joi, 10 aprilie 2014

Repetiție generală

 ... pentru luna viitoare, când gâzul meu de fată va împlini un an. Repetiție la prepararea blatului în casă. Am ales un blat de tort cu morcov pentru că am mai preparat un blat cu morcov si pentru ca ne-a plăcut enorm. Numai că această rețetă e altfel. După cum urmează:
o cană de faină
o cană de zahăr
4 ouă (temperatura camerei)
4 morcovi mari, rași prin răzătoarea mică (sau 6 dacă sunt ceva mai mici)
2 lingurițe de scorțișoară
esență de vanilie
un plic zahăr vanilinat
un plic praf de copt
un praf de sare

facultativ, se poate adăuga și pireu/gem de mere/zarzăre (eu am ales gemul de zarzăre pentru că este mai acrișor)

Într-un bol înalt am bătut spumă ouăle cu zahărul, până compoziția s-a deschis la culoare și a devenit ca o cremă. Am adăugat zahărul vanilinat și genul de zarzăre, circa 250 - 300 gr.

În alt vas am amestecat cu un tel cana de faină cu sarea, scorțisoara si praful de copt, pe care apoi le-am încorporat treptat în ouăle bătute. La sfârșit am adăgat și morcovul ras și am amestecat foarte bine pentru a uniformiza compoziția.

Pentru că nu am avut o tavă rotundă, am luat ceaunelul, l-am uns cu unt și am tapetat cu făină, apoi am turnat compoziția în el. Cuptorul trebuie să fie încălzit în prealabil, la 180 grade (sau la mare, la un cuptor obișnuit ca al meu). Se coace timp de 40 de minute, după care se lasă la răcit, în tavă, și abia apoi se scoate din tavă.













Am luat un praf de cremă din comerț și căpșuni și am asamblat tortul (pe la 12 jumătate ieri noapte). Luna viitoare voi prepara și crema în casă. Una de lamâie, pentru a merge cu blatul cu scorțișoară și morcov.

Vă poftesc la tort!

17 comentarii:

  1. Alexadra imi poti spune in grame cam cat morcov trebuie, dupa marime e cam incert si as vrea si eu sa incerc un blat cu morcov.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, nu știu sigur. După ochi, ar fi cam 450-500 grame. Poate chiar 600 grame. Iar cana poate fi de 250 sau de 300 grame. (mă refer la cana de făină și zahăr). Spor la copt! :*

      Ștergere
  2. N-am facut niciodata tort cu morcovi, e bun? Wow, cum trece timpul, sa fie sanatoasa minunea ta de copil si sa creasca mare, mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fairytale, să știi că este foarte bun. O altă rețetă era aceea a blatului de tort cu morcov și sucul de la portocale. Iese demențial!

      Mulțumim de urări :*

      Ștergere
  3. Ce idee buna!!!!
    Noi am comandat un tort si arata bine dar...nu a prea avut succes!!si a costaat..
    a doua oara nu as mai face asa;p
    la voi sigur o sa iasa perfect!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mona, mă gândisem și eu la un tort cumpărat. Adică dat comandă și mai știu eu ce. Nu zic nu, sunt bune, chiar foarte bune, aspectuoase, dar parcă îmi place mai mult ceva facut în casă. Blat și cremă, ornamente și restul mâncării. Dar, vom vedea ce ne hotărâm și voi posta pe urmă cum a ieșit totul. :*

      Ștergere
    2. al nostru a fost special pt bebei ca sa manance si picii, dar cred ca mult mai bun iesea facut acasa! sincer! :)

      Ștergere
    3. Mona, când vei avea timp, vei pregăti unul acasă, numai pentru voi. E mai fain așa când nu pregătești pentru vreo ocazie; alta decât faptul că sunteți 3 în loc de 2 ;)

      Ștergere
  4. Zau daca nu de curiozitate am sa incerc! Tort cu morcovi nu am mancat nicio data! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie, să știi că merită. Este foarte bun. Plus că îl faci și rapid. Merită! :*

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Coco, dacă ajungi în Iași, lași un mesaj și ne întâlnim. Mesajul înainte, pentru că tortul s-a terminat. Prea bun a fost :) :*

      Ștergere
  6. Scorţişoara nu-l transformă în blat de tort cu gust de turtă dulce? Nu-mi place turta dulce. Bună treabă ai făcut şi parcă as incerca şi eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, să știi că nu prea aduce a turtă dulce. E ceva mai moale, are morcov. Scorțișoară îă cam dă un aer festic-crăciunesc, dar merge. Dacă nu dorești sa pui scorțișoară, scoți acest ingredient din listă și gata. Dar eu zic că merită să prepari un blat de tort sau o prăjitură în casă. Mai ales dacă este ceva nou.

      Ștergere
  7. Ah, nu mă refeream că ar fi tare, ci ştiam că scortişoara dă gustul de turtă dulce. Oricum mie prăjitura cu morcov imi place enorm, dar dacă tot ai făcut-o tu, am zis să întreb despre aspectul ăsta. Mie îmi plac lucrurile făcute în casă. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Wou, arata fabulos, imi place totul(mai putin scortiosoara) o sa incerc si eu acest tort! :) Cu putin era sa-l ratez. :))

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular