vineri, 28 martie 2014

Picnic improvizat

Mă întreabă dacă ar putea organiza un picnic cu ceai. Eu, surprinsă, o întreb la rândul meu:  Singură? Nu, mama, desigur că nu singură. Cu doi prieteni buni.

Hmm, ce-o mai fi și asta, dar intru în jocul ei. Pregătim niște gogoșele, presărate cu zahăr și scorțișoară, un ceai rooibos denumit Petrecere în Junglă și tăiem câteva căpșunele pe lângă. Pentru ea e un adevărat festin. Acum mă pun și aștept prietenii Emiliei.

-Emi, dar le-ai zis la ce oră să vină?, o întreb eu.
-Desigur, mama. Le-am zis să vină când termini tu de aranjat tot.

Buuun, m-am lămurit. Când nicvi nu măașteptam, uite ca pe canapea aveam 3 pitici aliniați, toți așteptând picnicul improvizat al Emiliei. Să vă explic despre cine e vorba.

Așadar, un pitic ați ghicit cine este: Emilia. Ceilalți doi sunt Ginuța - hipopotămița roz și Tomiță - ursul carpatin. Le-am urat  Bine ați venit! și i-am servit cu ceaiul îndulcit cu miere de albine (Tomiță se cam lingea pe lăbuțe; l-am prins cu una în borcănelul de miere de albine - ce pofticios mai este!). Ginuța, ca o lady ce este, a luat ceșcuța ei de ceai, a ridicat degețelul mic (oricât de greu vi s-ar părea așa ceva, să știți că și hipopotamii au luat lecții de etichetă) și a sorbit ușor din ceai.

-Oh, dar ce bun este! exclamă Ginuța.
-Mă bucur că îți place.

După ce au băut tot ceaiul, au înfulecat toate gogoșelele si căpșunile, s-au pus pe joacă. Zâmbeau cu gura pînă la urechi, mai ales Emilia, și nu-mi mai încăpeam în piele de fericire. Mi-am făcut puiul fericit! Asta contează.


La un ceai cu prietenii

Și acuma urmează parfumul ales: o combinație minunață de ceai negru, bergamotă, uleiuri esențiale, ulei de nucă de cocos și din semințe de struguri, parfumul Earl Grey de la Buffalo Gal Organics se adreseaza acelora care sunt alergici la compușii alcoolici din parfumurile obișnuite. Are o aromă bogată, exact ca și ceaiul Earl Grey. care trebuie savurat.


Tema pentru Clubul Condeielor Parfumate a fost propusă de Silving - Un ceai povestit și savurat între prieteni. Alți condeieri găsiți în tabelul Mirelei, gazda noastră.


12 comentarii:

  1. Prin joacă, îți înveți odorul să se comporte ca amfitrioană, mai târziu, la ceai sau altă ocazie! Multe îi putem învăța pe ai noștri copii jucându-ne cu ei. Ești o mamă minunată și nu mă mir, cu o asemenea comoară! Alături de mami, Emilia, gazda, apoi Ginuța - hipopotămița roz și Tomiță - ursul carpatin, cu siguranță au avut parte de o distracție și bunătăți pe conste. Poftă bună și un weekend minunat vă doresc! :)
    Îmi place parfumul, e fenomenal, o să-l caut! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi ce ușor a fost să pregătesc tot?! Pe lângă cei 3 pitici, gogoșele și ceai au fost pentru încă 6 persoaneȘ noi doi și două cupluri de prieteni.

      Joaca asta ne apropie și mai mult, pentru că îi arăt încet-încet cum să se comporte în diferite situații și cu diferite persoane. Îmi place la nebunie.

      Weekend plăcut și ție!

      Ștergere
  2. Ahy, ce tare. Ma asteapta si pe mine zile din astea faine, hi hi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tina, ce frumos va fi cu puiuțul tău! Abia aștept păreri "la cald". Pupici!

      Ștergere
  3. Mai, si ce bentita avem! Cred si eu ca musafirii s-au simtit foarte bine cu dulceata ta de fetita. Ce zambet mi s-a intins pe fata privind-o!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vienela, mulțumim frumos pentru cuvintele tale. Cțnd dorești, te așteptăm pe la noi. Pregătim ceva bun și stăm ca fetele la o ceașcă de vorbă. Pupici Ș*

      Ștergere
  4. Ginuta s-a balonat un pic, cred ca avea in ceai putin laptic! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi, atât Ginuța cât și Tomiță sunt rotofei de la natură. Ce să-i fac dacă așa au venit, din fabricație!

      Ștergere
  5. Grozav picnic-ul vostru! Data viitoare sper sa inviti mai multa lume, eu ma inscriu pe lista! :)))
    Este o du;ceata cea mica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie, eu zic să facem așa: stabilim o zi specială, vă chem pe toți la ceai, prăjituri și gogoșele, stăm și vorbim, facem poze și apoi poate și o plimbare. Așa aș putea fi alături de fiecare în parte.

      Pupici!

      Ștergere
  6. vai ce mi place ceaiul vostru. e asa de frumos sa te bucuri de momentele astea... e adorabila micuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce prieteni simpatici are Emilia. Pana si mie mi-ar placea un picnic intr-o asemenea companie. :)) Si capsunile alea imi cam fac cu ochiul, recunosc. :D :P
    Grozav, micuta ta merita sa fie rasfatata. :)

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular