joi, 24 octombrie 2013

Exista o explicatiune!

S-a cam observat absenta mea. Va rog sa ma credeti, chiar nu mai tine de mine. Dupa cum se va vedea si ora la care va fi publicat acest articol: timp nu mai am decat noaptea. Si atunci cu tzaraita.

Dar, exista o explicatiune! Cumva-cumva, Emilia a racit; apoi sotul meu, iar eu parca sunt intr-un continuu "inceput de raceala" orice as face. Griji pentru fiecare in parte. Si pentru mama care a trecut printr-o operatie foarte complicata, dar care a reusit. De acuma, perioada de recuperare si convalescenta. Asta pentru o femeie care considera ca a sta o zi intreaga in pat e un pacat mare - va zic eu, are nishcorici undeva si nu poate sa stea locului :)) Offf! Ce ti-i si cu parintii astia neascultatori!

Fiica`mea a inceput diversificarea, de vreo 2 saptamani. Si e o placere .. si un chin sa o faci sa manance. O placere pentru ca e o pofticiosa si o lacoma, si o entuziasmata de tot ceea ce inseamna mancare. Un chin pentru ca ar vrea sa-si duca singura lingurita la gura. Independenta nevoie mare. Daca nu si-ar baga lingurita pana-n gat, mai ca as lasa-o ... doar sa o vad murdara din cap si pana-n picioare - motiv bun de balaceala si joaca in cadita.

Un alt motiv pentru care am cam fost absenta e tot fiica`mea ... si lipsa ei de somn pe timp de zi ... sau noapte de altfel. Doarme 10 minute si apoi e fresh. Ma kilareste la propriu si la figurat, pentru ca nu mai am timp de nimic. Asa ca las totul balta si iesim afara cu caruciorul, la o raita prin parc. Aerul tare, sunetele constante (zgomotul alb) si leganatul caruciorului o fac sa doarma ca un bebelus - hopa, asta si e ... numai afara. In casa, e tartorul :P.

Asa ca ne jucam, vorbim, cantam si dansam, ne balacim, ne uitam la desene, in reviste (pe care le rupe cu o placere aproape perversa), zdranganim, pregatim papica buna si dormim exact 10 minute pe ceas. Asta e Emilia mea: un bebelus superbionic! (pentru mine)

Aaaaa, am uitat: si radem toata ziua. Am vrea sa zburam. Tremuram de nerabdare sa mergem pe piciorusele noastre ca sa ajungem oriunde vrem. O tragem pe mami de par, pe tati de barba si chiuim de fericire cand jucam avionul prin casa. Cam atata, deocamdata.


Si aici manca un piure din mar fiert ... cu putina lamaie, doar e toamna si virozele zboara prin vazduh de parca ar fi niste fantome pregatite sa ne bantuie. Faine mutrite mai face gaza mea!

13 comentarii:

  1. Uaaaaai dar ce cumintica e!:)))) si cat ii place........:))))
    Serios, stii cum arata bebe cand am inceput diversificarea? i-am cumparat un sortulet! incapea tot in el si hainele erautot murdare! si al nostru e tot dupa cana din cre vede ca iese mancarea! numai ca lui ii place sa-si bage mana si sa simta mancarea! e bine sa-i lasi, pare-se, pt ca asa isi manifesta dorinta de a manca singuri! :)
    si pt noi a fost soc mare cand dormea cateva minutele pe zi si gata! nu ca sa te speriu, dar si dormitul in carucior nu mai dureaza mult! pe l 5-6 luni ii papa curiozitatea si nu mai vor sa stea in carut! si sa vezi cum o s-o duci in brate impingand la carutul gol! noua cand ne-au zis niste prieteni nu i-am crezut si apoi sa ne vezi cum plimbam bebelul tot in brate. :) Dar e asa faaain! :) Si la noi e faza cu trsul de par, pe nanul lui care e preot cu barba lunga il trage de barba de ii dau lacrimile! :) pe bunica o trage doar de perciuni si eu, ca sa scap, m-am tuns...si am breton! :)taica-su e chel, el a scapat! dar il trage de urechi si-l musca de nas! :) hai ca-i fain!
    Va pupam frumoaselor! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mona,cuminte zici?! Aceste 20 de secunde :))) In rest da din maini si din picioare de parca ar fi o jucarie teleghidata.... dar mananca si asta ma bucura. Daca s-ar putea ar manca si lemnul... de fapt am o poza in care exact asta si face.

