut, în schimb, acum câteva zile, pe același Facebook ...o persoană pe care o admir și care este persoană publică, lucrează în radio și televiziune ...postează o imagine cu o femeie însărcinată și apoi alta cu aceeași femeie cu bebelușul ei ...și această persoană este bărbat ....Mi-am dat seama că prea am pus la inimă acel articol, dar am vrut să văd/să cunosc și părerea altora despre subiect ....poate sunt eu paranoică și e normal să te iei de orice și oricine, mai fără motiv...

      Ștergere
    2. Stai linistita ca nu esti paranoia ,ai reactionat perfect normal, nu e normal sa te iei de orice si oricine fara motiv cu toate ca avem dreptul la libera exprimare, dar nici nesimtiti nu trebuie sa fim

      Ștergere
  6. Hai mai! daca te uiti in gura prostilor nu ajungi sa te mai bucuri de viata! tu si bubulina ta si sotul tau sunteti cei care conteaza, alti cretini nu merita nici sa fie bagati in seama!!! cum te simti acum? v-ati facut un program? bebelu meu are 4 luni, dar sunt lucruri din primele luni care zici ca s-au intamplat ieri! :) in fiecare zi mai invatam ceva, si e fain! :)
    si sarcina mea a fost la fel! :) arest la domiciliu! si acum, privind in urma, parca nu a fost asa greu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mona, vreau să ajungem și noi la 4 luni :))) Sau, mai bine zis, vreau programul de la 4 luni acuma ;)

      Ne este încă greu, dar merge ....Colicii aceștia îngrozitori, din naștere, ne cam dau de furcă ....plus un regim al meu (cel mai drastic de până acuma), pentru a nu suferi ea...

      Amândoi stăm exact ca doi ”proști” și ne minunăm de orice face ea ...Eu o mai ”alint” - fomistă mică - pentru că mănâncă des și mai este și lacomă :))))), dar măcar a mai crescut de la 2, 660 kg ....ceea ce e o mare ușurare ...

      Mai greu cu somnul....nu are program, alăptarea se face la cerere ...dar e bine ...încă nu am cearcăne și cineva îmi spunea că nu prea arăt obosită (hahahah, nu arărt, dar așa mă simt) ....În schimb, de fiecare dată când mă uit la ea, o am în brațe sau se liniștește în brațele soțului meu ....de fiecare dată sunt sigură că am un zâmbet pe față

      Așteptăm botezul, care e în curând ....și pe urmă, viața noastră va fi o petrecere continuă :) ;)

      Ștergere
    2. Te asigur ca la 4 luni o sa uitati tot chinul asta! :) primele 2 luni ne-au epuizat, dormeam cate 3 ore pe zi maxim! cezariana mea s-a vindecat greu in perioada aceea, era dureroasa cand tineam bebelu in brate, dar au trecut toate! pt colici noi am incercat inca din primele zile Colief si Infacol. Au fost bune dar minuni cu adevarat a facut Alinan-Anticolici. E naturala, extract de tei, melisa si musetel. Am scapat de colici de la prima utilizare si regleaza si scaunul bebelusului. E ieftina si buna si noi o folosim si acum pt ca ii calmeaza durerea dintisorilor, plus ca de la tei doarme beton.
      O sa vezi ca pe la trei luni deja doarme mai mult noaptea...si mai putin ziua. Asa ca profitati acum cat mai are somnul profund si ziua! :)
      O sa vezi peste o luna numai ca deja o sa vedeti diferenta! :)
      pupici! :)

      Ștergere
    3. Mona dragă, să știi căîți mulțumesc din suflet pentru recomandări ....Am să încerc și eu Alinan ...Are niște colici îngrozitori, doarme puțin și des, iar eu mai deloc.... 3 ore pe naopte ziceai?! hahaha ...eu nici mîcar atâta ...dar se pare că încă mă țin bine - cel puțin așa zice lumea, nu par atât de terminată pe cât mă simt (ceea ce e mare lucru)

      O diferență se vede și acuma, nu foarte mare, dar sesizabilă ...Oricum nu apuc să fac mai nimica, chiar dacă mai doarme și ziua


      Pupici Mona! Weekend plăcut!

