Treceți la conținutul principal

Recenzie: Farmec şi seducţie (II) de Arlette Geneve

Volumul II - Farmec şi SeducţieEditura Lider
Colecţia Cărţi pentru suflet
Seria Penword
Număr de pagini: 303

Volumul prezintă povestea de dragoste dintre Jamie Penword, fratele lui Justin, şi Isabel de Denise, fiica necunoscută a lui Rodrigo şi verişoara Aurorei.

Un caz aparte, această carte, deoarece primul volum te menţine în alertă cu relaţia spinoasă dintre Justin şi Aurora. În acest volum, mai aflăm câte ceva despre trecutul membrilor familiei Velasco, în special, Rogrido. Acesta nu ştia că are o fiică, că iubita lui din tinereţe, mai mare cu peste 10 ani, era însărcinaţă în momentul în care îi refuză cererea în căsătorie. Totuşi, iubirea lui trebuie să fi fost foarte puternică, deoarece nu se căsătoreşte niciodată.

Isabel ajunge în Anglia căutându-şi tatăl şi fugind de duşmanul de moarte al familiei Velasco, Alonso de Lara y Guzman, având alături de ea un băieţel pe care îl prezintă ca al său - Dorian. Îndurerată de moartea surorii ei gemene (mulţi gemeni în cărţile Arlettei Geneve), Aracena, îngrijorată de soarta ei şi a copilaşului, Isabel nu spune tot adevărul faţă de familia ei.

În drum spre casa tatălui ei se întâlneşte cu Jamie, îl place imediat, considerându-l un bărbat frumos, dar încăpăţânat, care nu doreşte să o ajute să ajungă la destinaţia ei doar pentru că nu arăta chiar prezentabil, pentru că îşi dă seama că este din Spania şi puţin prea frumoasă pentru liniştea lui.

Surpriza şi, mai ales, şocul resimţit de toţi la aflarea secretului Isabelei - cine este ea, de fapt - se transformă în bucuria aflării că mai există un membru al familiei Velasco şi încă o fată. Rodrigo este îndurerat de neîncrederea mamei Isabelei în el, de moartea celeilalte fiice - Aracena, dar e bucuros de existenţa Isabelei şi a nepotului lui.

Liniştea şi pacea nu poate dura prea mult, Isabel trezindu-se că este ameninţată de Ian, vărul lui Justin şi al lui Jamie, că îi ia copilul, pe motiv că este al lui, dar ea nu doreşte acest lucru şi începe să ticluiască un plan pentru a rezolva această problemă, împreună cu Eulalia. Numai că nu ia în seamă atracţia dintre Jamie şi ea şi-l alege pe Arthur, fratele mijlociu al Aurorei, pentru a-l obliga să se căsătorească cu ea.

Isabel este o femeie paradoxală: îi este teamă, pare mai liniştită decât verisoara ei Aurora, cu care este adesea comparată, dar are, totuşi, un spirit aprig, obişnuit la spanioli, o gura bogată când este atacată, şi o încăpăţânare aproape egală cu a lui Justin (din primul volum) în a nu vedea ce e bine pentru ea.

Noroc de Eulalia, care a văzut puţin din viitor şi care îl pune la înaintare pe Jamie pentru planul Isabelei. Noaptea lor de dragoste mi s-a părut ceva mai erotică decît în primul volum, poate şi pentru că ei sunt mai dezinhibaţi de afrodisiacul pregătit de Eulalia.

Volumul de faţă aduce noi poveşti de dragoste, în afară de cea principală. Să le amintesc numai: cuplurile Adam - Eulalia (majordomul şi doica Aurorei) şi Devlin - Maria (socrul Aurorei cu bunica fetelor).

Lipsa de comunicare apare şi aici şi înrăutăţeşte situaţia şi aşa dificilă a Isabelei. Jamie doreşte să se căsătorească cu ea, dar ea refuză categoric, crezând că acesta este încă îndrăgostit de Aurora. Venirea acasă a lui Justin şi a Aurorei nu îmbunătăţeşte starea de fapt a lucrurilor, ci o adânceşte prin nesiguranţa Isabelei la vederea frumoasei ei verişoare şi a relaţiei atât de deschise dintre prima şi Jamie.

Din nou soarta intervine şi Isabel rămâne însărcinată cu Jamie, cei doi se căsătoresc, dar nu se instalează pacea. Poate şi pentru că, în scenă, apare Aracena (nu, nu era moartă!!!) şi Alonso de Lara y Guzman, mai aflăm nişte secrete şi mai dăm peste nişte răsturnări de situaţie.

Da, şi aceasta are sfârşit fericit, cu Jamie şi Isabel având deja 2 fete cu ochii violeţi ai tatălui, dar nu sunt gemene, ci la ani diferenţă; dar mai am o scenă de povestit: cea în care Isabel îi surprinde pe Jamie şi Aurora îmbrăţişaţi, crezând că o înşeală. Îi trimite un pumn în faţă Aurorei, pentru că este geloasă, iar după Jamie aruncă cu tot ce găseşte în cale, nimerindu-l totuşi pe Justin. Hilar. Îmi şi imaginam scena în mintea mea.

Recenzie carte Spinii dragostei (I)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…