      Hainutele murdare se spala, nu conteaza ... dar e comica rau

      Cu dormitul e chin. E pasare de noapte (ca mine, asa a fost si pe timpul sarcinii), ii place sa doarma dimineata mai tarziu, apoi toata ziua ioc. Si cand vreau sa o adorm seara, iaca na ca ea are chef de harjoneala. Trebuie schimbata rutina noastra, dar treptat.
      Daca ar avea dinti, si pe mine m-ar musca. Are niste nervi uneori incat e vai si amar de cel de langa ea. Iar eu rad de ea si nu o bag in seama. Se calmeaza usor si apoi mai faci ce mai faci...

      Dar gata, ca pot vorbi despre Emilia la nesfarsit si tind sa ii adorm pe toti si sa-i plictisesc. Am vazut pozele cu bebe tau.... Mare, voinic, frumos si santajist emotional cu mutritele lui. Iti vine sa il papi. De fapt pe amandoi imi vine sa ii pap :)))) ... Pupici multi la toti si ne auzim in curand! :*

      Ștergere
    2. noi i-am luat un scaunel cu jucarii si macar are ocupatie in timp ce ii alimentm gurita :)
      e drept ca am inceput diversificarea doar la 6 luni! mi-a zis pediatra ca asa ar fi cel mai bun si apoi am inteles de ce :)
      va pupam dragelor :)

      Ștergere
  2. Te inteleg, asa este cand ai un bebe mic, al meu e mai mare si tot toata ziua dupa el, noroc cu gradi ca mai stau si eu cateva ore libere. Nu o forta sa manance, ai multa rabdare si ai sa vezi ca incet incet o sa fie mai bine! Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copiii au nevoie de atentie oricand, ca sunt bebelusi sau sunt deja maricei. De fortat nu o fortez sa manance nimic, din contra, cum vad ca nu ii place ceva, scoatem o perioada, poate nu s-a obisnuit cu gustul. Dar, deocamdata, mananca orice ii dau eu. Pupici :*

      Ștergere
  3. Grea meseria de mama! :))))))
    Este o frumoasa! Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie, nu ne-am mai auzit de ceva vreme! :)

      grea meseria, dar si cea mai frumoasa - pentru mine. Multumim de urari ... in curand, in vizita si pe la tine pe blog ;)

      Ștergere
  4. Ce mega dragalasa este .Ai de treaba ;). Insanatosire grabnica la toata familia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne simtim mai bine. Multumim Rita de urari! Cat despre mega dragalasenia ei .... hm, cred ca nu vei vedea mama care sa te contrazica cand zici ceva de bine de "odorul ei". Oricum e un copil sanatos si asta conteaza :*

      Ștergere
  5. Cunosc exact perioada asta de dormit 10 minute, de gangureala multa, tras de urechi, cercei, barba... in aceeasi perioada e si nepotelul meu, pe care incerc sa il vizitez de cate 2-3 ori pe saptamana...si parca tot creste vazand cu ochii :)) In vreo doua saptamani incepe si el diversificarea.
    Multa rabdare si energie iti doresc... si cate putin timp liber si pentru tine... caci stiu ca uneori lipseste cu desavarsire :) Pupici pentru scumpa bebelina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna dimineata !
    http://youtu.be/djZKQSTWHNs
    Sa scape urgent FETITA de raceala !
    Si eu am un micut-micut NEPOTEL
    ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/26/ )
    care raceste foarte usor desi parintii si bunica sunt
    permanent cu ochii pe el !!!
    Weekend placut !
    Cu stima,
    Aliosa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bebelus dulce, cuminte si mancacios avem aici. :) Adorabila fetita ta, Alexandra, este explicabil ca stai toata ziua sa o ingrijesti, sa te joci cu ea. Este inexplicabil cand si cum ai timp de blog. Esti fantastica. :))
    Adica nu au altii, care nu au atatea responsabilitati(aici ma refer si la mine) si ai tu. Felicitari si cat mai multe clipulete si poze cu micuta gaza. :D

    Weekend frumos va doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. :) Mananca ea. mititica, dar nu pare prea incantata :) Cred ca lamaia e de vina...de-aia face atatea mutrite :)
    Alexandra, nu trebuie sa te scuzi. Asa e cu un bebe mic, iti papa tot timpul :)

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular