luni, 15 august 2016

My Own Mr. Darcy de Karey White

Cum se poate schimba viata unei adolescente de 16 ani doar prin vizionarea unui film la cinematograf? Se poate, si inca radical. 




Fana declarata a romanelor lui Jane Austen, al filmelor cu si despre autoare, ecranizari ale romanelor ei in toate versiunile lor (mai vechi sau mai noi), ma incanta cam tot ce mai apare nou despre personajele favorite. Si sincer acuma, cine nu s-a indragostit de vreun personaj literar sau din filme pana in prezent?! Indiferent de varsta.

Ei cam asta se intampla si cu protagonista noastra - Elizabeth - numita astfel de mama ei chiar dupa Elizabeth Bennet din romanul "Mandrie si Prejudecata" de Jane Austen. Si totul incepe destul de nevinovat: impreuna cu mama ei si cu cea mai buna prietena a ei merg sa vizioneze la cinematograf ecranizarea romanului pe care il au in lista de lecturi obligatorii.



Daca totul ar ramane la vizionarea filmului ar fi bine, dar atunci nu am mai avea nimic interesant de citit. Elizabeth se "indragosteste" de ideea lui Mister Darcy si a personajului jucat de catre Matthew McFayden in versiunea din 2005 a filmului. Iar "obsesia" ei devine cunoscuta, peste ani, atat prietenei ei cat si familiei, toti ingrijorati ca rateaza sansa de a gasi iubirea adevarata incapatanandu-se sa ii compare pe toti barbatii intalniti cu Darcy.




Totul se complica cu provocarea prietenei de a iesi la 10 intalniri cu urmatorul tip care se intereseazaq de ea, mai ales pentru ca ea refuza sa mearga la mai mult de 2 intalniri cu acelasi barbat, doar pentru ca le gasea obiectii. Un plus de tensiune vine si cu intalnirea parca visului devenit realitate - barbatul care seama ca doua picaturi de apa cu Matthew McFayden in rolul lui Mister Darcy, iar Elizabeth nu mai stie ce sa faca.

Vrea sa isi indeplineasca visul din adolescenta, totusi nu se simte pe deplin "sigura" de alegerea facuta la inceput. Incepe sa se intrebe daca al ei Mr. Darcy chiar o iubeste sau daca ea il iubeste cu adevarat.

Ce se va intampla mai departe merita sa citit pe cont propriu. Ce mi-a placut este faptul ca familia si prietena ei au fost alturi de protagonista pe parcursul intamplarilor, ca au ajutat-o sa isi dea seama ca visele se pot schimba, dar asta este ceva bun.



Eu am cartea de pe Amazon.com.

Voua va plac astfel de carti?

2 comentarii:

  1. Pare mai mult decat interesanta cartea! Felicitari Alex, m-ai tentat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta mi-ai captat atentia si m-ai facut curioasa de continuarea povestii.Multumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular