marți, 6 ianuarie 2015

Blind Date with a Book - schimb de carti

Buna! Ia uite ca acusica vine si februarie, 2 ani de blog si ... un Blind Date with a Book.

Abia astept! Pentru ca anul acesta, in loc de un concurs ca anul trecut, propun sa facem schimb de carti intre noi, cei care vor participa.

Pentru cei care nu stiu ce este un schimb de carti de genul Blind Date with a Book, atunci sa va explic. In librariile din strainatate a aparut de cativa ani un eveniment interesant, in care librarii impachetau cartile ba in ceva frumos, ba in hartie simpla, cafenie, scriau ceva despre fiecare carte in parte, dar la general, iar clientii isi alegeau cartile in functie de ce scria pe ambalaj.


Tot vine luna Februarie. Unii sarbatoresc Valentine`s Day mai ceva ca americanii, altii Dragobetele. De oricare baricada te-ai afla, acuma poti merge la un Blind Date, indiferent daca esti intr-o relatie sau nu. Oricum cele mai bune relatii sunt cele cu cartile (parerea mea, verificata si confirmata de cercetatori - nu cei britanici hahaha).

Asadar, daca vrei sa participi si sa primesti o carte-surpriza, tot ce trebuie sa faci e sa te inscrii pe blogul meu sau pe cel al Lucianei, in comentarii sa scrii ce autori, carti sau genuri iti plac tie si sa lasi o adresa de email valida pentru a fi contact/a dupa extragere in vederea furnizarii datelor de contact - atat ale tale , cat si cele ale persoanei care va primi cartea de la tine.

Mentionez ca se va trimite ca si cadou doar o carte (Nu va recomandam sa faceti cadou vreun volum ce face parte dintr-o serie sau trilogie).

Ne adunam pana pe 29 ianuarie. Pana pe 31 ianuarie fac lista si impart sarcinile, apoi intre 1 si 9 sa trimitem coletele.



Sa incep eu? La mine nu ai cum sa gresesti daca imi daruiesti o carte romantica (mai mult historical romance) sau cu fiinte supranaturale (vampiri, varcolaci, vrajitori, magi si vrajitoare, necromanti si multi altii de care nu imi aduc aminte acuma).

Ce am mai citit sau imi doresc sa mai citesc puteti vedea aici.

Ce ziceti? Va atrage ideea? Va astept cu inscrierile.

ATENTIE!!! Pentru cei care nu au cont de Google, va fi ceva mai greu sa comenteze. Alegeti Anonim, dar in comentariu scrieti-va numele sau porecla macar, pe langa raspunsul vostru si adresa de email.

LATER EDIT: Pentru ca am fost intrebata daca se pot trimite si carti din bilbioteca personala, adica tot frumoase, tot ceea ce isi doreste persoana care va cade la extragere, doar ca nu la fel de noua - DA, se poate. Voi intreba pe fiecare in parte daca doreste si asa si voi transmite mai departe celor care vor trimite cartea. Asa fiecare va primi ceva ce doreste. 

Eu, de exemplu, nu am nimic impotriva sa fie vreo carte deja citita de acea persoana care imi trimite - chiar m-as bucura; as stii ca deja e interesanta cartea si merita. Dar ramane ca fiecare sa hotarasca pentru el/ea.

Si ca sa ne incadram intr-un buget maxim, eu propun sa aveti in vedere suma de 30 de lei. Oricum va costa mai mult impreuna cu taxele de transport.

23 de comentarii:

  1. Wow,mi se pare o idee asa de superba!:D
    Imi plac cartile despre dragoste adevarata, reincarnare, motivatie si autoeducare:)
    Abia astept sa daruiesc si eu o carte cuiva:)
    mail:claudiavaga@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bag si eu. Imi plac cartile politiste,thriller, romantice.
    Mail: laura.apetroaie@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. alexandra ca de obicei prezenta la apel
    imi plac cartile de dragoste,dar si thrilerele
    adresa mea desi cred ca o stii
    arcidalia@gmail.com
    tel 0748106686

    RăspundețiȘtergere
  4. Denisa Lazu: Super idee Alex!!! :* Imi plac cartole contemporan-romantice, historical-romance si young-adult!!

