Treceți la conținutul principal

Recenzie: Cucerirea scoţianului (III) de Arlette Geneve

Volumul III - Cucerirea scoţianuluiEditura Lider
Colecţia Cărţi pentru suflet
Seria Penword
Număr de pagini: 460

Volumul al III-lea prezintă povestea de iubire dintre Brandon McGregor, vărul lui Justin şi Jamie, din partea scoţiană a familiei Penword, şi a Marinei del Valle y Aguilar, verişoara lui Diego Vilchez, bărbatul care s-a căsătorit cu sora mai mică a lui Brandon printr-un vicleşug.

O altă poveste în care caracterul naţionalist al celor doi se războieşte cu sentimentele pe care încep să le aibă, încă o carte din care răzbate lipsa de comunicare, neînţelegerile care nu vor să fie lămurite, încăpăţânarea şi gelozia protagoniştilor, din nou prime iubiri care sunt, de fapt, infatuări.

Brandon şi Mariana se cunosc când acesta ajunge în Spania şi este atacat de hoţi mascaţi şi cu pistoale, chiar pe pământul tatălui Aurorei. Aceasta intervine, pentru că nu suportă să vadă nevinovaţi căzând prada hoţilor, mai ales că are impresia că ştie cine se ascunde în spatele măştii şi anume cel mai bun prieten al ei - Sebastian.

Brandon rămâne mut de uimire când o vede cum îl apără şi imediat se hotărăşte să o facă a lui, doar pentru asta şi venise în Spania: să-si găsească şi el o soţie de origine spaniolă, precum verii lui mai norocoşi - Justin şi Jamie.

Doar că între o posibilă spânzurarea a lui Sebastian şi atracţia nebună dintre cei doi, intervine necomunicarea şi Brandon ajunge să se căsătorească cu Marina în schimbul salvării prietenului acesteia, dar începe să o dispreţuiască pentru că el crede că ea îşi iubeşte prietenul ca pe un bărbat şi se sacrifica pentru el.

Ajunşi în Scoţia, Marina află că Brandon are un fiu - Ian, este lăsată singură la castelul familiei, împreună cu fosta soacră a lui Brandon - Morgana - pur şi simplu o "vrăjitoare" amărâtă care mai mult maltratează baiatul decât să îl educe şi să-l iubească.

Marina intervine pentru a salva băiatul, deşi nimeni nu o consideră stăpâna castelului, mai ales după ce Brandon o părăseşte la intrarea lui, plecând spre Anglia. În Anglia, el trebuie să rezolve nişte probleme de stat deşi nu îi comunica acest fapt, dar se întâlneşte şi cu prietenul verilor lui, Andrew Beresford - fratele mai mic al Aurorei (la un moment dat, s-ar putea să vă rătăciţi printre atâtea legături de familie între toţi protagoniştii seriei) în faţa căruia recunoşte că este îndrăgostit nebuneşte de soţia lui, încă din primul moment în care a pus ochii pe ea.

Nici unul dintre cei doi, Brandon şi Marina, nu doresc să recunoască iubirea ce o simt pentru celălalt; Brandon dintr-un prostesc sentiment de gelozie şi nesiguranţă, Marina pentru că vrea să fie sigură mai întâi de iubirea lui Brandon. Offffff!

Când totul pare a se lămuri între ei, Marina este răpită de clanul advers (Dustan) pentru a stabili o nuntă între moştenitorul acestui clan şi fiica Marinei şi a lui Brandon, pentru că ea descoperă că e însărcinată. Deşi speră că Brandon va veni după ea, trec lunile şi moare în ea speranţa la o viaţă împreună. Acceptă căsătoria între cele două clanuri, atât timp cât copilul ei este fată.

Tatăl ei vine să o ia acasă, în Spania, împreună cu moştenitorul clanului advers - Ewan. Acolo, în ţara ei mult iubită, o naşte pe fiica ei (Serena), răsfăţata familiei. Peste un timp, apare şi familia lui Diego, împreună cu fiului lui Brandon, dornic să o vadă pe Marina, care i-a fost ca o mamă şi pe care nu a uitat-o. Aşa descoperă băieţelul că are o soră, dar Marina îi smulge promisiunea că nu îi va spune tatălui lui.

Totul ia alt curs când Brandon află că are o fiică, iar tatăl Marinei îl împuşcă, riscând astfel să fie spânzurat. Se recuperează şi o cere pe Serena ca să nu îi acuze tatăl. Numai că înţelegerea o includea atât pe fiică, cât şi pe mamă, amândouă alături de el.  

********

Doamne-Dumnezeule, dacă nu este o serie pe care să o citeşti pe nerăsuflate! Dacă îţi place genul historical romance, Arlette Geneve este o scriitoare incredibilă, care reuşeşte să te ţină în suspans de la început până la sfârşit.

Ce nu am reuşit să aflu din această serie, dar sper că voi afla în următoarea este soarta celor trei frati Beresford -  Christofer, Arthur şi Andrew, fraţii Aurorei; soarta lui Diego şi Cass - vreau să cred că totuşi se vor plăcea şi că Diego se va îndrăgosti de soţia lui; soarta Aracenei - sora Isabelei şi fiica lui Rodrigo -, trebuie să fie o poveste pe cinste, fiind căsătorită de regina Spaniei cu duşmanul tatălui ei; soarta lui Lorenzo -fratele Marinei.

Comentarii

  1. Ce interesant.E de corason, cu peripetii, hmmm.exact genul meu.Faina recenzia.Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…