joi, 13 noiembrie 2014

Recenzie: Cucerirea scoţianului (III) de Arlette Geneve

Volumul III - Cucerirea scoţianului



Editura Lider
Colecţia Cărţi pentru suflet
Seria Penword
Număr de pagini: 460

Volumul al III-lea prezintă povestea de iubire dintre Brandon McGregor, vărul lui Justin şi Jamie, din partea scoţiană a familiei Penword, şi a Marinei del Valle y Aguilar, verişoara lui Diego Vilchez, bărbatul care s-a căsătorit cu sora mai mică a lui Brandon printr-un vicleşug.

O altă poveste în care caracterul naţionalist al celor doi se războieşte cu sentimentele pe care încep să le aibă, încă o carte din care răzbate lipsa de comunicare, neînţelegerile care nu vor să fie lămurite, încăpăţânarea şi gelozia protagoniştilor, din nou prime iubiri care sunt, de fapt, infatuări.

Brandon şi Mariana se cunosc când acesta ajunge în Spania şi este atacat de hoţi mascaţi şi cu pistoale, chiar pe pământul tatălui Aurorei. Aceasta intervine, pentru că nu suportă să vadă nevinovaţi căzând prada hoţilor, mai ales că are impresia că ştie cine se ascunde în spatele măştii şi anume cel mai bun prieten al ei - Sebastian.

Brandon rămâne mut de uimire când o vede cum îl apără şi imediat se hotărăşte să o facă a lui, doar pentru asta şi venise în Spania: să-si găsească şi el o soţie de origine spaniolă, precum verii lui mai norocoşi - Justin şi Jamie.

Doar că între o posibilă spânzurarea a lui Sebastian şi atracţia nebună dintre cei doi, intervine necomunicarea şi Brandon ajunge să se căsătorească cu Marina în schimbul salvării prietenului acesteia, dar începe să o dispreţuiască pentru că el crede că ea îşi iubeşte prietenul ca pe un bărbat şi se sacrifica pentru el.

Ajunşi în Scoţia, Marina află că Brandon are un fiu - Ian, este lăsată singură la castelul familiei, împreună cu fosta soacră a lui Brandon - Morgana - pur şi simplu o "vrăjitoare" amărâtă care mai mult maltratează baiatul decât să îl educe şi să-l iubească.

Marina intervine pentru a salva băiatul, deşi nimeni nu o consideră stăpâna castelului, mai ales după ce Brandon o părăseşte la intrarea lui, plecând spre Anglia. În Anglia, el trebuie să rezolve nişte probleme de stat deşi nu îi comunica acest fapt, dar se întâlneşte şi cu prietenul verilor lui, Andrew Beresford - fratele mai mic al Aurorei (la un moment dat, s-ar putea să vă rătăciţi printre atâtea legături de familie între toţi protagoniştii seriei) în faţa căruia recunoşte că este îndrăgostit nebuneşte de soţia lui, încă din primul moment în care a pus ochii pe ea.

Nici unul dintre cei doi, Brandon şi Marina, nu doresc să recunoască iubirea ce o simt pentru celălalt; Brandon dintr-un prostesc sentiment de gelozie şi nesiguranţă, Marina pentru că vrea să fie sigură mai întâi de iubirea lui Brandon. Offffff!

Când totul pare a se lămuri între ei, Marina este răpită de clanul advers (Dustan) pentru a stabili o nuntă între moştenitorul acestui clan şi fiica Marinei şi a lui Brandon, pentru că ea descoperă că e însărcinată. Deşi speră că Brandon va veni după ea, trec lunile şi moare în ea speranţa la o viaţă împreună. Acceptă căsătoria între cele două clanuri, atât timp cât copilul ei este fată.

Tatăl ei vine să o ia acasă, în Spania, împreună cu moştenitorul clanului advers - Ewan. Acolo, în ţara ei mult iubită, o naşte pe fiica ei (Serena), răsfăţata familiei. Peste un timp, apare şi familia lui Diego, împreună cu fiului lui Brandon, dornic să o vadă pe Marina, care i-a fost ca o mamă şi pe care nu a uitat-o. Aşa descoperă băieţelul că are o soră, dar Marina îi smulge promisiunea că nu îi va spune tatălui lui.

Totul ia alt curs când Brandon află că are o fiică, iar tatăl Marinei îl împuşcă, riscând astfel să fie spânzurat. Se recuperează şi o cere pe Serena ca să nu îi acuze tatăl. Numai că înţelegerea o includea atât pe fiică, cât şi pe mamă, amândouă alături de el.  

********

Doamne-Dumnezeule, dacă nu este o serie pe care să o citeşti pe nerăsuflate! Dacă îţi place genul historical romance, Arlette Geneve este o scriitoare incredibilă, care reuşeşte să te ţină în suspans de la început până la sfârşit.

Ce nu am reuşit să aflu din această serie, dar sper că voi afla în următoarea este soarta celor trei frati Beresford -  Christofer, Arthur şi Andrew, fraţii Aurorei; soarta lui Diego şi Cass - vreau să cred că totuşi se vor plăcea şi că Diego se va îndrăgosti de soţia lui; soarta Aracenei - sora Isabelei şi fiica lui Rodrigo -, trebuie să fie o poveste pe cinste, fiind căsătorită de regina Spaniei cu duşmanul tatălui ei; soarta lui Lorenzo -fratele Marinei.

Un comentariu:

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular