Treceți la conținutul principal

Happy Weekend - Totul incepe cu litera ....- Cum te numesti, Domnule?
- Petru Potopeanu
- Si ce lucrezi?
- Prepar pești pentru pulverizat.
- Bine, dar ce operații faci?
- Pun peștele pe plăci, potrivesc plăcile pe plite, pregătesc patru putini pentru peștele prăjit, pulverizez pasta produsă, pun pe pungi.
- Dar de ce vorbești numai cu “P”?
- Poftim?
- De ce vorbești numai cu “P”?
- Păi pot pronunșa pe P perfect perceptibil.
- Ei, asta e acum! Pun rămășag că la întrebările mele vei greși.
- Primesc.
- Pe cât?
- Pun prinsoare pe patru poli!
- S-a făcut. Spune-mi ce-ți place să mănânci?
- Pește, păstrăvi, plachie, potârnichi, prepar piftie piperată, pârjoale, pastramă, papricaș, papanaș, porumbei, pui pane.
- Și ce vin bei?
- Pinot, pelin, porto.
- Și ce desert?
- Plăcinte, prăjituri, pepene, prune, pere, portocale, piersici.
- Dar înghețată obișnuiești?
- Puțin profiterol, parfait.
- Spune-mi cum îți petreci timpul liber?
- Primăvara prefer plimbările pe potecile pădurilor, prin parcuri.
- Dar vara?
- Pescuiesc.
- Și iarna?
- Patinez.
- Te pomenești ca poți să-mi spui o poezie cu litera “P”?
- Pot.
- Asta nu o mai cred. Spune-o!
- Poezia poetului PETRU POTOPEANU:

Prin pustiuri, peste pietre,
Păsări, pâlcuri pribegesc,
Părăsindu-și puii proprii
Pe pământul părintesc.
Prima pasăre, pilotul,
Plescăia puternic pliscul,
Patina privind pământul,
Pajiștea, pădurea, pliscul.

- Bine! Spune-mi textual ce i-ai spus nevestei când ai plecat?
- Paraschivo păpușico, pentru prânz prepară puțin pătrunjel pe potârnichi. Pa!
- Văd că am pierdut.
- Pardon, plătești patru poli pentru pierderea pariului.
- Plătesc.
- Pune paralele pe portofel.
- Încă o întrebare.
- Poftim?
Ce adresă ai matale?
- Prelungirea Popa Petre 4, parter, plecând prin Pângari, peste pod.


Pentru mai multe zambete si un ras sanatos, va invit sa o vizitati pe Elly si sa-i "cutreierati" tabelul - Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 43. Merita!

Comentarii

 1. Si eu care am scris azi o postare cu d-uri fără haz, cică...doar cu tâlc. M-am distrat aici!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pe prima panta plec! :)
  Minunat sfarsitul de saptamana sa iti fie!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pfff.... Eu nu pot să mă concentrez atât!:))
  Fain! Pup și un weekend frumos!

  RăspundețiȘtergere
 4. Deci ai vizat litera ”p” și ți-a reușit cu haz! Un weekend de ...p...oveste, cu p...arfum și p...etrecere, îți doresc! Te p...up! ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. Voiam sa scriu si eu cateva cuvinte cu P in raspuns dar cred ca al tau personaj Petru Potopeanu a epuizat toata gama de cuvinte :))
  Multa imaginatie in acest text. Super fain!
  Un sfarsit de saptamana minunat sa aveti, draga Alexandra!
  Pupici!
  Poftim, in sfasit, am mai gasit si eu doua cuvinte cu P :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Am vazut odata si la televizor prestand o sceneta asemanatoare, poate o fi aceeasi.pe cei doi maestri Nae Lazarescu si Vasile Muraru. Un week-end frumos sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 7. N-are gusturi rele Petru asta. :D M-am cam regasit in preferintele lui culinare si nu numai. Problema e ca nu pot vorbi ca el, doar cu cuvinte ce incep cu aceeasi litera. :)) Dar ar fi fain sa-mi imaginez si eu un astfel de exercitiu si sa-l postez pe blog. Poate-poate reusesc. Sa incerc? :P
  Seara placuta si weekend fain in continuare, Alexandra. :*

  RăspundețiȘtergere
 8. Are ceva lipsă pe la mansardă dar e haios Petru ăsta...am scris şi eu ceva pentru Happy Weekend tot referitor la un Petru, dar mai micuţ. :))
  O duminică relaxantă!

  RăspundețiȘtergere
 9. Voi avea cosmaruri la noapte! E super textul!

  RăspundețiȘtergere
 10. Asta da om determinat :)) Ultima intrebare chiar m'a facut usor-usor sa cred ca o sa se incurce, dar nu... :))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…