    RăspundețiȘtergere
  5. a si fiindca ai zis de autori,nora roberts,dan brown,steve berry,danielle steel,etc
    dar citesc cu placere orice carti bune

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesanta ideea si mi-ar placea sa particip si eu :)
    Genul de carti preferat: romantice dar nu prea siropoase :), politiste, de dezvoltare personala, motivationale, de gatit :) Si ma opresc aici desi daca ma gandesc mai mult...mai gasesc si alte genuri :)))
    La multi ani pentru blog -cu anticipatie- ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. particip cu drag! super idee!!!
    La multi ani! si la cat mai multe experiente frumoase :)
    Eu m-am axat mai mult pe carti in engleza de pe amazon asa ca e simplu ce as alege: carti din colectia Carti Romantice pentru ca am citit foarte putin in romana
    sper sa nu te superi,dar am o sugestie: sa nu alegem un autor anume; ma gandesc ca poate trimitem o carte care a fost deja citita si surpriza ar fi.... dar sa nu imi dati cu parul in cap pentru sugestie, bine? :D
    felicitari si tie si Lucianei pentru idee :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Categoric particip!
    Mie imi plac cartile publicate la Editura Trei in colectia Young Fiction(fara John Green si Chbosky ca le am), nu prea ma atrag cartile cu chestii supranaturale, doar unele dintre ele pe care le aleg cu mare grija. Nu imi plac deloc cele romantice, in schimb citesc toate prostiile noi si mediatizate chiar daca unele din ele nu isi merita banii. Autorul meu preferat este Markus Zusak
    E-mail: andreea.paunescu1@gmail.com
    Superba idee!

    RăspundețiȘtergere
  9. Particip , prefer mai mult cartile de la editura epica aparute in colectia Young Fiction (dar fara E usor sa te iubesc,Ma pierd in tine si Ma regasesc in noi ,le am deja) in rest orice carte de la epica e bine venita.
    E-mail lorelay8279@yahoo.com sau mai bine imi lasi msj privat pe fb ca doar suntem prietene Mateescu Ana.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hop si eu!Cine eu?Luiza
    Imi plac cartile!Care?Carti romantice,cu vampiri,varcolaci,vrajitoare,cartile publicate de editura Trei,historical-romance :).
    Ma bag si eu!
    E-mail:stirbuluiza@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Particip, cum sa nu particip.
    Imi plac cartile de dragoste, psihologice, cu vampiri, cam orice.
    email:fairytaleingeras@gmail.com
    Pupici si la multi ani frumosi blogului tau.

    RăspundețiȘtergere
  12. Particip! citesc de la carti istorice la Science fiction, mai putin din cele cu mult sirop. Daca te a impresionat o carte la un moment dat, impartaseste si cu mine bucuria lecturii!
    email marcellaro@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Particip.imi plac cartile romantice,politiste,thriller. E-mail:menapetrec@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Perfect. Particip si eu. Citesc cu placere orice gen, in special fantasy.
    mail: laura_aldea@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  15. mi se pare o idee interesantă ... mă alătur ...
    prefer literatura rusă, sud-americană ... Dar, citesc cu plăcere Emmanuel Schmitt ori Amelie Nothomb ...
    mail: lunadora_19ayahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoasa ideea!!! Ma bag si eu, Nenciu Kryss pe fb! Imi plac cartile historical- romance si mai nou cele. Supernatural cu vampiri, vrajitoare si toate cele aferente. De abia astept evenimentul!!! Mail: cristinabejan83@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Unde e vorba despre o carte, acolo se știe, hop și eu. Îmi plac volumele de poezie, AUTORI ROMÂNI în special, pentru că trăiesc românește, simt românește, dar mai ales citesc românește. mariacalin1@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Toate genurile dar pe primul si primul loc e genul fantasy. aitanaradu25@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  20. Super !!! I'm in :) prefer cartile contemporan-romantice, young-adult si fantasy :)

    RăspundețiȘtergere
  21. E-mail: animary22@yahoo.com
    Nu am o preferinţă la cărţi, dar le ador pe cele de aventură (gen The Hunger Games), şi sunt înnebunită după cărţile din colecţia Arven de la Herg Benet. Ador cum scrie Becca Fitzpatrick (am citit volumul 1 din Îngerul Nopţii în format pdf) . Dar orice carte este primită şi citită cu drag. Deşi îmi place acţiunea, nu pot spune că urăsc celelalte genuri. Indiferent de cei voi primi sunt sigură c-o să-mi placă <3

    RăspundețiȘtergere
  22. Putin Mihail Drumes,putina Agataha Christie,cu putin Gabriel García Márquez si Mircea Eliade.Putina dragoste de la cineva,putin mister din alta parte...et voilà.Ohhh, I'm in! ^^

    corrrrina141@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna seara

    Ma inscriu si eu la aceasta provocare

    Sa spun mai bine ce nu imi place sa citesc - vampiri si varcolaci, SF... in fine. Puteti sa o mai intrebati pe Alexanra si imi mai aflati optiunile in privat pe ocolite ;)

    Irina Marin -

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular