Treceți la conținutul principal

Nunta

Tot cutreierând internetul acesta vast, am dat peste un anunț care mie mi s-a părut și haios și fain. Haios?! Pentru că nu știam să fie atâtea feluri de aniversările ale nunții. Desigur, se face reclamă la un restaurant, dar nu voi zice la care, doar pentru că nici eu nu mai țin minte care. Oricum, era din Iași. În schimb, stăteam și mă gandeam: Oare există cineva care ar face (sau deja face) așa ceva? Mă refer la aniversarea cununiei lor în fiecare an la același restaurant în care au avut și petrecere de nuntă. Nu zic că nu ar fi ceva frumos, dar mi se pare și ceva costisitor (degeaba), doar dacă nu ai bani care să te scoată din casă.

Acesta era anunțul:

Vă așteptăm să vă reînoiți jurămintele an de an : 

1 an – Nunta de Bumbac, 
2 ani – Nunta de Hârtie, 
3 ani – Nunta de Piele, 
4 ani – Nunta de Fructe/Flori,
5 ani – Nunta de Lemn, 
6 ani – Nunta de Zahăr, 
7 ani – Nunta de Lână, 
8 ani – Nunta de Bronz, 
9 ani – Nunta de Lut, 
10 ani – Nunta de Cositor, 
11 ani – Nunta de Fier, 
12 ani – Nunta de Mătase, 
13 ani - Nunta de Dantelă,
14 ani – Nunta de Fildeș, 
15 ani – Nunta de Cristal, 
20 ani – Nunta de Porțelan, 
25 ani – Nunta de Argint, 
30 ani – Nunta de Perle, 
35 ani – Nunta de Coral, 
40 ani – Nunta de Rubin, 
45 ani – Nunta de Safir, 
50 ani – Nunta de Aur, 
55 ani – Nunta de Esmerald, 
60 ani – Nunta de Diamant, 
65 ani - Nunta de Platină.

Voi cam pe unde v-ați încadra? Eu sunt la Nunta de Hârtie- cununia religioasă și Nunta de Piele - cununia civilă. Oare dupa Nunta de Platină nu mai există nimic? Se prea poate. Nimeni nu se mai înghesuie să se căsătorească atît de tineri.

PS: Nu că nici nu sunt curioasă, dar ce faceți voi de sărbătorile pascale? Noi vom fi pe drum, sperăm că și celelalte 2 treimi ale familiei vor fi sănătoase până atunci. Mergem la părinți în vizită, astfel că, în afară de curățenia generală, mâncare nu vom pregăti (s-ar strica și am arunca-o; ar fi păcat!).

Comentarii

 1. Mai avem doi "pasi" pana la Nunta de Portelan.
  Sa aveti sarbatori luminate!

  RăspundețiȘtergere
 2. catre nunta de piele :)
  Sarbatori pe acasa, cu ptine pregateli, apoi repejor la munca si apoi...poate zbugheala de 1 mai :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Iti doresc un Paste fericit plin de liniste si multa lumina in suflet! Noi de Paste o sa fim acasa. Sa aveti un drum bun si multa voie buna!

  RăspundețiȘtergere
 4. Dupa cum stii(sau daca nu iti spun eu acum, ca nu e nicio rusine) eu nu ma incadrez la nicio categorie. :))
  Din pacate ploaia ne-a dat planurile peste cap si vom ramane acasa(asta stii cu siguranta ca ti-am scris pe fb). :))
  Insantosire grabnica si Sarbatori cu bucurie! :*

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…