      Ștergere
    4. Hai, inarmati-va cu rabdare! ca o sa treceti repede! bebita are ritmul propriu de dezvoltare oricat ati incerca acum sa o disciplinati! mai bine lasati-va dusi de val, nu va temeti de nimic, sunteti singurii din lumea asta care ii puteti oferi ce vrea mai mult: dragoste si afectiune! asa ca nu aveti cum sa dati gres! :) si faceti poze! noi ii facem in fiecare saptamana, le pun si pe blog! sa vezi cum se schimba fatzuca! :)
      Noi la o luna ne-am speriat nitel pt ca bebe e mancacios si de haplea ce era, se ineca cu laptic! daca se intampla puneti-o repede pe burtica si dati usor cu palma intre omoplati! noi pateam asta la fiecare masa, dar i-a trecut intr-o luna! si inca ceva: oricat ati fi de obositi, sa nu adormiti cu ea in brate! gata, fug! v-am cicalit destul! :)
      La multi ani! :)

      Ștergere
    5. Mona, mare dreptate ai cu ritmul ei de dezvoltate ....Când am adus-o de la maternitate era micuță, mai că ne era teamă să o luăm în brațe, dar fiind o gurmandă și gourmet ....deja a pus binișor pe ea încât se simte că e mai grea, are bolfuțe, se uită mai atent la noi și plânsul ei este ”mai sănătos” (adică, atunci când vrea, păi plânge nu se joacă) ....Dar, per total, este un copil liniștit și chiar cuminte ....singurele mele griji sunt colicii și regurgitările ... eu am fost mult mai ”rea” -vorba mamei mele :)))))

      4 luni are bebelul tău, nu? deja stă în funduleț și vrea mai mult joacă, nu?! Atât timp cât sunt sănătoși, chiar nu mai contează restul.

      Ps. Și nu m-ai cicălit, unele sfaturi sunt mult mai de folos de la mămicile tinere, decât de la doctori ....Astfel că îți mulțumesc frumos!

      O seară bună!

      Ștergere
    6. teoretic numai pe la 5 luni stau bebeii in fund dar sprijiniti intr perne. Bebe vrea insa de pe acum sa se ridice insa pediatra lui ne-a spus sa nu-l lasam prea mult sa se ridice, coloana inca nu e puternica. Cu plansul tb sa va obisnuiti, e forma lui de comunicare, fie ca ii e foame, tb schimbat, ii e somn sau e plictisit! Cu cat cresc cu atat au ticnal mai mare! :) Si asa e, cu cat cresc cu atat vor mai multa joaca. Imediat isi da seama cand incercam sa ne uitam la un film si atunci face tot posibilul sa ne atraga atentia! :)

      Ștergere
    7. Ce vreau eu ....e să nu ne mai sperie așa ....de căteva zile nu stăm decât cu ochii pe ea pentru că în loc de regurgitări zici că sunt fântâni arteziene ...și perde mult din masa sa prin asta ...offf ...sper să nu fie nimica, dar nu ai cum să nu te gândești la multe când vezi asta....

      E bine, bubu tău vrea atenție și știe și cum și cân d să o ceară ...Mici șantajiști emoționali, dar pe care îii iubim la nebunie.

      Mona, merci de sfaturi!

      Ștergere
  7. Oh, Doamne, pana unde poate ajunge rautatea! Mi se pare de neconceput asa ceva!
    Avem cu totii surori, prietene, mame in aceasta situatie, nu inteleg cum ti se poate parea dezgustator asa ceva. E o minune sa dai viata unui pui de om. Eu una ador femeile insarcinate; la fel cum spui si tu, imi pare ca transmit atata bucurie, multumire, iubire prin toti porii!
    Imi plac si pozele cu viitoarele mamici, pe bloguri, pe facebook sau oriunde. Este o etapa atat de importanta din viata fiecaruia, incat nu poate fi trecuta cu vederea. Poate e dezgustator si iritant cand pune cate unul in fiecare seara o poza cu ce tampenii mananca (pentru ca deh, i se pare interesant), dar nu o femeie asteptand minunea vietii ei!
    Eu una am zis de pe acum ca atunci cand voi fi insarcinata cel mai probabil imi voi face cate o poza in fiecare zi a sarcinii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravă, Loryloo! Chiar așa să faci ....o poză pe zi

      Aș fi vrut și eu, dar cu tot răul pe care îl simțeam, nu mai aveam dispoziția necesară pentru așa ceva... În schimb, când această prietenă mi-a făcut pozele, s-a întâmplat doar cu vreo 10 zile înainte de naștere ...și culmea mă simțeam minunat

      Cum a spus și Ralu, tare cred că de fapt a vrut atenție, mai mulți cititori pe blog sau cine mai știe ce ...Nu cred că merită, dar sunt unii care ar face orice pentru câțiva vizitatori în plus ...M-am răcorit acuma ...scriind articolul acesta ...discutând cu voi ....de asta e bine să nu ții totul în tine

      Vă mulțumesc pentru încurajări și pentru părerile voastre! Contează enorm!

      Ștergere
  8. Din pacate aceste rautati gratuite ne ranesc. Nu stiu ce au unii oameni, de ce trebuie sa-si verse frustrarile si invidia peste tot, de ce trebuie sa critice tot ce e in jur si nu inteleg sau nu le e pe plac. Chiar nu se pot abtine? Se pare ca nu.
    Sa stii Alexandra ca eu te inteleg perfect, este foarte greu, dar asemenea reactii si chiar atacuri trebuiesc ignorate. Daca le punem la suflet, asa cum mai fac si eu uneori, nu ne facem decat noi insine rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice, asemenea răutăți gratuite oricum dor la început, deoarece ești vizată ...fiind parte integrantă a categoriei de persoane care tocmai a fost jicnite ...Stai puțin și te întrebi: oare mai multă lume gândește așa?

      Până când cineva îți arată că nu trebuie să-ți mai pese de asemenea persoane ... sai îți dai seama sinfur/ă că nu mai merită ...îți mai îngroși puțin pielea obrazului tău pentru a putea atenua următoarele lovituri

      Deși nu mai vreau să le dau atenție, știu că nu voi putea din prima...Dar ajută enorm să te descarci, să gasești persoane care gândesc ca tine, să vezi că nu ești singură.

      Mulțumesc, Nice! Pupici :*

      Ștergere
  9. Multi oameni simt o placere diabolica sa-i necajeasca si sa-i raneasca pe ceilalti. Asta de cand lumea. Esti foarte frumoasa in postura de femeie insarcinata. Si cum ai spus. Cine are chef priveste, cine nu...pleaca. Nu cred ca e nevoie de asemenea izbucniri de rautate. A fi insarcinata e o stare fireasca, prin care poate trece orice femeie. Unora le e mai greu, altora mai usor, majoritatea sunt insa foarte fericite si uita si perioadele foarte delicate.
    Nu mai lasa sa te supere rautati gratuite de acest gen!
    La multi ani frumoasei tale! Va pup! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elly, mare dreptate ai: mulți sunt cei care simt plăcere atunci când rănesc pe alții ...și tot te șochează astfel de răutăți...

      Mulțumim pentru urări! La mulți ani și ție! (doar ai suflet de copil, nu? ....doar că într-un ambalaj mai mare :D) Pupici și weekend plăcut!

      Ștergere
  10. Ei ! Păi atunci, LA MULTI ANI ! :D

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular